سایر

پاورپوینت اصول تهیه و برنامه ریزی انواع رژیمهای غذایی بیمارستانی

دانلود پاورپوینت با موضوع اصول تهیه و برنامه ریزی انواع رژیمهای غذایی بیمارستانی،
در قالب ppt و در 52 اسلاید، قابل ویرایش.
بخشی از متن پاورپوینت:
رژیم غذایی بیمارستانی (Hospital diet):
تعریف : رژیمی است که به بیماران بستری داده می شود
انواع متداول :رژیمهای روتین بیمارستانی عبارتند از : رگولار ، رژیم مایع و رژیم نرم
رژیم غذایی رگولار :
راهنمای برنامه ریزی :
 باید
با توجه به شرایط بالینی بیمار رژیم غذایی وی از تمامی گروههای اصلی غذایی
( نان و غلات ، شیر و فراورده ها ، گوشت ، حبوبات ، سبزیجات و میوه ها )
در حد تامین نیازهای غذایی روزانه تشکیل شده باشد.
موارد تجویز : برای سهولت در تغذیه بیماران در بیمارستان تجویز می شود ولی در درمان غذایی بیماران کاربرد ندارد
بعضی ازمهمترین علل تغییر در کیفیت و کمیت رژیم غذایی رگولار :
لزوم
تغییر در قوام و غلظت غذاهای مصرفی مانند استفاده از رژیم غذایی نرم (
آسیبهای فک ، دهانی و…) ، موارد کاربرد رژیم مایع رقیق یا غلیظ ( دیسفاژی
)
لزوم افزایش یا کاهش در محتوای انرژی غذایی مصرفی ؛ مانند استفاده از رژیم غذایی پرکالری یا کم کالری
تغییر
در میزان مصرف یک یا چند ماده مغذی مانند استفاده از رژیم غذایی پرپروتئین
( سوختگی ، فقر پروتئینی و…)یا کم سدیم ( هیپرتانسیون )
افزایش یا کاهش مواد غذایی پرحجم ، مانند کاربرد رژیم غذایی محدود از فیبر یا پر فیبر
تغییر در تعداد وعده های غذایی ( حالات بالینی که منجر به بی اشتهایی توام با افزایش نیاز بدن به مواد مغذی می شود.
نمونه ای از رژیم غذایی رگولار :
گروه شیر : 2 لیوان روزانه
گروه گوشتها : 120 گرم گوشت پخته شامل انواع گوشت یا 60 گرم انواع گوشتهای پخته ، 30 گرم پنیر ، یک فنجان حبوبات پخته
گروه سبزیجات : 200-100 گرم سبزیجات برگ سبز یا زرد ( حاوی ویتامین A   ) ، سه استکان سالاد فصل
گروه میوه ها : 2 تا 3 واحد از میوه ها ( حتما یک واحد از منابع غنی از ویتامین C باشد )
گروه نان و غلات : 3 تا 6 واحد ( هر واحد نان 30 گرمی ، هر واحد غلات پخته شامل یک فنجان
برای افزایش انرژی دریافتی ، می توان از کره ، انواع بیسکویتها یا روغن زیتون یا روغنهای مایع در تهیه و طبخ غذا استفاده کرد.  
دانلود فایل

دانلود فایل”پاورپوینت اصول تهیه و برنامه ریزی انواع رژیمهای غذایی بیمارستانی”