سایر

پاورپوینت تغذیه مادران باردار و شیرده

دانلود پاورپوینت با موضوع تغذیه مادران باردار و شیرده،
در قالب ppt و در 86 اسلاید، قابل ویرایش.
بخشی از متن پاورپوینت:
اصول تغذیه صحیح
رعایت تنوع و تعادل در مصرف مواد غذایی
تنوع: اطمینان از مصرف همه گروه های اصلی غذایی ( نان وغلات، میوه و سبزی، شیر و لبنیات، گوشت و تخم مرغ و حبوبات و مغزدانه ها)
تعادل: مصرف مقادیر کافی از هر گروه (در هر گروه غذایی مواد غذایی با ارزش تقریبا یکسان قرار دارند ومی توان از یکی به جای دیگری استفاده کرد)
مقايسه ميزان مورد نياز مواد غذايي برحسب گروه های غذایی در دوران بارداری و شیردهی با غير بارداري
گروه های غذایی اصلی
1-گروه نان وغلات: این گروه منبع عمده تامین انرژی مورد نیاز روزانه است و شامل انواع نان، برنج، انواع ماکارونی و رشته ها، غلات صبحانه و فرآورده های آنها به ویژه محصولات تهیه شده از دانه کامل غلات است.
مقدار توصیه شده: 11-7 واحد در روز
هر واحد: یک برش 30 گرمی (یک کف دست) نان سنگک، تافتون یا بربری یا 4 بر ش نان لواش= نصف لیوان غلات پخته مانند برنج یا ماکارونی
گروه های غذایی اصلی
2-گروه میوه ها:این گروه شامل انواع میوه، آب میوه طبیعی، کمپوت میوه ها و میوه های خشک (خشکبار) می باشد. خانم های باردار باید  از میوه های مختلف به طور متوسط 4-3 واحد  در روز استفاده نمایند.
3-گروه سبزی ها:
 این گروه شامل انواع سبزی های برگ دار، هویچ، بادمجان، نخود سبز، انواع کدو، قارچ، خیار، گوجه فرنگی، پیاز، کرفس، ريواس و سبزيجات مشابه ديگر است. این گروه دارای انواع ویتامین های آ، ب، ث و اسيد فوليک، مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم و مقدار قابل توجهی فیبر و آنتی اکسیدان است. مقدار توصیه شده از سبزی ها برای خانم های باردار و شیرده به طور متوسط 5-4 سهم در روز است
گروه های غذایی اصلی
3-گروه شیر و لبنیات:
این گروه منبع عمده تامین کلسيم، فسفر، پروتئین و ویتامین های A  و B2 می باشد که برای رشد و استحکام دندان ها و  استخوان ها ضروری است. مواد این گروه شامل شیر، ماست، پنیر، بستنی، دوغ و کشک می باشد. در دوران بارداری و شیردهی مصرف روزانه 4-3 واحد از مواد غذایی این گروه توصیه می شود.
مقدار توصیه شده: 4-3 واحد در روز
گروه های غذایی اصلی
4- گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغز دانه ها: این گروه منبع عمده تامین پروتئین و املاحی نظیر آهن و روی است. مواد این گروه شامل انواع گوشت های قرمز (گوسفند و گوساله)، گوشت های سفید (مرغ، ماهی و پرندگان) تخم مرغ، حبوبات (نخود، انواع لوبیا، عدس و لپه و …) و مغز دانه ها (گردو، بادام، فندق، بادام زمینی و …) است. مقدار توصیه شده از مواد این گروه برای خانم های باردار و شیرده حدودا 3 واحد در روز است.
مقدار توصیه شده: 3 واحد در روز
گروه متفرقه
غیر از گروه های غذایی اصلی، یک گروه متفرقه نیز وجود دارد که شامل انواع قندها و چربی ها مثل قند و شکر، شیرینی، روغن، کره، خامه، نمک، شکلات، سس مایونز، انواع مرباها، نوشابه های گازدار، انواع ترشی ها و شورها و غیره می باشد. به طور کلی مصرف مواد این گروه در حداقل مقدار توصیه می شود.
مقدار توصیه شده: حداقل مقدار
توصیه های تغذیه ای
گروه نان و غلات باعث می شوند که دستگاه عصبی جنین رشد و سلامت خوبی داشته باشند.
میوه ها و سبزی ها حاوی ویتامین و املاح از جمله اسید فولیک هستند که نقش مهمی در جلوگیری از نقص لوله عصبی در جنین دارد.
علاوه بر اسیدفولیک، سایر مواد مغذی مانند ویتامین ها B1، B6، نیاسین، آهن و منیزیم نيز خطر ابتلا به نقایص مادر زادی را کاهش میدهند.
دانلود فایل

دانلود فایل”پاورپوینت تغذیه مادران باردار و شیرده”