مهندسی معماری

تحقیق اصول و ضوابط طراحی و معماری فضای های آموزشی

دانلود تحقیق با موضوع اصول و ضوابط طراحی و معماری فضای های آموزشی،
در قالب word و در 43 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
با توجه به اين وضعيت حرارتي هواي شب و روز ماهانه هر منطقه وبا در نظر گرفتن نوسان ماهانه دما، گروه رطوبتي و ميزان بارندگي، پيشنهاداتي جهت هماهنگ سازي ساختماني و شرايط اقليمي آن منطقه ارائه نموده كه براي منطقه مورد نظر به شرح زير خلاصه گرديده است:
الف) ساختمان بهتر است در جهت محور شرقي و غربي گسترش يابد.
ب) طرح هايي با فضاهاي فشرده و متراكم براي منطقه مناسب است.
ج) ايجاد جريان هوا در فضاهاي داخلي ضرورت ندارد.
د) ديوارهاي خارجي و داخلي و سقف ها بهتر است از مصالح سنگين پيش بيني شود.
ه) پيش بيني فضاهاي خارجي براي استفاده در شبهاي تابستان مفيد است.
و) بازشوهاي نماهاي شمالي و جنوبي مي توانند حدود 10 تا 25% مساحت تابش آفتار آن باشند.
رطوبت
همان طور كه در جدول بيوكليماتيك مشاهده مي گردد، درتابستان هوا كمي خشك است، اما در بقيه مواقع سال رطوبت هوا كافي است و مشكلي از نظر رطوبت وجود ندارد.
متوسط حداكثر دماي ماهانه 9/33 درجه     حداقل دماي مطلق 28-
متوسط حداقل دماي ماهانه 7/4-       حداكثر دماي مطلق 43 درجه 
رطوبت هوا (مطالعات نمونه- شهرستان مشهد)
متوسط حداقل دماي هواي شهرستان مشهد در سردترين ماه سال (ژانويه) 7/4- درجه سلسيون و متوسط حداكثر آن در گرمترين ماه سال (ژوئيه) 9/33 درجه سلسيوس بودهن است. با مقايسه بين دو رقم و به طور كلي با مقايسه ارقام مربوط به متوسط حداقل و متوسط حداكثر دماي هواي مشهد در ماههاي مختلف سال مشاهده مي شود كه متوسط حداقل دماي هوا در 3 ماه سال زير صفر است. پايين ترين دمايي كه در طول  اين دوره آمارگيري شده است 28- درجه سلسيوس بوده است تعداد روزهاي يخبندان در ايستگاه در طول سال به طور متوسط 3/100 روز مي باشد.
با توجه به ارقام فوق نتيجه مي گردد كه در اين منطقه پايين بودن دماي هوا در ماههاي سرد سال اهميت بيشتري نسبت به بالا بودن دما در ماههاي گرم دارد.
ارقام مربوط به تعداد روزهاي دماي سرد و گرم سال نيز مويد اين موضوعند. مجموع درجه حرارت سرمايشي در طول سال 7/364 و مجموع درجه حرارت گرمايشي نيز 3/2338 مي باشد بدين ترتيب در طول سال نياز به گرم كردن هواي داخل ساختمان بيشتر از 6 برابر سرد كردن آن است.
البته بايد توجه داشت كه در ايستگاههاي هواشناسي دماسنج در محفظه اي قرار دارد كه باعث ايجاد سايه بر روي آن شده و ضمنا از تاثير باد در دماسنج جلوگيري مي نمايد. به عبارت ديگر در شرايط واقعي ممكن است دو عامل اقليمي تابش آفتار و جريان هوا دماي مخصوصي را تشديد يا تعديل نمايد. 
با استفاده از جدول بيوكليماتيك مي توان تغييراتي كه اين دو عامل در دماي هوا در رابطه با احساس راحتي انسان به وجود آورده را مورد بررسي قرار داد.
به منظور بررسي شدت گرما يا سرما در طول سال و تاثيري كه ديگر عوامل غير اقليمي بر احساس آسايش مي گذارند حداكثر و حداقل دماي هوا و رطوبت مربوطه بر روي جدول بيوكليماتيك انتقال داده شده است.
همان طور كه در اين جدول مشاهده مي گردد در تابستان شرايط اقليمي منطقه به طرف مناطق گرم و خشك ميل نموده است. البته اين شرايط فاصله كمي با منطقه آسايش داشته و مي توان با افزودن مقداري رطوبت به هواي خارج ساختمان در ماه هاي ژوئن، ژوئيه و اوت اين هوا را در رابطه با آسايش انسان مطلوب ساخت، اما بدليل برودت شديد هوا در زمستان فاصله شرايط زمستاني با منطقه آسايشي زياد است و حتي با استفاده از انرژي حاصل بدست آمده در اين بيوگرام، خطوط، نشان دهنده حداكثر و خط چين نشان دهنده حداقل دما هستند. از آنجايي كه منظور از اين بررسي پي بردن به نامناسب ترين شرايط هوا از نظر گرماست در تعيين دماي موثر جريان هوا مورد نظر نبوده و به همين دليل در بيوگرام، دماي موثر سرعت جريان هوا 1/0 فرض شده است. بيوگرامها در دماي هوا موثر را در هر ساعت از هر ماه نشان مي دهد. حال چنان كه دماي موثر 22 درجه سلسيوس به عنوان حد پايين آسايشي در نظر گرفته شود دماي بالاتر از 22 درجه سلسيوس مواقع گرم سال در رابطه با كنترل تابش آفتاب، فضاهاي داخلي محسوب مي گردد. اين مواقع تابش آفتاب به فضاهاي داخلي ضروري است تشخيص داد. همچنين چنانچه ميزان انرژي خورشيدي تابيده شده به سطوح مختلف جهات جغرافيايي در مواقع گرم و سرد سال محاسبه شود مي توان در رابطه با مناسب ترين جهت ساختمان از آن استفاده كرد.
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق اصول و ضوابط طراحی و معماری فضای های آموزشی”

