پل

تحقیق گذرگاه ها و پل ها

دانلود تحقیق با موضوع گذرگاه ها و پل ها،
در قالب word و در 35 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
ایجاد گذرگاهها و پلها برای عبور از دره ها و رودخانه ها از قدیمی ترین فعالیتهای بشر است. پلهای قدیمی معمولا از مصالح موجود در طبیعت مثل چوب و سنگ والیاف گیاهی به صورت معلق یا با تیرهای حمال ساخته شده اند.
تعریف پل
پل یک سازه است که برای عبور از موانع فیزیکی از جمله رودخانه ها و دره ها استفاده می شود.پلهای متحرک نیز جهت عبور کشتیها و قایقهای بلند از زیر آنها ساخته شده است.
تاریخچه پل
ایجاد گذرگاهها و پلها برای عبور از دره ها و رودخانه ها از قدیمی ترین فعالیتهای بشر است. پلهای قدیمی معمولا از مصالح موجود در طبیعت مثل چوب و سنگ والیاف گیاهی به صورت معلق یا با تیرهای حمال ساخته شده اند.پلهای معلق از کابلهایی از جنس الیاف گیاهی که از دو طرف به تخته سنگها و درختها بسته شده و پلهای با تیر حمال از تیرهای چوبی که روی آنها با مصالح سنگی پوشیده می شد، ساخته شده اند. ساخت پلهای سنگی به دوران قبل از رومیها بر می گردد که در خاور میانه و چین پلهای زیادی بدین شکل برپا شده است. در اروپا نیز اولین پلهای طاقی را ۸۰۰ سال قبل از میلاد مسیح، برای عبور از رودخانه ها از جنس مصالح سنگی ساخته اند. اغلب پلهای ساخته شده توسط رومیها از طاقهای سنگی دایره شکل با پایه های ضخیم تشکیل یافته است.در ایران نیز ساختن پلهای کوچک وبزرگ از زمانهای بسیار قدیم رواج داشته و پلهایی نظیر سی و سه پل، پل خواجو و پل کرخه بیش از ۴۰۰ سال عمر دارند. از قرن یازدهم به بعد روشهای ساختن پلها پیشرفت قابل توجهی نمود و به تدریج استفاده از دستگاههای فشاری از مصالح سنگی و آجر با ملاتهای مختلف و دستگاههای خمشی از چوب متداول گردیده و تا اوایل قرن بیستم ادامه یافت. شروع قرن بیستم همراه با استفاده وسیع از پلهای فلزی و سپس پلهای بتن مسلح می باشد. از اوایل قرن نوزدهم ساخت پلهای معلق، قوسی یا با تیر حمال از آهن آغاز شد. اولین پل معلق از آهن در سال ۱۷۹۶ به دهانه ۲۱ متر در آمریکا ساخته شد، همچنین در سال ۱۸۵۰ یکی از مهمترین پلهای با تیر حمال از جنس آهن متشکل از دو دهانه ۱۴۰ متر و دو دهانه ۷۰ متری در انگلستان ساخته شد. 
طویل ترین پل معلق به طول 
طویل ترین پل معلق به طول تقریبی ۷ کیلومتر در سانفرانسیسکو ساخته و بزرگترین دهانه معلق به طول تقریبی ۱۴۰۰ متر در انگلیس (روی رودخانه هامبر) طراحی شده اند. در سالهای اخیر طرح پلهای ترکه ای فلزی (با کابل مستقیم) نیز برای دهانه های بزرگ مورد توجه قرار گرفته و بعد از نخستین پل که در سال ۱۹۵۵ به دهانه ۱۸۳ متر در سوئد ساخته شده، پلهای زیادی اجرا شده است. 
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق گذرگاه ها و پل ها”

