سایر

تحقیق سیستم ادراری

دانلود تحقیق با موضوع سیستم ادراری،
در قالب word و در 13 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
سیستم ادراری 
دفع از سیستم ادراری کمک می کند تا بدن از محصولات بیهوده و موادی که اضافه بر نیاز بدن هستند خلاص شود. یک سیستم دفع ارادی با عملکرد صحیح و درست لازم است تا بدن خود را زنده نگه دارد و حس عمومی فرد از سلامتی و خوشی ایجاد شود. پرستارانی که به بیماران دارای دفع سالم کمک می کنند نیاز به توانایی های اختصاصی دارند. 
 فیزیولوژی کلیه ها 
کلیه ها در هر طرف ستون مهره ها پشت پریتوئن قرار گرفته اند. یکی از مهم ترین عملکردهای آن کمک به برقراری و نگهداری وضعیت و حجم مایعات بدن است. ادرار محصول بیهوده ترشح شده توسط کلیه ها، حاوی آب، موادآلی و غیرآلی می باشد. 
مثانه(Bladder) 
 کیسه عضلانی صاف است که به منزله یک مخزن برای ادرار محسوب می شود. سه لایه دارد: داخلی طولی، گرد میانی، خارجی طولی  که این سه لایه عضله دترسور نامیده می شود. مثانه توسط سیستم اعصاب خودکار عصب دهی می شود. تحریک سیستم سمپاتیک باعث شل شدن دیواره مثانه و انقباض اسفنکتر داخلی می شوند و تحریک سیستم پاراسمپاتیک  سبب انقباض دیواره مثانه و شل شدن اسفنکتر داخلی می شود. 
پیش آبراه( urethra): 
عملکرد آن هدایت ادرار از مثانه به خارج از بدن است. در مردان و زنان متفاوت است. طول آن در مردان 16.2 – 13.7 و در زنان 6.2 – 3.7 سانتی متر می باشد. 
نکته:
مثانه به طور طبیعی یک حفره استریل است.
سوراخ خارجی پیشابراه هرگز نمی تواند استریل باشد.
مثانه مکانیسم های دفاعی دارد. به طور منظم خود را از ادرار تخلیه می کند و یک محیط اسیدی را برقرار می کند که مزیت ضد باکتریایی دارد. 
عمل دفع(Micturation)
فرایند تخلیه مثانه دفع ادرار، تخلیه یا ادرار کردن نامیده می شود. اعصاب اصلی برای دفع ادرار در مغز و در طناب نخاعی قرار دارد. تجمع ادرار 200-100 سی سی در بچه ها و 300 – 200 سی سی در بالغین در مثانه باعث تحریک رسپتورهای کششی مثانه می شود. عمل دفع ادرار به طور طبیعی بدون درد است. گاهی اوقات افزایش فشار شکمی نظیر سرفه کردن و عطسه کردن، باعث خروج غیر ارادی ادرار می گردد که در زنان به علت کوتاهی پیشابراه بیشتر است. هرگونه دفع غیر ارادی ادرار که باعث مشکل گردد بی اختیاری ادرار نام دارد. عوامل سایکولوژیکال نظیر ترس زیاد باعث ادرار کردن غیر ارادی  شود. 
تعداد دفع ادرار 
تعداد دفع ادرار بستگی به مقدار ادرار تولید شده و مصرف مایعات دارد. عادات فرد در تکرر ادرار دخالت دارد. سن، محیط، بیماری، کار و محدودیت تحرک می تواند در دفعات ادرار تأثیر بگذارد.
عوامل موثر بر دفع ادرار 
ملاحظات تکاملی: کنترل ارادی بین سنین 24-18 ماهگی و در دخترها سریعتر است
افزایش سن: تغییرات فیزیولوژک با افزایش سن می تواند بر دفع ادرار تأثیر بگذارد. افراد پیر ممکن است کنترل ارادی ادرار را از دست بدهند.
غذا و مایعات: نوشیدنی های حاوی کافئین، الکل، غذاهای حاوی مایع زیاد باعث افزایش تولید ادرار می گردد.  غذاها و نوشیدنی های حاوی سدیم بالا باعث کاهش تشکیل ادرار می گردد.
شیوه زندگی: متغیر های شخصی، خانوادگی، و اجتماعی فرهنگی متعددی روی عادت دفع ادرار طبیعی تأثیر می گذارند.
متغیرهای عاطفی:
اضطراب باعث تکرر ادرار می گردد. ترس منجر به تخلیه غیر ارادی ادرار می شود. درد می تواند از تخلیه ادرار جلوگیری کند.
فعالیت و تون عضلانی
بسیاری از ورزشهای منظم موجب افزایش متابولیسم و تولید ادرار و در نتیجه دفع آن می گردند. در عدم تحرک طولانی تن مثانه و اسفنکتر کاهش یافته و استاز ادرار ایجاد می شود. سند فولی به مدت طولانی موجب کاهش تن عضلات مثانه می گردد.
وضعیت های پاتولوژیک: سنگ کلیه، فشار خون بالا، عفونت مسیر ادراری ، دیابت، آرتریت و … 
داروها : داروهای کولینرژیک، دیورتیک و … اثر زیادی بر تولید ادرار دارند. 
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق سیستم ادراری”