مهندسی معماری

تحقیق نقشه کشی معماری

دانلود تحقیق با موضوع نقشه کشی معماری،
در قالب word و در 29 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
کلیات 
1-نقشه خوانی یعنی درک وتشخیص کلیه یاطلاعات وعلایم موجود درنقشه  وباز گوکردن آن ها. 
2- به طبقه ی همکف ساختمان که حداقل از یک طرف با حیاط ویا فضای باز مرتبط است پیلوت می گویند پیلوت معمولا’ به عنوان محل تجمع پارکینگ ویا فضا های خدماتی دیگر مورد استفاده قرار می گیرید .ارتفاع پیلوت معمولا’  کمتر از ارتفاع استاندارد طبقات در نظر گرفته می شود.
درس نقشه کشی معماری ار تباط نزدیکی با درس شناخت مواد ومصالح ، درس عناصر وجز ئیات اجرائی ساختمان ، درس متره ودرس مبانی ططراحی ومعماری  پیدا میکند هر قدر نقشه ها ومشخصات فنی واجرایی ساختمان  با سلا م به استحضار عالي ميرساند  در قالبی منظم ،دقیق وگویا  وکامل تنظیم وعرضه  گرد عاجرای ساختمان ساده تر ،وکیفیت کار بالاتر خواهد بود . دراین صورت بلاتکلیفی ،سردر گمی  ، خطا ودوباره کاری استاد کار ان نییز به حداقل  خواهد رسید وحداکثر بهر برداری از زمین  عمصالح امکانات   وسرمایه گذاری جامعه  به عمل خواهد آمد.
زبان نقشه 
انبوه نقشه ها واطلاعات مورد نیاز  برای اجرای ساختمان ، بر اساس دو زبان « زبان ترسیم »و«زبان نوشتار » تهیه می شود این دوزبان با هم سیستم واحدی را تشکیل میدهند.
الف  زبان نوشتار : اگر چه زبان ترسیم اساسی  ترین وسیله برای انتقال اطلاعات است اما زبان نوشتار نیز بخش مهم سیستم انتقال اطلاعات  در نقشه ها را بر عهده دارد . در واقع ترسیمات اجرایی ، بدون یاداشت های فنی اندازه نویسی عنوان ، مشخصات مصالح وعلایم اختصاری واقعا’ بی معنی  می شوند . با استفاده ی درست از زبان نوشتار هم حجم نقشه ها کاهش می یابد وهم اطلاعات به صورت کامل و  ساده وخلاصه ارئه می شود مخصوصا’  که استفاده از علایم واختصارات به جای  کلمات نیز کارایی این سیستم را افزایش می دهد 
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق نقشه کشی معماری”

