سایر

پاورپوینت تغذیه و ورزشی

دانلود پاورپوینت با موضوع تغذیه و ورزشی،
در قالب ppt و در 204 اسلاید، قابل ویرایش.
بخشی از متن پاورپوینت:
به همین خاطر تغذیه به صورت علم شناخته شده است.
لاوازیه پایه گذار علم تغذیه در قرن 18شد.
تعریف علم تغذیه ← رساندن مواد غذایی به بدن به مقدار مناسب و انتخاب غذاها به نحوی که احتیاجات روزانه انسان را برآورده کند.
 فعل و انفعالاتی که موجب می شود که سلول موجود زنده باشد، رشد کند
نگهداری و حرارت جهت تأمین اعمال حیاتی را علم تغذیه گویند.
کارهایی که مواد غذایی انجام می دهد به شرح زیر است:
1) رفع گرسنگی
2) تأمین انرژی
3) تأمین مواد جهت رشد، نموو ترمیم
4) تأمین ویتامین ها و مواد معدنی
شش نوع ماده غذایی ← 1) قند  2) چربی  3) پروتئین  4) ویتامین 5) مواد معدنی  6) آب
مواد غذایی انرژی زا ← 1) قند     2) چربی     3) پروتئین
طبقه بندی عوامل مغذی براساس کاربرد آنها در بدن
تنظیم اعمال ← 1) پروتئین و آنزیم   2) مواد معدنی   3) ویتامین   4) آب
رشد و ترمیم     1) پروتئین    2) مواد معدنی     3) ویتامین     4) آب
3 منبع غذایی برای انسان ← 1) حیوانی     2) گیاهی     3) معدنی
که این غذاها را به 6 گروه طبقه بندی می کنند:
1) دارای پروتئین (گوشت) 2) چربی (گیاهی و حیوانی)   3) غلات و برنج
4) شیر و فراورده های لبنی  5 ) سبزی ها و میوه ها 6) نوشیدنی ها
متابولیسم پایه ← حداقل میزان انرژی که برای زنده ماندن لازم است
که صرف (قلب، عروق، تنفس ، گوارش، اعصاب)
که تقریباً برابر 40 کالری برای یک متر مربع در یک ساعت است.
شرایط تعیین متابولیسم پایه عبارت اند از:
1) حالت استراحت   2) حالت ناشتا        3) درجه محیط 18-20
کالری روزانه
مردان KC 2400 – 4000
زنان  KC 1600 – 3000
آنابولیسم
متابولیسم
کاتابولیسم
آنابولیسم ← ذرات شیمیایی غذا به هم پیوسته و ملکول های بزرگ و درشت تر ساخته    
می شوند
تبدیل گلوکز ← گلیکوژن         اسید آمینه ← پروتئین
این واکنش ها ← انرژی گیر
کاتابولیسم ← ملکول های درشت به ذرات ریزتر تبدیل می شود.
گلوکز ← 2Ho و 2Co
واکنش های انرژی زا
آنابولیسم     ← در دوره نمو اتفاق می افتد ← حجم ماده بالا می رود.
کاتابولیسم ← در هنگام فعالیت اتفاق می افتد. ← حجم ماده کمتر می شود.
مستقیم
اندازه گیری ارزش حرارتی مواد غذایی
غیر مستقیم
سوختن غذاها در حضور اکسیژن در بمب حرارت سنج وتعیین کالری بر حسب حرارت تولید شده .
ارزش حرارتی هر گرم           
چون تمام انرژی تولید شده در بدن سرانجام به صورت حرارت آزاد می شود بنابراین اندازه گیری حرارت آزاد شده یکی از روشهای ساده برای میزان مصرف انرژی است.
در روش مستقیم :اطاقکی سرپوشیده که اطراف آن را حجم معینی از آب گرفته و فرد یا حیوان داخل اطاقک قرار می گیرد و با اندازه گیری تغییرات درجه حرارت آب میزان حرارت آزاد شده را تعیین می کنند.
غیرمستقیم ← به دلیل مشکلات روش مستقیم اندازه گیری تبادلات گازها مد نظر قرار گرفت.
دانلود فایل

دانلود فایل”پاورپوینت تغذیه و ورزشی”