دانلود پاورپوینت با موضوع شناخت زعفران،
در قالب ppt و در 57 اسلاید، قابل ویرایش.
بخشی از متن پاورپوینت:
علل ترویج کشت زعفران
گلخانه
کشت زعفران در گلخانه (آیرو پونیک )
اقتصاد زعفران
نام علمی زعفران
زعفران با نام علمی
CrocusSativusL)) ازخانواده زنبقیان Iridaceae) )گیاهی علفی، چند ساله، بدون ساقه و پیازدار است.
پیازآن از نوع توپر و تقریبا كروی شكل با قطر 3 تا 5 سانتی متر و پوششی قهوه ای رنگ می باشد که در زیر خاك قرار می گیرد. هر پیاز 6تا 9 برگ باریك، نظیر برگ علفهای چمنی تولید می نماید.
گلخانه
کشت زعفران در گلخانه (آیرو پونیک )
اقتصاد زعفران
نام علمی زعفران
زعفران با نام علمی
CrocusSativusL)) ازخانواده زنبقیان Iridaceae) )گیاهی علفی، چند ساله، بدون ساقه و پیازدار است.
پیازآن از نوع توپر و تقریبا كروی شكل با قطر 3 تا 5 سانتی متر و پوششی قهوه ای رنگ می باشد که در زیر خاك قرار می گیرد. هر پیاز 6تا 9 برگ باریك، نظیر برگ علفهای چمنی تولید می نماید.
مرکز پیدایش زعفران ( هوراند آذربایجان شرقی )
به عقیده برخی سابقه کاشت زعفران در ایران به بیش از ۳۰۰۰ سال پیش بازمیگردد
زعفران به صورت طبیعی دربرخی مناطق جنگلی و کوهستانی شهر هوراند و جنگلهای قره داغ نزذیک کلیبر در آذربایجان شرقی می روید و ساکنان منطقه سالهاست از آن استفاده می کنند .
کشت گسترده و حرفه ایی زعفران در شهرستان زاوه ، تربت حیدریه، تربت جام ، تایباد، باخزر، گناباد، نیشابور و بجستان در خراسان رضوی و شهرستانهای قائنات، فردوس،بشرویه ،سرایان و بیرجند در خراسان جنوبی از سالها پیش آغاز شده است
و به عقیده صاحب نظران پیاززعفران از آذربایجان شرقی برده شده است
علاوه بر آن کشت سنتی زعفران در مزرعه طی سالهای اخیر در استان آذربایجان شرقی به خصوص در شهرستانهای هوراند ( خاستگاه زعفران به نظر کارشناسان )و مرند و آذرشهر و بناب وهریس و کلیبر و میانه و ورزقان و هشترود کشت آن به صورت اقتصادی شروع شده و در سال 1396 حدود 170 کیلو زعفران برداشت شده است.
زعفران تولیدی در آذربایجان شرقی ( ارتفاع و آب و هوا و جغرافیای طبیعی بی نظیرش ) به دلیل طعم و عطر و کیفیت از قیمت خوبی برخوردار شده و گاهی تا دوبرابر زعفران تولیدی مشهد به فروش رفته است .
به عقیده برخی سابقه کاشت زعفران در ایران به بیش از ۳۰۰۰ سال پیش بازمیگردد
زعفران به صورت طبیعی دربرخی مناطق جنگلی و کوهستانی شهر هوراند و جنگلهای قره داغ نزذیک کلیبر در آذربایجان شرقی می روید و ساکنان منطقه سالهاست از آن استفاده می کنند .
کشت گسترده و حرفه ایی زعفران در شهرستان زاوه ، تربت حیدریه، تربت جام ، تایباد، باخزر، گناباد، نیشابور و بجستان در خراسان رضوی و شهرستانهای قائنات، فردوس،بشرویه ،سرایان و بیرجند در خراسان جنوبی از سالها پیش آغاز شده است
و به عقیده صاحب نظران پیاززعفران از آذربایجان شرقی برده شده است
علاوه بر آن کشت سنتی زعفران در مزرعه طی سالهای اخیر در استان آذربایجان شرقی به خصوص در شهرستانهای هوراند ( خاستگاه زعفران به نظر کارشناسان )و مرند و آذرشهر و بناب وهریس و کلیبر و میانه و ورزقان و هشترود کشت آن به صورت اقتصادی شروع شده و در سال 1396 حدود 170 کیلو زعفران برداشت شده است.
زعفران تولیدی در آذربایجان شرقی ( ارتفاع و آب و هوا و جغرافیای طبیعی بی نظیرش ) به دلیل طعم و عطر و کیفیت از قیمت خوبی برخوردار شده و گاهی تا دوبرابر زعفران تولیدی مشهد به فروش رفته است .