مهندسی معماری

تحقیق خانه سالمندان در معماري

دانلود تحقیق با موضوع خانه سالمندان در معماري،
در قالب word و در 24 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
بخش بزرگي از جمعيت جهان را در طول 50 سال آينده سالخوردگان شصت سال به بالا تشكيل مي دهند جمعيت شناسان تخمين زده اند تا سال 2050 جمعيت افراد بالاي شصت سال به 2 ميليارد نفر در جهان برسد. اين بدان معناست كه به ازاء هر 5 نفر يك نفر سالمند وجود دارد. به اين ترتيب نه فقط كشورهاي توسعه يافته بلكه در كشورهاي در حال توسعه نيز بخش بزرگي از جمعيت افراد بالاي 60 سال تشكيل مي دهند. اين افزايش بي رويه سالمندي از يك سو و صنعتي شدن جوامع و به فراموشي سپردن از سوي ديگر باعث شده كه مسئله سالمندان و نحوه اسكان آنها به مسئله اي حاد مبدل شود. (1) لذا بررسي معماري فضاهاي اقامتي سالمندان (خانه سالمندان) بر روحيات و رفتار ايشان و يافتن اصول طراحي از ميان پايان نامه هاي دانشجويي دانشگاه آزاد اسلامي مشهد به عنوان بستري كه تاكنون هيچ گونه جمع بندي در مورد آن لحاظ نشده، ما را ياري مي رساند در بستري نزديك، نگاهي دقيق و سنجيده تر بر اركان، اصول، يافته هاي گروهي كه به دنبال راه حل اين معضل بودند باشيم. (2) كما اينكه كارشناسان بر اين باورند كه مطلوب بودن محيط زندگي سالمندي در مواردي حتي بر نيازهاي مادي آنان برتري دارد. ايجاد فضايي آرام و دور از تنش و التهابات رواني و متأثر از وابستگي هاي شخصيتي آنان را به ادامه زندگي تشويق نموده و از آنان عناصري زده و پويا و خودجوش مي سازدو سبب مي شود اين قشر به نسيان و فراموشي سپرده شده جامعه نقش خود را بازيابند. 
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق خانه سالمندان در معماري”

مهندسی معماری

تحقیق جایگاه ممتاز معماری اسلامی در هنر جهان

دانلود تحقیق با موضوع جایگاه ممتاز معماری اسلامی در هنر جهان،
در قالب word و در 13 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
هنگامی که تمدن پا به عرصه وجود گذاشت، خیزشی جدی در ارائه مهارتهای موجود ایجاد شد که اینک در کشورهای اسلامی و غیراسلامی بخوبی قابل رؤیت است که برخی از آنها به هزاره هفتم قبل از میلاد مسیح (ع) باز می‌گردد. 
اما آنچه که بیشتر از دیگر هنرها توجه انسان را به خود معطوف داشت، معماری و هنرهای تجسمی بود که انسان بر روی اشیاء یا ساختمانهایی که می ساخت از هنر خود بهره مند می شد و آن را به نمایش می گذاشت. معماری هنری بود که به غیر از تنوعات رنگی، هویت و فرهنگ را نشان می‌داد؛ به گونه‌ای که تجلی معماری در تصاویر یا کنده کاریها بخوبی نمایان است. در قصرهای ساخته شده در زمان امویان کنده‌کاریهای رنگی و غیررنگی با عکسهای قدیمی بسیاری داشت. دستنوشته ها، ظروف و یا اثاثیه هایی که به علت تنوعات رنگی و نوع کار بر روی آنها از اهمیت به سزایی برخوردارند، نشانگر ارتباط و علاقه انسان با هنر است.  
بنابراین باید میان معماری و هنر معماری تفاوت قائل شد که دو مفهوم کاملا مجزا هستند. در معماری منظور ساخت و ساز در راستای انجام وظیفه اجتماعی و خدمت رسانی است. مانند ساختن اماکن مسکونی، عبادتی و یا تحصیلی. اما در هنر معماری تأکید بر استفاده از شاهکارهای هنری و دستاوردهای تزئنیی بر روی دیوارها، سقف، ستونها، پنجره ها و درهاست و حتی باغها و حوض ها نیز به گونه ای با هنر معماری ترکیب می شوند تا تأثیرگذاری بنا بر بیننده بیشتر شود. 
هنر معماری اسلامی به واسطه وجود معماران زبردست که فعالیتهای ابداعی انجام می دادند با رعایت یکسری اصول خاص بسط و گسترش یافت که این هنر بر درایت و نوع نگاه دینی شخص صحه می گذاشت؛ در واقع این نوع معماری بر نظرات، تجارب و ابتکاراتی متکی بود که معمار از آن بهره می گرفت. این مسئله منجر به تنوع در معماری اسلامی شد و با توجه به اینکه این معماری از زبان قرآن نشأت می گرفت، عمق و غنای تمدن اسلام را با بهره گیری از روح معنویت نشان می داد. 
با وجود تفاوت میان معماری و هنر معماری، معماری اسلامی دارای شاخصه های متفاوتی می شود که آن را از سبک و سیاقهای دیگر بناها جدا می سازد. این مؤلفه ها شامل هندسه علمی و هنرهای ابداعی بر گرفته از اندیشه های معنوی شخص می‌شود. ابداعی که معمار از آن بهره مند می شد، شیوه ای است که در هنر معماری پیش از این سابقه نداشته است و این به علت ویژگیهای دینی در اندیشه زیبایی شناسی اسلام است که در هنر معماری اسلامی متجلی شده است. 
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق جایگاه ممتاز معماری اسلامی در هنر جهان”