پل

تحقیق ارزيابي ريسك پل با استفاده از روش تركيبي AHPDEA

دانلود تحقیق با موضوع ارزيابي ريسك پل با استفاده از روش تركيبي AHPDEA،
در قالب word و در 8 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
فرآيند تحليل سلسله مراتبي (AHP) تنها مي تواند تعداد بسيار محدودي از گزينه هاي تصميم گيري را مقايسه نمايد. وقتي كه صدها يا هزاران گزينه براي مقايسه وجود داشته باشد، روش مقايسه دو به دو، بدون شك عملي نخواهد بود. در اين مقاله، روش تركيبي AHP/DEA را براي تسهيل ارزيابي ريسك صدها يا هزاران سازه پل، كه در مورد آنها مقايسه دو به دو غير ممكن است، پيشنهاد مي كنيم.
1- مقدمه
ارزيابي ريسك پل غالباً براي تعيين اولويت سازه هاي پل جهت محافظت از پل استفاده مي شود و در اصل، يك مسأله تصميم گيري چند معياره (MCDM) است كه مستلزم چند معيار ارزيابي از قبيل ايمني، عملكرد، تحمل پذيري و … مي باشد.
بنابراين، روشهاي MCDM مي توانند براي ارزيابي ريسك پلها مورد استفاده قرار گيرند.
در ميان روشهاي MCDM، فرآيند تحليل سلسله مراتبي (AHP) بطور خاص براي مدلسازي معيارهاي كيفي مناسب است و كاربرد زيادي در موارد گوناگون نظير انتخاب، ارزيابي، برنامه ريزي و توسعه، تصميم گيري، پيش بيني و غيره دارد.
ليكن، به دليل آنكه صدها يا هزاران سازه پل بايد در يك زمان ارزيابي و اولويت بندي گردند و روش AHP تنها قادر به مقايسه تعداد بسيار محدودي از گزينه هاي تصميم گيري است، بنابراين در چنين شرايطي، روش مقايسه دوبدو، بدون شك عملي نخواهد بود. براي غلبه بر اين مشكل، ما روش AHP را با روش تحليل پوشش داده ها (DEA) تركيب كرده و يك روش تركيبي AHP/DEA براي ارزيابي ريسك پلها ارائه مي نماييم.
اين مقاله بصورت زير سازماندهي شده است: در بخش 2، روش تركيبي AHP/DEA را براي مسائل MCDM داراي گزينه هاي بسيار زياد تصميم گيري ، معرفي مي نماييم. در بخش3، كاربرد روش تركيبي AHP/DEA براي ارزيابي ريسك پلها را ارائه مي دهيم كه در آن، 20 سازه پل براي محافظت از پل اولويت بندي مي شوند. نتايج تحقيقات نيز در بخش 4 ارائه مي گردند.
2- روش تركيبي AHP/DEA
ايده تركيب دو روش DEA , AHP جديد نيست. تلاشهاي بسياري براي يكپارچه ساختن اين دو روش در كاربردهاي واقعي انجام گرفته است. ليكن هيچيك از آنها نمي توانند براي ارزيابي ريسك پلها به كار روند، زيرا صدها يا هزاران سازه پل بايد براي محافظت از آنان ارزيابي و اولويت بندي شوند و مقايسه دوبدو براي بسياري از سازه هاي پل قطعاً غير ممكن است. براي حل اين مشكل، يك روش تركيبي AHP/DEA براي ارزيابي ريسك پلها ارائه مي نماييم كه قادر به پردازش تعداد زياد سازه هاي پل يا گزينه هاي تصميم گيري باشد.
يك مسأله MCDM عمومي M معياره با معيارهاي n,C1,…,Cm گزينه تصميم گيري بصورت A1,……,AN و وزن معيارهاي W1,…,WM را كه توسط روش AHP تعيين شده اند، در نظر بگيريد. براي n گزينه تصميم گيري، تشكيل ماتريس مقايسه اي دوبدو با توجه به هر معيار، وقتي كه تعداد گزينه هاي تصميم گيري از 15 بيشتر شود، غير ممكن است. 
از يك سو، تعداد زياد مقايسه هاي دوبدو، كار سنگيني بر دوش افراد متخصص مي گذارد و از سوي ديگر، مقايسات بسيار زياد، به آساني منجر به بروز تناقض در قضاوت و ناسازگاري مي شوند.
3- كاربرد در ارزيابي ريسك پلها
تخمين زده مي شود كه در حدود 000و160 پل در انگلستان وجود دارند. بودجه ساليانه محدود براي تعمير و نگهداري پلها، مارا وادار مي سازد تا يك طرح مهم براي انتخاب و زمان بندي محافظت از سازه هاي پلها ارائه دهيم.
3-1- انتخاب معيارهاي ارزيابي و تعيين وزن آنها
بر طبق آژانس آزادراههاي بريتانيا، اولويت محافظت سازه هاي پلها توسط ريسك آنها تعيين مي شود كه اين ريسك ها بر مبناي چهار معيار تصميم گيري: ايمن، عملكرد، پايداري و محيط زيست، ارزيابي مي گردند. به عنوان مثال ، 20 سازه پل در اينجا در نظر گرفته شده كه در شكل 1 نشان داده شده اند
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق ارزيابي ريسك پل با استفاده از روش تركيبي AHPDEA”

