سایر

پاورپوینت بهداشت مواد غذايي

دانلود پاورپوینت با موضوع بهداشت مواد غذايي،
در قالب ppt و در 37 اسلاید، قابل ویرایش.
بخشی از متن پاورپوینت:
بهداشت مواد غذايي
1-1 تعريف غذا :
به كليه مواد خوراكي و آشاميدني
كه بوسيله موجودات زنده مصرف و منبعي از انرژي و مواد مغذي به مصرف سوخت و
ساز بدن مي رسد غذا گفته مي شود
1-2 : تعريف بهداشت مواد غذايي
بهداشت
مواد غذايي كه يكي از شاخه هاي بهداشت مي باشد عبارت است از رعايت كليه
اصولي كه بايد در توليد و نگهداري ، عرصه و فروش مواد غذايي مورد توجه قرار
گيرد تا غذاي سالم با كيفيت مطلوب به دست آيد
1-3: تعريف تقلب در مصرف غذايي :
انجام هر يك از اعمال زير تقلب در مواد غذايي محصوب مي گردد :
1.عرضه فروش يك جنس به جاي جنس ديگر، مثل فروش روغن افتابرگردا بجاي روغن زيتون
2.مخلوط كردن  مواد مشابه به جنس ، به منظور سوء استفاده مثل افزودن شكر به عسل و يا آب به شير
تعريف فساد
هر گونه تغيير و تبديل در ماده غذايي كه از :
الف ) ارزش كيفي بكاهد
ب) ميزان پذيرش و بازا ر پسندي آنرا تقليل دهد
(
بمفهوم خطر بهداشتي نيست اما از نظر فروش و مصرف مردود است مانند لخته شدن
شير بوسيله باكتريهاي غير پاتوژن ، قهوه اي شدن ميوه ها ، جذب رطوبت
بوسيله نمك و شكر و پژمرده شدن سبزيجات )
تقسيم بندي مواد غذايي برمبناي فساد پذيري
1.مقاوم به فساد : شرايط نگهداري سهل و آسان و به آساني فاسد نمي شود زيرا مقدار رطوبت كم است مانند غلات ، حبوبات ، شكر و خشكبار
2.نيمه
مقاوم به فساد : چنانچه به دقت برداشت حمل و نقل و نگهداري شود مي توان در
شرايط آسان و طولاني نگهداري كرد مانند سيب زميني ، سيب و پياز
3.مواد
حساس به فساد : اگر تحت شرايط خاص نگهداري و فرايند نشود به سرعت فاسد مي
شود مانند ميوه ها و سبزيها ، گوشت ، ماهي ، تخم مرغ و شير .
مهمترين عامل فساد مواد غذايي :    
ميكروبها
: ( مهمترين عامل ) مثل آلودگي شير گاو به سل يا تب مالت ، كپك ها (
قارچها ) كپك نان ، شيريني ، كره و … آلودگي مستقيم و توليد سم
حشرات : انتقال آلودگي بطور مكانيكي ، تخم ريزي روي مواد غذايي ، از طريق مدفوع يا استفراغ … مثل مگس . سوسك و مورچه
جوندگان : از طريق ادرار ، فضله ، آلودگي  پا و سطوح بدن مثل گوش
انگلها : تخم اكسيور ( كرمك ) تخم اكينو كوكوس گرانولوس ( كيست هيداتيك ) لاروكرم كدو در گوشت .
آنزيمها: موجود در شير ، ميوه جات ، گوشت و ماهي و…
دانلود فایل

دانلود فایل”پاورپوینت بهداشت مواد غذايي”