مهندسی معماری

تحقیق معماری روم

دانلود تحقیق با موضوع معماری روم،
در قالب word و در 13 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
قدرت روم که پس از اتروسکها بر ایتالیا حاکم و جانشین ایشان شد. اقوام ستیزه ایتالیا را مطیع حکومت واحد روم گردانیده و سرانجام ملتهای اروپای غربی و مدیترانه و خاور نزدیک را در زیر پرچم امپراطور روم گرد آورد .که به گفته مورخ بزرگ روم « انقلابی پدید آورد که تا ابد در یاد ها خواهد ماند ،و امروز نیز ملتها آ« را احساسا می کنند.» در واقع اگر در بررسی امروزمان می بینیم که نبوغ یوناننین با تابش هر چه بیش تر در عرصه هنر ،علم ، فلسفه ، تاریخ، و به طور کلی در قلمرو عقل و تخییل می درخشید نبوغ رومی در عرصه فعالیتهای دنیوی حقوق و کشورداری پر تو افکنی می کند 15 .و به اعتقاد بسیاری دیگر هنر رومی از هنر یونانیان متولد گردید،هنر رومی به واقع انتشار دهنده میراث هنر یونانیان بوده است16. و هر چند عده ای اعتقاد بر این دارند که معماری رومی ریشه در معماری اتروریایی داشته است اما در واقع دارای خصوصیاتی یو نانی مآبی بوده است 17 .
اما آنچه که معماری رومی را متمایز از معماری اقوام دیگر همچون یونانیان میکنند را شاید بتوان به صورت ذیل توجیح کرد . که در واقع  تمرکز قدرت های نظامی مالی  و اداری روم باستان، دیر تر با تمرکز توان علمی و فرهنگی همراه شد و چنان که دانسته شده است، مدتی، توانمندترین شخصیتهای زبده، دانش و هنر زمان، را از دور و نزدیک جذب خود کرده است .و این امر تا آنجا که به تولید فضای معماری و به ویژگیهای آن باز می گرداند دارای پیاوردهایی به شرح ذیل است18:
-توان اجرایی متکی بر ثروتهای مادی با یا بی ( رشادتهای که به رومیان نسبت داده شده است) بر سایر تلاشها مقدم بوده و رشد دهنده و بر انگیزاننده تولید در زمینه های دیگر است .
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق معماری روم”

