دانلود پاورپوینت با موضوع نقش بهداشت محيط در كنترل بيماريهاي روده اي ناشی از آب وغذا با اولويت التور،
درقالب ppt و در 31 اسلاید، قابل ویرایش.
بخشی از متن پاورپوینت:
بیماریهای منتقله از آب و مواد غذایی
بیماریهای هستند که از خوردن و آشامیدن آب یا نوشیدنی آلوده ناشی می شوند .
عامل
این آلودگی باکتری ها؛ ویروسها ؛ توکسین ها و انگل ها هستند که باعث ایجاد
بیماری هایی وبا ؛ اسهال خونی ؛آمیبی؛ تیفوئید ؛مسمومیت غذایی ؛ بوتولیسم
و…..در انسان میشوند .
در اغلب بیماریهای منتقله از آب و غذا شامل:
تهوع؛استفراغ؛گرفتگی شکمی است .این نشانه ها به طور متوسط در مدت 24 تا 48
ساعت بعد از عفونت ظاهر شده و برای 1تا2 روز ادامه می یابد.
اغلب
بیماریهای منتقله از آب و غذا میتوانند به دلیل از دست دادن آب و املاح بدن
بیمار باعث ایجاد عوارض کم آبی و یا مرگ در انسان شوند.
اماكن و مراكز
حساس : به اماكن و مراكزي مانند پادگانها ، بوفه مدارس ، بوفه بيمارستانها ،
مدارس شبانه روزي ، سلف سرويسهاي مراكز آموزشي و اداري ، آسايشگاه
سالمندان،مساجد و تكايا ،كترينگ ها ، اماكن زيارتي ، اماكن بين راهي ، كافه
قنادي ، آبميوه بستني،حليم،آش،كبابي و جگركي ، اغذيه فروشي، تالار پذيرايي
، رستوران ، مهدكودك ، زندان ، ترمينال ، اردوگاهها ، هتل و… اطلاق مي
گردد.
مواد غذايي حساس : به مواد غذايي مانند سالاد ، سبزي خام ، شير و
فراورده هاي لبني ، تخم مرغ ، كباب كوبيده ، كليه فراورده هاي سنتي و دست
ساز و … اطلاق مي گردد .
موفقيت در بررسي و كنترل يك طغيان ناشي از
غذا كاملاً بستگي به اقدام مسئولانه و عكس العمل به موقع دارد . هنگامي كه
يك طغيان رخ مي دهد افرادي كه در بررسي و كنترل طغيان نقش دارند بايد كاملا
با وظايف خود آشنا بوده به طوريكه اقدامات لازم بدون اتلاف وقت انجام گردد
. لذا به منظور مديريت و برنامه ريزي صحيح جهت كنترل و پيشگيري از طغيان
بيماريهاي منتقله از غذا اقدامات بهداشت محيطي بايد در سه مرحله انجام شود
مرحله اول : اقدامات بهداشتی پيش از بروز همه گيري
مرحله دوم : اقدامات بهداشتی در هنگام بروز همه گيري
مرحله سوم : اقدامات تكميلي پس از پايان همه گيري
بیماریهای هستند که از خوردن و آشامیدن آب یا نوشیدنی آلوده ناشی می شوند .
عامل
این آلودگی باکتری ها؛ ویروسها ؛ توکسین ها و انگل ها هستند که باعث ایجاد
بیماری هایی وبا ؛ اسهال خونی ؛آمیبی؛ تیفوئید ؛مسمومیت غذایی ؛ بوتولیسم
و…..در انسان میشوند .
در اغلب بیماریهای منتقله از آب و غذا شامل:
تهوع؛استفراغ؛گرفتگی شکمی است .این نشانه ها به طور متوسط در مدت 24 تا 48
ساعت بعد از عفونت ظاهر شده و برای 1تا2 روز ادامه می یابد.
اغلب
بیماریهای منتقله از آب و غذا میتوانند به دلیل از دست دادن آب و املاح بدن
بیمار باعث ایجاد عوارض کم آبی و یا مرگ در انسان شوند.
اماكن و مراكز
حساس : به اماكن و مراكزي مانند پادگانها ، بوفه مدارس ، بوفه بيمارستانها ،
مدارس شبانه روزي ، سلف سرويسهاي مراكز آموزشي و اداري ، آسايشگاه
سالمندان،مساجد و تكايا ،كترينگ ها ، اماكن زيارتي ، اماكن بين راهي ، كافه
قنادي ، آبميوه بستني،حليم،آش،كبابي و جگركي ، اغذيه فروشي، تالار پذيرايي
، رستوران ، مهدكودك ، زندان ، ترمينال ، اردوگاهها ، هتل و… اطلاق مي
گردد.
مواد غذايي حساس : به مواد غذايي مانند سالاد ، سبزي خام ، شير و
فراورده هاي لبني ، تخم مرغ ، كباب كوبيده ، كليه فراورده هاي سنتي و دست
ساز و … اطلاق مي گردد .
موفقيت در بررسي و كنترل يك طغيان ناشي از
غذا كاملاً بستگي به اقدام مسئولانه و عكس العمل به موقع دارد . هنگامي كه
يك طغيان رخ مي دهد افرادي كه در بررسي و كنترل طغيان نقش دارند بايد كاملا
با وظايف خود آشنا بوده به طوريكه اقدامات لازم بدون اتلاف وقت انجام گردد
. لذا به منظور مديريت و برنامه ريزي صحيح جهت كنترل و پيشگيري از طغيان
بيماريهاي منتقله از غذا اقدامات بهداشت محيطي بايد در سه مرحله انجام شود
مرحله اول : اقدامات بهداشتی پيش از بروز همه گيري
مرحله دوم : اقدامات بهداشتی در هنگام بروز همه گيري
مرحله سوم : اقدامات تكميلي پس از پايان همه گيري
دانلود فایل”پاورپوینت نقش بهداشت محيط در كنترل بيماريهاي روده اي ناشی از آب وغذا با اولويت التور”