پل

تحقیق علل اصلی خرابی بسیاری از پل ها

دانلود تحقیق با موضوع علل اصلی خرابی بسیاری از پل ها،
در قالب word و در 8 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
علل اصلی خرابی بسیاری از پلها  قبل از پایان عمرشان، عدم توجه به معیارهای هیدرولیکی در طراحی، و اجراو نگهداری از آنهاست. ظرفیت گذرسیلاب از پل پایداری بازه رودخانه در محل احداث پل هدایت جریان نیروهای هیدرو دینامیک جریان آبشستگی و فرسایش در اثر تنگ شدگی و یا ایجاد مانع عواملی هستند که در تعیین جانمایی طول ارتفاع و آرایش پایه و تکیه گاهها و مشخصات هندسی پایه هاوتکیه گاههای پل حائزاهمیت هستند که متأسفانه در کشورمان به مسائل فوق الذکر توجه کمتری می گردد این مقاله نگاهی اجمالی به نقش مهندسی رودخانه و اهمیت بکارگیری آن در طراحی پلها دارد. علیرغم استفاده از مصالح و تکنولوژی پیشرفته و صرف هزینه های هنگفت در طراحی و ساخت پل ها هرساله شاهد شکست و یا تخریب پلهای زیادی در دنیاو در کشورمان در اثر وقوع سیلاب هستیم. شکست و تخریب پلها علاوه بر خسارات مالی و گاهی هم جانی راه ارتباطی به نقاط سیل گیر و محتاج کمک رسانی را قطع می کند و خسارتها را دو چندان می نماید. طبق بررسیهای انجام شده در اکثر موارد علت شکست پلها عبارتند از: 
عدم برآورد صحیح سیلاب طراحی (Flood Design) و کم بودن ظرفیت عبور سیلاب از دهانه پلها 
جانمایی (Layout ) نامناسب پلها بدون توجه به مسائل ریخت شناسی (Morphology) رودخانه 
بر آورد نادرست از عمق شالوده (براساس معیارهای سازه ای و ژئوتکنیکی) بدون توجه به مسأله فرسایش آبشستگی 
فراهم نکردن تمهیدات لازم برای عبور مناسب جریان از سازه پلها 
نقصان در حفاظت و نگهداری از پلها 
بر اساس آمار و اطلاعات جمع آوری شده از خسارات سیلاب در دوره زمانی سالهای 1331 تا 1375 افزایش تخریب پلها در اثر سیلاب چشمگیر بوده است. آنچه که مسلم است یکی از عوامل اصلی این تخریبها عدم رعایت مسائل هیدرولیکی و مهندسی رودخانه در طراحی پلها در طی دهه گذشته ( که دوره توسعه سازندگی و پیشرفت بوده است) می باشد و شواهد نشان می دهد که در سالهای اخیر به این مساله توجه کافی نمی گردد. مسلماً عواقب ناشی از عدم رعایت مسائل مهندسی رودخانه در پل سازی جزصرف هزینه های زیادو بی حاصل ثمری نخواهد داشت و لازم است در برنامه های مربوط به پلسازی معیارهای هیدرولیکی در مطالعات طراحی و اجرای پلهامورد توجه قرارگیرند. 
تحقیقات انجام شده روی پلها نشان می دهد که علاوه بر عوامل سازه ای و ژئوتکنیکی که در محاسبه ابعاد پلها به کار می روند عوامل هیدرولیکی و اندرکنش سازه پل و رودخانه در تعیین جانمایی طول ارتفاع پایه و تکیه گاهها و حفاظت از پلها نقش اساسی دارند
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق علل اصلی خرابی بسیاری از پل ها”

پل

روش اجرای پل با قالب شاریو

دانلود روش اجرای پل با قالب شاریو،
در قالب word و در 41 صفحه، قابل ویرایش، شامل:

سیستم های اجرای پل های بتنی
تاریخچه دستگاه شاريو (Chariot) و اطلاعات کلی
مشخصات سیستم شاریو به کار رفته در پروژه پل شهید چمران شیراز
روش نصب قالب شاریو
روش حرکت قالب
نحوه بتن ریزی پل
معرفی قطعات قالب شاریو
فهرست منابع

دانلود فایل

دانلود فایل”روش اجرای پل با قالب شاریو”

پل

پاورپوینت تاريخچه پل و پل سازي

دانلود پاورپوینت با موضوع تاريخچه پل و پل سازي،
در قالب ppt و در 27 اسلاید، قابل ویرایش، شامل:

پل های اولیه
پل سازي تا عهد هخامنشي
پل سازي در عهد آشوريه
پل سازي در زمان اورارتوها
پل سازي در عهد مادها
پل سازي در عهد هخامنشيان
و …



بخشی از متن پاورپوینت:
پل سازي تا عهد هخامنشي:
از گذشته پل سازي در ايران تا  این دوره تاريخي، اطلاع دقيقي نداريم. تنها منبعي كه از احداث پل در اختيارمان مي گذارد، فقط اشاره به پلي مي نمايد كه توسط آتاخوشو، خواهرزاده شيلخاخا دومين پادشاه سلسله آباراتي حدود 1800 تا 1700 پيش از ميلاد بروي رودخانه اولاي يا كرخه خبر مي دهد …
دانلود فایل

دانلود فایل”پاورپوینت تاريخچه پل و پل سازي”

پل

پکیج نقشه های اجرایی یک پل کابلی

دانلود پکیج نقشه های اجرایی یک پل کابلی،
در قالب فایل اتوکد dwg و در 17 شیت، قابل ویرایش.