مهندسی معماری

تحقیق نمایشگاه های بین المللی

دانلود تحقیق با موضوع نمایشگاه های بین المللی،
در قالب word و در 32  صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
مالکیت اراضی نمایشگاه بین المللی تهران متعلق به شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی جمهوری اسلامی ایران می باشد.ازجمله اهداف و وظایف اساسی مقرر دراساسنامه این شرکت از فعالیت درزمینه برگزاری نمایشگاه های تخصصی ،اختصاصی و بین اللملی بازرگانی به منظور توسعه صادرات ،تشکیل مجامع و اتحادیه های نمایشگاه‌های جهانی ،سمینارها وکنفرانس های آنها درایران ،نمایش ومعرفی دستاوردها وتولیدات صنعتی ،معدنی ،کشاورزی و خدمات بازرگانی ،فنی ومهندسی کشورازطریق برپایی واداره مراکز و غرفه های نمایشگاهی ،مشارکت با اشخاص حقیقی وحقوقی درتاسیس نمایشگاههای دائمی، موقت و …..،یاد شده است و با توجه به مراتب فوق کاربری عمومی اراضی سایت پروژه همچنان کاربری نمایشگاهی خواهد بود.
5-1-2 .سابقه کاربری پروژه
ازهنگامی که نخستین کلنگ اجرائی و ساختمانی دراراضی زراعی این منطقه برزمین خورد تا به امروز،فعالیت اصلی ومحوری این مجموعه ،فعالیت نمایشگاهی بوده است.این فعالیت درسال 1348 با برگزاری اولین نمایشگاه آسیایی تهران دراین سایت نمود عملی یافت و درسال 1351 با برگزاری اولین نمایشگاه بین المللی تهران توسعه یافت و ازآن هنگام ،این مجموعه با برگزاری سالانه نمایشگاه های بین المللی بازرگانی ،به نام ‘محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران’ موسوم گشت.
رخدادهای مختلف سیاسی ،اجتماعی ،برنامه ریزی ،سازمانی وکالبدی طی سال های بعد با فراز وفرودهایی درنحوه برگزاری نمایشگاه ها همراه بوده است ،اما محوریت بهره برداری از این سایت همواره با کاربری نمایشگاهی بوده است.
5-1-3 .کابری مجموعه درشرایط حاضر
هم اکنون با تغییر سیاست گذاری شرکت سهامی نمایشگا هها،بنا به ملاحظات و برنامه های اجرایی وهمچنین با عطف توجه به نقصانهای زیرساختی شبکه شهری محیط پیرامون برای جوابگویی به بارترافیکی منطقه،نمایشگا های برپا شده درمجموعه طی سالهای اخیر،ازنمایشگاههای بین المللی جامع و متمرکزبازرگانی ،به نمایشگاههای بین المللی تخصصی و موضوعی تفکیک شده با توزیع زمان برگزاری درماههای مختلف سال تغییر یافته اند.بدین ترتیب مجموعه درطی ایام سال میزبان نمایشگاههای تخصصی مختلف درزمینه های صنایع،مکانیک ،برق ،الکترونیک ،کامپیوتر،ساختمان،دکوراسیون،نفت وپتروشیمی ،نساجی ،کشاورزی ،دامپروری ،صنایع غذایی ،بهداشت ،گردشگری،تبلیغات ،معرفی و عرضه محصولات اختصاصی دیگرکشورها وبسیاری از دیگرزمینه‌ها بوده و این نمایشگاهها درقالب برنامه های چند روزه و بطورهمزمان چند نمایشگاه ،برپا می گردند.
براساس برنامه اعلام شده ازسوی شرکت سهامی نمایشگاهها،برنامه سال 1382 این شرکت شامل برگزاری 72 نمایشگاه دراین مجموعه است.
5-1-4.فعالیت های جنبی مجموعه 
مجموعه نمایشگاه بین المللی تهران طی سالهای مختلف تعمیق وتوسعه یافته وبه تاسیسات و امکانات خدماتی ورفاهی مکمل مختلفی مجهز گردیده است.بخشی ازاین تاسیسات و امکانات فضایی و عملکردی دردیگرایام سال نیز به صورتهای مختلف مورد بهره بردای قرارمی گیرند.
علاوه بر برگزاری نمایشگاههای بین المللی تخصصی که درحیطه وظایف شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی جمهوری اسلامی ،تحت پوشش وزارت بازرگانی برپا می گردند.باید ازدیگرنمایشگاههای همگانی که خارج از شرح وظایف شرکت مذکور،اما به علت فقدان امکانات فضایی مناسب درشهر تهران ،دراین مکان برگزار می شوند نیز یا دکرد. نمایشگاه بین المللی تحت پوشش وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی (با عرضه کتب خارجی وایرانی ) دراردیبهشت ماه هر سال ونمایشگاه پوشاک بهاره درآستانه نوروزهرسال ،ازجمله پرببینده ترین نمایشگاههای سالانه این مجموعه می باشند.تا حدی که فارغ ازشور وسرزندگی خاص که درمحیط شهر و نمایشگاه ایجادمی کنند،اثرات منفی ترافیکی درسطح منطقه اطراف نمایشگاه نیز از خود  برجا می گذارند.
همچنین از جمله دیگر فعالیت های جنبی این سایت درطول سال باید ازاجرای همایش ها،جشنواره میلاد فجر،سمینارهای مختلف ،برنامه های فرهنگی ،کنسرتهای موسیقی و ….یاد کردکه اغلب آنها درسالنهای میلاد،44، کنفرانس و تالارمیلاد اصفهان (درطبقه زیرزمین ساختمان رفاهی )برگزار می گردند.
5-1-5 .کاربری اجزاء مجموعه درمقیاس معماری 
درمیان مستحدثات موجود درسایت نمایشگاه،ساختمان ها،سالنها وفضاهای سرپوشیده با کاربری نمایشگاهی ،عمده ترین سهم را دارند،با این حال ابنیه و تاسیسات خدماتی دیگری که برای تامین نیازهای این سایت وسیع پیش بینی یا احداث گردیده اند نیزاز شمارقابل توجهی برخوردارند.
ساختمانهای اداری ،رستورانها و بوفه ها،کیوسکها،فضاهای فرهنگی (سالنهای سخنرانی ،سینماو …..) ،فضاهای ورزشی وتفرحی ،فضاهای بهداشتی (توالتها)،انبارهای سرپوشیده ساختمانهای خدماتی (کارگاهها؛نقلیه ،آتش نشانی ،بانکهاو …) ،فضاهای انتظامی ،فضاهای تاسیساتی وپست های برق و …. ازجمله کاربریهای مکمل مستقر دراین سایت می باشند.
همچنین فضاهای باز سایت پروژه به اجزایی نظیرمعابر سواره و پیاده روها،فضاهای سبز،فضاهای باز نمایشگاهی ،پارکینگها ،استخرنما و آب نما،جایگاه مدعوین و تریبون سخنرانی اختصاص یافته است.
عکس 
5-1-6 اثرات و تبعات کاربری نمایشگاهی 
استقرارکاربری نمایشگاهی درسایت حاضردرمقیاس کلان درطی سالهای گذشته ،اثرات مختلف محیطی و شهری از خود بجای گذاشته است .بارزترین تاثیرتمرکز این کاربری درسایت حاضر،اثرات ترافیکی آن است 
برگزاری نمایشگاههای پربیننده دراین سایت ،غالباً با تعریف مسیرهای جدیدی درخدمات حمل ونقل شهری درارتباط با سایت نمایشگاه ،بکارگیری بخش عمده ای نیروهای فعال درشهردراین رابطه ،ونیزبا سنگینی بار ترافیکی منطقه استقرار نمایشگاه،محورهای چمران ،سئول و ولی عصر همراه است .به نحوی که تاثیرات منفی خودرا برتردد شهروندانی که قصد بازدید ازنمایشگاه را ندارند نیز می گذارد.
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق نمایشگاه های بین المللی”

