پزشکی

تحقیق چشم

دانلود تحقیق با موضوع چشم،
در قالب word و در 12 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
چشم :
كره چشم نام خوبي است زيرا چشم انسان به واقع شبيه كره اي است كه قطر آن 5/2 سانتي متر و وزن آن حدود 7گرم است.
لايه ي خارجي كره چشم ، صلبيه است كه از بافت رشته اي سفيد رنگ و محكمي تشكيل شده است و اين همان بخشي است كه “سفيدي” چشم ناميده مي شود. در بخش مياني جلوي چشم ، صلبيه شفاف مي گردد و نور مي تواند عبور كند. اين بخش قرنيه نام دارد.
قرنيه از پوشش ظريف ، حساس و شفافي به نام ملتحمه پوشيده شده است. ملتحمه آبگونه اي توليد مي كند و با كمك غدد اشكي بخش جلوي چشم را تميز و مرطوب نگه مي دارد.
در داخل صلبيه لايه نازكي به رنگ قرمز تيره است كه مشيمه نام دارد.اين لايه حاوي رگهاي خوني است كه لايه هاي مختلف چشم را تغذيه مي كنند. مشميه همچنين حاوي سلول هاي رنگدانه اي است كه نور را جذب مي كنند و از بازتابيدن آن روي لايه حساس به نور چشم جلوگيري مي نمايند.
لايه مشيميه در جلوي چشم به عنبيه عضلاني مبدّل مي شود. در وسط عنبيه حفره اي به نام مردمك وجود دارد كه نور از ميان آن به داخل چشم عبور مي كند.
درون مشيميه لايه ديگري به نام شبكيه است. اين لايه حاوي سلول هايي است كه نور را دريافت و به پيامهاي عصبي الكتريكي تبديل مي كنند. پيامها توسط اعصابي كه از پشت چشم عبور مي كنند به عصب بينايي كه مغز مي رود منتقل مي شوند. در محلي كه كليه اعصاب از چشم خارج مي شوند هيچ سلول شبكيه اي حساس به نوري وجود ندارد ، اين ناحيه قادر به تشخيص نور نيست از اين رو به آن نقطه كرو مي گويند.
كره چشم به دوحفره تقسيم ميشود:حفره جلويي پشت قرنيه قراردارد وحاوي مايع زلال وشفافي به نام زلاليهاست.پشت اين حفره،عنبيه است   وبعد ازآن عدسي قراردارد.عدسي شفاف است ونور را روي شبكيه متمركزمي كند.حفره پشت عدسي كه حجم كره چشم راتشكيل مي دهدحاوي جسم ژلاتيني شفافي به نام زجاجيه است.
ساختمان چشم وچگونگی بینایی
قسمت سفيد كره چشم صلبيه Sclera ناميده مي شود .نور ازقرنيه Cornea كه بافتی شفاف است ،وارد چشم می شود.
قرنيه با تمركز نور موجب عبور آن از ميان مردمك  Pupilمی شود. مردمك دريچه گردوتاريكی است كه در مركز  عنبيهIris   قرار دارد و به عنوان يك ديافراگم   (دوربين عكاسی)   ميزان   نورعبوری را تنظيم می نمايد. مردمك درتاريكی گشاد و در روشنايی تنگ مي گردد . 
عدسی چشم Lens در پشت مردمك قرار دارد .عضلات چشمی عد سی را برای متمركز كردن شعاعهای نورانی بر  روی شبكيه Retina  (به خصوص هنگام مطالعه ) تنظيم می كنند، که به این عمل تطابق می گویند.
شبكيه از سلول های حساس به نور تشكيل شد ه است كه تصاوير نورانی رابه پيام عصبی تبديل واز طريق عصب  بينايی  Optic Nerve به مغز می فرستد كه منجر به بينايی می گردد.
داخل حفره چشم از ماده ژله ای به نام زجاجيهVitreus پرشده است كه درحفظ كرويت چشم دخيل است .
انحنای قرنيه، قدرت عدسی و طول كره چشم شما ، تعيين كننده چگونگی  بينايی شما هستند . اگر اين سه باهم هماهنگ  و متناسب باشند ، امواج نورانی به درستی در روی شبكيه متمركز شده و شما بينايی طبيعی و سالم خواهيد داشت .واگر يكی از اين سه با د و تای ديگر متناسب نباشد، امواج نورانی به درستی در روی شبكيه متمركز نشده و سبب ايجاد عيوب- انكساری (نزديك بينی ، دور بينی ، آستيگماتيسم و پيرچشمی) خواهد شد .
واحد اندازه گيری ميزان عيوب انكساری ، ديوپتری است كه عبارت ا ز قدرت كانونی عدسی اصلاح كننده ، لازم می باشد.
حدت بينايی با روند سالخوردگی متغير است و سلا مت عمومی نقش بسزايی در ميزان آن دارد .
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق چشم”