توضیحات:
این پکیج شامل کلیه نقشه های اجرایی مرتبط با یک پل کابلی بوده که می تواند مورد استفاده دانشجویان رشته عمران و معماری، مهندسین مشاور و مهندسین شاغل در پروژه های اجرایی قرار گیرد.
دانلود فایل

دانلود فایل”پکیج نقشه های اجرایی یک پل کابلی”

پل

تحقیق بررسي پيرامون انواع پل ها و ساختارشان

دانلود تحقیق با موضوع انواع پل ها و ساختارهای آن ها،
در قالب word و در 11 صفحه، قابل ویرایش.


مقدمه تحقیق:
اين تحقیق به بحث و بررسي پيرامون انواع پل ها و ساختارشان پرداخته است. شما در اين تحقیق، با انواع پل هاي تيري، پل هاي قوسي، پل هاي زيرقوسي و پل هاي معلق آشنا خواهيد شد. به علاوه اين كه نيروهايي را كه بر پل ها تاثير مي گذارند را خواهيد شناخت و نيز عكس هايي را از پل هاي معلق، پل هاي تيري و پل هاي قوسي و زير قوسي را تماشا خواهيد كرد. 

اين تحقیق با زباني ساده و قابل فهم به بررسي پل ها مي پردازد. اميد است مورد رضايت شما قرار گيرد. بدون شك تا به حال پلي را ديده ايد و يا به احتمال زياد از روي يكي از آن ها عبور كرده ايد. حتي اگر شما تخته يا كنده درخت را براي جلوگيري از خيس شدن خود بر روي آب قرار دهيد در واقع شما يك پل ساخته ايد. حقيقتاً پل ها در همه جا وجود دارند و در واقع يك بخش طبيعي و بديهي از زندگي روزمره ما را تشكيل مي دهند. 

يك پل مسيري را بر روي مانع ايجاد مي كند كه اين موانع مي تواند رودخانه، دره، جاده، خطوط راه آهن و … باشد.در اين تحقیق، ما سه نوع اصلي از پل ها را مورد مطالعه و بررسي قرار خواهيم داد كه شما مي توانيد بفهميد كه هركدام چگونه كار مي كنند. نوع پل به كار رفته در يك مكان به نوع مانع موجود در آن جا بستگي دارد. معيار اصلي در تعيين نوع پل وسعت و گستردگي آن مانع مي باشد. چه مسافتي ميان طرفين مانع وجود دارد؟ اين مسئله، فاكتور اصلي در تعيين نوع پلي است كه قرار است در آن محل احداث شود. با سپري شدن زمان و  مطالعه اين تحقیق، علت آن را متوجه خواهيد شد. 
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق بررسي پيرامون انواع پل ها و ساختارشان”

پل

پاورپوینت پل های صندوقه ای (طره ای)

دانلود پاورپوینت با موضوع پل های صندوقه ای (طره ای)،
در قالب ppt و در 52 اسلاید، قابل ویرایش، شامل:

فونداسیون
روش اجرای پایه ها
روش اجرای تابلیه
روش ساخت طره ‏ای متعادل
مقدمه و تاریخچه
بتن پيش تنيده
پل پیش تنیده
روش طره اي آزاد
مزاياي استفاده از روش هاي طره اي آزاد
و …

دانلود فایل

دانلود فایل”پاورپوینت پل های صندوقه ای (طره ای)”

پل

تحقیق روش های ساخت و اجرا در مهندسی پل

دانلود تحقیق با موضوع روش های ساخت و اجرا در مهندسی پل،

در قالب pdf و در 112 صفحه.

دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق روش های ساخت و اجرا در مهندسی پل”

پل

نقشه های اتوکد کامل پل

دانلود نقشه های اتوکد کامل پل،
در قالب فایل اتوکد dwg و در 23 شیت، قابل ویرایش،



شامل پلان، پروفیل، جزئیات اجزای سازه ای پل، نقشه های پایه ها، شمع ها و …
دانلود فایل

دانلود فایل”نقشه های اتوکد کامل پل”