مهندسی معماری

تحقیق استانداردهاي ساختمان كتابخانه

دانلود تحقیق با موضوع استانداردهاي ساختمان كتابخانه ،
در قالب word و در 104 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
عوامل مؤثر در برنامه ريزي
گرچه معمولاً لازم است در هر كتابخانه عمومي بخش امانت و مراجعه جداگانه اي براي بزرگسالان و كودكان در نظر گرفت، اهميت نسبي آن تحت مقتضيات گوناگون بسيار متفاوت خواهد بود. پيش از آنكه فضاي لازم براي هر يك از اين خدمات پيش بيني شود، بايد براساس هدفهاي كتابخانه و ارجحيت هاي محلي، در مورد دامنه و گسترش اين خدمات و تسهيلات وابسته به آن تصميم گرفت.
دگرگون پذيري
ساختمان كتابخانه هاي عمومي بايد به گونه اي طرح شود كه نيازهاي قابل پيش بيني در ظرف 10 الي 20 سال بعد را در خود بگنجاند و تغييرات تعداد و مشخصات جمعيت حوزه عملكرد را در نظر داشته باشد. در صورت امكان، بايد محل كتابخانه را باتوجه به گسترش آتي ساختمان كتابخانه برگزيد و در طرح ساختمان نيز به اين امر توجه نمود. لازم است طرح داخلي ساختمان، چگونگي استفاده از فضا، طرز قرارگرفتن چراغها، منابع تأمين حرارت، و ديگر وسايل فني داراي انعطاف و دگرگون پذيري هر چه بيشتر باشد. رعايت اين امر به ويژه در بخشهايي از كتابخانه كه مورد استفاده همگان است اهميت دارد. حتي در كتابخانه هاي بزرگ هم غالباً بهتر است تقسيم فضا نازك و قابل برداشتن انجام داد و تا جاي ممكن از تقسيماتي به اطاق و بخش جداگانه پرهيز كرد.
گزينش جاودسترسي
دسترسي سريع و راحت مردم به كتابخانه مهمتر از آنست كه كتابخانه شعاع عملكرد متمايزي اختيار كند. كتابخانه هايي كه در نواحي مركزي شهر در مسير جريان آمد و رفت افراد پياده و نيز وسايل نقليه عمومي واقع شده اند و از تسهيلات پاركينگ وسيع برخوردارند، خوانندگان بيشتر از نواحي بسيار گسترده تري جلب مي نمايند تا كتابخانه هايي كه فاقد اين مزايا هستند. در اينجا عامل اصلي كشش خواننده به كتابخانه، تنها كتابخانه به طور مطلق نيست بلكه كشش و جاذبه كلي منطقه اي كه كتابخانه در آن واقع شده بسيار مؤثر است؛ به همين سبب قرار دادن كتابخانه در مراكز ويژه خريد و بازار، مورد توجه است. به طور كلي كتابخانه- هاي فعال و گسترش يافته خواننده را از نقاط دورتر جذب مي كنند و هر چه كتابخانه بهتر و بزرگتر باشد شعاع عملكرد مؤثر آن نيز گسترده تر خواهد بود. با اينهمه، به ناچار ميزان كارآيي كتابخانه با مسافت نسبت عكس دارد. در شهرها معمولاً لازم است كتابخانه هاي شاخه با شعاع 5/1 كيلومتر و كتابخانه هاي بزرگتر با شعاع 3 تا 4 كيلومتر عمل كنند. البته ممكن است لازم شود اين مشافت را برحسب عواملي چون تسهيلات آمد و رفت، تراكم جمعيت، و ويژگي- هاي مشترك در نواحي مختلف، تعديل كرد. طرح ريزي خود ساختمان نيز بايد به گونه اي باشد كه دستيابي به كتابخانه را ساده نمايد و تا جاي ممكن از ايجاد پلكان، درهاي تنگ، و ديگر فضاهاي خفه و بسته احتراز شود. لازم است به مشكلات سالخوردگان و معلولين توجه داشت و هر جا ضرورت ايجاب كند از آسانسور، سطوح شيب دار، و درهاي خودكار استفاده نمود.
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق استانداردهاي ساختمان كتابخانه”

