سایر

پاورپوینت بهداشت استخر

دانلود پاورپوینت با موضوع بهداشت استخر،
در قالب ppt و در 23 اسلاید، قابل ویرایش.
بخشی از متن پاورپوینت:
تعریف استخر:
محل نگهداری حجم معینی از آب کاملا پاکیزه و بهداشتی به منظور شنا و سایر ورزشهای آبی
تفاوت اساسی استخرهای شنا با سایر شناگاهها و اماکن آبی در حدود و اندازه آن از سویی و کیفیت آب مصرفی آن از سویی دیگر است علاوه بر آن موقعیت مکانی و استقرارآ ن نیز دارای محدودیت هایی است . لذا همجواری آ ن با کارخانه ها و موسسات صنعتی – درمانی یا کشاورزی توصیه نشده است .
انواع استخرها:
استخر باز و سرپوشیده
براساس نوع کاربری : استخرهای شنای قهرمانی ، استخرهای تفریحی ، بهداشتی و درمانی که معمولا همراه با قسمتهای دیگری همچون سونا  یا واحدهای بدنسازی است .
ساختمانهای جنبی استخر:
1.  رختکن :
بطور کلی فضای رختکن برای هر نفر مراجعه کننده 75/1 متر مربع در نظر گرفته می شود و باید با ظرفیت استخر متناسب باشد .
استفاده فردی از کمدها و قفسه های رختکن اجباری است و به ازاء هر شناگر در هر نوبت استفاده از استخر جایگاه محفوظ و مناسب برای حفظ لباس شناگران وجود دارد .
2- سرویس های بهداشتی :
شامل دستشویی ها و توالتها متناسب با وسعت و ظرفیت استخر از حیث مراجعین باشد در ساختمان توالتها بایستی کف و دیوارها کاملا قابل شستشو و مصالح آن غیر قابل نفوذ در برابر آب باشد و برابر استاندارد بازاء هر 40 نفر شنا گر باید حداقل یک دستگاه مستراح مجهز به آب سرد و گرم با شرایط کاملا بهداشتی وجود داشته باشد .
3- دوشها :
استخر باید مجهز به دوش آب سرد و گرم بوده و حداقل تعداد آن به تناسب مدت زمان استفاده در هر نوبت استخر به شرح زیر باشد :
1- برای هر نوبت 2 ساعته به ازاء هر 5 نفر شنا گر یک دوش آب سرد و گرم .
2- برای هر نوبت 3 ساعته به ازاء هر 7 نفر شناگر یک دوش آب سرد و گرم .
3- برای هر نوبت 4ساعته به ازاء هر10نفر شنا گر یک دوش آب سرد و گرم .
2- برای هر نوبت 6ساعته به ازاء هر20نفر شناگر یک دوش آب سرد و گرم .
از نظرموقعیت مکانی معمولا اطاق دوشها بعد از توالت ها و با فاصله مناسب از استخر پیش بینی می شود .
گندزدایی آب استخر   :
در حال حاضر در اکثر شهرهای کشور از گاز کلر و یا سایر ترکیبات کلر جهت گندزدایی آب استخر استفاده می گردد .
مقدار کلر باقیمانده آب استخر:
 مقدار کلر باقیمانده در آب استخر  در منابع مختلف جهانی ، 1 تا 5/3 میلی گرم در لیتر و Ph=7/2-8  توصیه شده است .
انجام و ثبت نتایج کلرسنجی در دفتر استخر حداقل 2 نوبت در صبح و عصر (درصورت فعالیت) توسط یک نفر آموزش دیده از کارکنان استخر جهت اطلاع مداوم از وضعیت کلرباقیمانده ضروریست .
حداقل یک نمونه در ماه و در صورت ضرورت تعداد بیشتری نمونه از آب حوضچه ها جهت انجام آزمایش باکتریولوژیکی در ظروف استریل برداشت شود.
دانلود فایل

دانلود فایل”پاورپوینت بهداشت استخر”