مهندسی معماری

تحقیق عناصر تزئيني

دانلود تحقیق با موضوع عناصر تزئيني،
در قالب word و در 31 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
عناصر و موضوع هاي مورد استفاده در تزئينات را بطور كلي مي توان به پنج بخش مجزا تقسيم بندي رد كه عبارتند از نقوش گياهي، آرايه هاي هندسي، تزئينات كتيبه اي، عناسر معماري و تصاوير انساني و حيواني . 
نقوش گياهي – نقوش گياهي يكي از مهمترين عناصر تزئيني اين دوره به حساب مي آيد كه از آن در تزئين بسياري از بناها استفاده شده است. در بكار گيري اين نقوش در دوره ايلخاني سعي بر آن بوده است تا ضمن دوري جستن از بكار گيري نمونه هاي طبيعي گياهان به معناي واقعي مضمون آنها احساس شديدتري داده شود. در اي عصر تزئينات گياهي تحت تاثير سبك هاي چيني كه به ايران راه يافته بود، كم كم به طبيعت گرايي نزديك شد. در اكثر موارد هنرمندان سعي داشتند تزئينات گياهي را بصورت تكثير يافته اي در كنار هم قرار دهند و آنها را بصورت پيچك و در جريان اتصال خطوط به همديگر و نيز در زمينه عناصر تزئيني ديگر همچون كتيبه ها بكار گيرند. ولي در مواردي استفاده از اين نقش مايه ها بصورت انفرادي و مجزا نيز در بناي گنبد سلطانيه ديده مي شود.
آرايه هاي هندسي – نقوش هندسي كه از دير باز مورد توجه ايرانيان در خلق آثار پرشكوهشان بود از قرن پنجم هجري به اهميت خاصي رسيد. شايد دليل آن سازگاري و هماهنگي آن با قالب ها و اشكال اجري مورد استفاده در بناهاي اين دوره باشد. اين اشكال كه از تنوع زيادي همچون مستطيل، مربع، مثلث، و لوزي و … برخوردار بودند تحرك پذيري فراواني را در برداشتند. به گونه اي كه امكان استفاده از آنها را در بسياري از مكانها ممكن مي ساخت. براي نمونه در كتيبه هاي كوفي موجود در سلطانيه كه اغلب به دوره اول تزئينات بر مي گردد. شاهد حروفي هستيم كه انتهاي آنها به شكل زيبايي به صورت هندسي ترسيم شده است. شايد بتوان در جاي جاي گنبد سلطانيه از تزئينات كاشي كاري گرفته تا مشبك هاي سنگي، بكارگيري اين نقوش را پي گيري كرد. نقوشي كه به طرز استادانه اي بكار گرفته شده اند.
تزئينات كتيبه اي _ خط بنابر ظرفيت هاي گوناگون خود اعم از انعطاف پذيري و بار معنوي پيام رساني، غير قابل اجتناب ترين تزئين در معماري اسلامي بشمار مي آيد كه اطلاعات زيادي از تاريخ احداث بنا، نام باني يا حاميان آن و اعتقادات مذهبي و ديني و نمودهاي فرهنگي يك عصر را به ما منتقل مي كند
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق عناصر تزئيني”

مهندسی معماری

تحقیق معماری مناطق کوهستانی و سرد

دانلود تحقیق با موضوع معماری مناطق کوهستانی و سرد،
در قالب word و در 27 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
شرايط اقليمي و خصوصيات آب و هوايي
سلسله جبال البرز و زاگرس نواحي مركزي ايران را از درياي خزر در شمال و جلگه بين النهرين در غرب جدا مي كنند . كوههايي نيز به صورت منفرد در مركز و شرق ايران وجود دارند از جمله كوه تفتان ، شير كوه و …
كوهستان هاي غربي كه دامنه هاي غربي رشته كوههاي فلات مركزي ايران و سراسر كوههاي زاگرس را در بر مي گيرد از مناطق سردسير كشور به شمار مي آيند .
كليات آب و هوايي اين منطقه به شرح زير مي باشد :
سرماي شديد در زمستان و هواي معتدل در تابستان
اختلاف بسيار زياد درجه حرارت هوا بين دماي شب وروز
بارش برف سنگين
رطوبت كم هوا
ميانگين دماي هوا در گرم ترين ماه سال در اين اقليم بيش از 10 درجه سانتي گراد و متوسط دماي هوا در سردترين ماه سال كمتر از 3- درجه سانتي گراد مي باشد .
نوسانات دمايي در طي شبانه روز نيز در نواحي كوهستاني بيشتر است . در اين اقليم دره ها در فصل تابستان بسيار گرم و در زمستان معتدل اند . مقدار تابش آفتاب در فصل تابستان در اين منطقه زياد و در زمستان بسيار كم است . زمستان ها طولاني ، سرد و سخت بوده و تا چند ماه از سال ، زمين پوشيده از يخ ، و بهار كوتاه مدت است و زمستان و تابستان را از هم جدا مي كند. سرما از اوايل آذر ماه شروع مي شود و كم و بيش تا اواخر فروردين ادامه مي يابد . در سراسر اين منطقه از آذربايجان گرفته تا استان فارس ، زمستان ها به شدت سرد مي باشد .
در اين نواحي ، ميزان بارندگي در تابستان كم و در زمستان زياد است و بيشتر به صورت ريزش برف مي باشد . برف هاي پياپي بيشتر قله ها را مي پوشاند . در ارتفاعات بالاي 3000 متر همواره برف وجود دارد و اين كوهستان ها سرچشمه رودخانه ها و قنات ها در كشور محسوب مي شوند .
بارش برف در نواحي شمال و شمال غربي منطقه بيش از نواحي جنوب غربي آن است . علي رغم بارندگي فراوان ، رطوبت در اين اقليم كم مي باشد . همچنين سلسله جبال غربي همانند سدي مانع از نفوذ هواي مرطوب مديترانه به داخل فلات ايران مي شوند و رطوبت هوا را تنها در دامنه هاي خود نگاه مي دارند . برخلاف نواحي شمال ايران و سواحل درياي خزر كه غلظت هوا به دليل پستي زمين و بارش زياد است در اقليم سرد ، اين غلظت كمتر بوده و همين امر ميزان استفاده از تهويه طبيعي هوا را كاهش مي دهد .
فرم بنا
برودت بسيار زياد هوا در بخش عمده اي از سال ، در نواحي سرد و كو هستاني باعث شده است تا حداكثر استفاده از تابش آفتاب ، بهره گيري از نوسان روزانه دما ، حفظ حرارتي و جلو گيري از باد سرد زمستاني در فضاهاي مسكوني امري ضروري گردد . لذا فرم بنا در جهت مقابله با سرماي شديد طراحي و اجرا مي شود . در ادامه ، به توضيح خصوصيات كلي فرم بنا در اين اقليم خواهيم پرداخت .
1. ساختمان هاي درون گرا با حياط مركزي
بناهاي سنتي در اقليم سرد مانند نواحي مركزي فلات ايران داراي حياط مركزي بوده و ساير قسمت ها دورتادور اين حياط چيده مي شوند . اتاق هاي واقع در سمت شمال حياط بزرگتر از ساير قسمت ها و تالار يا اتاق اصلي نشيمن خانه نيز در اين سمت حياط واقع شده است تا از تابش مستقيم و حرارت آفتاب در فصل سرد زمستان استفاده كنند . جبهه جنوبي ساختمان به دليل كوتاه و معتدل بودن فصل تابستان كمتر به كار گرفته مي شود . لذا اتاق هاي جنوبي و اتاق هاي شرقي و غربي – در صورت وجود – به عنوان انباري يا فضاهاي خدماتي همچون اتاق خدمه يا سرويس هاي بهداشتي كاربرد دارند .
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق معماری مناطق کوهستانی و سرد”

مهندسی معماری

تحقیق بتن ریزی با دستگاه

دانلود تحقیق با موضوع بتن ریزی با دستگاه ،
در قالب word و در 20 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
دستگاه های مخلوط کن (بتونیر): 
الف) دستگاه های مخلوط کن ثابت: 
1- بتونیر: معمولاً با ظرفیت 750 – 50 لیتر ساخته می شود و دارای موتور الکتریکی یا گازوئیلی است. بتونیر از یک دیگ مخلوط کن، تیغه و پره های فلزی مخلوط کن ( حلزونی شکل ) اهرم تخلیه و جابجایی ، پمپ آب ، جام پر کننده و قیف تخلیه تشکیل شده است. بتونیر را در موقع کار کردن می توان با جک زدن به صورت ثابت قرار داد
2- دستگاه بتون ساز مرکزی : این دستگاه ماشین بتون ساز ثابتی است که در مرکز تهیه ی بتون نصب می شود، دستگاه بتون ساز مرکزی به نحوی استقرار می یابد که بتواند از مخازن مختلف، شن وماسه دانه بندی شده را انتخاب کرده برای اختلاط به وسیله ی تسمه نقاله های افقی و بالا برهای کاسه ای عمودی، به دیگ مخلوط کن هدایت کند. این دستگاه تشکیل شده است از : دیگ های مخلوط کن، بارکن که شن و ماسه را به داخل دستگاه  می آورد ، ترازوها و سیستم مخصوص تغذیه ی آب و سیمان و کنترل مرکزی ( دستگاه کنترل امکان تهیه بتون های استاندارد و دانه بندی شده را از طریق سیستم کامپیوتری و برنامه های داده شده فراهم می سازد
ب) دستگاه مخلوط کن متحرک ( تراک میکسرها ): 
تراک میکسرها مخازنی هستند که روی کامیون ها ، یدک کش ها و تریلرها نصب می شود . و جابجایی و اختلاط مخلوط بتونی را امکان پذیر می کند. برای انتقال بتون در مسافت های طولانی، معمولاً مصالح خشک را داخل تراک میکسرها می ریزند و در حین حمل به وسیله ی یک منبع و یک پمپ هیدرولیک، آب لازم به داخل میکسر ریخته شده پس از اختلاط مصالح بتون آماده می شود؛ به نحوی که هر گاه ماشین به پای کار می رسد . عمل اختلاط پایان یافته باشد. ( شکل 4-6)
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق بتن ریزی با دستگاه”