تاريخچه بیوتکنولوزی
بيوتكنولوژي ريشه در تاريخ دارد و تكوين آن از سالهاي بسيار دور آغاز شده تابحال ادامه يافته است.
در تقسيمبندي زماني ميتوان سهدوره براي تكامل بيوتكنولوژي قائل شد.
1)
دورة تاريخي كه بشر با استفاده ناخودآگاه از فرآيندهاي زيستي به
توليد محصولات تخميري مانند نان، مشروبات الكلي، لبنيات ترشيجات و
سركه و غيره ميپرداخت. در شش هزار سال قبل از ميلاد مسيح، سومريان
و بابليها از مخمرها در مشروبسازي استفاده كردند. مصريها در چهار هزار
سال قبل با كمك مخمر و خمير مايه نان ميپختند. در اين دوران
فرآيندهاي ساده و اوليه بيوتكنولوژي و بويژه تخمير توسط انسان بكار
گرفته ميشد.
2) دوره اوليه قرن حاضر كه با استفاده آگاهانه از
تكنيكهاي تخمير و كشت ميكروارگانيسمها در محيطهاي مناسب و متعاقباً
استفاده از فرمانتورها در توليد آنتيبيوتيكها، آنزيمها، اجراء مواد
غذائي، مواد شيميائي آلي و ساير تركيبات، بشر به گسترش اين علم
مبادرت ورزيد. در آن دوره اين بخش از علم نام ميكروبيولوژي صنعتي
بخود گرفت و هماكنون نيز روند استفاده از اين فرآيندها در زندگي
انسان ادامه دارد. ليكن پيشبيني ميشود به تدريج با استفاده از
تكنيكهاي بيوتكنولوژي نوين بسياري از فرآيندهاي فوق نيز تحت تأثير
قرار گرفته و بهسمت بهبودي و كارآمدي بيشتر تغيير پيدا كنند.
3)
دوره نوين بيوتكنولوژي كه با كمك علم ژنتيك درحال ايجاد تحول در
زندگي بشر است. بيوتكنولوژي نوين مدتي است كه روبه توسعه گذاشته و
روز بروز دامنه وسعت بيشتري به خود ميگيرد.
اين دوره زماني از
سال 1976 با انتقال ژنهائي از يك ميكروارگانيسم به ميكروارگانيسم
ديگر آغاز شد. تا قبل از آن دانشمندان در فرآيندهاي بيوتكنولوژي از
خصوصيات طبيعي و ذاتي (ميكرو) ارگانيسمها استفاده ميگردند ليكن در
اثر پيشرفت در زيستشناسي مولكولي و ژنتيك و شناخت عميقتراجزاء
ومكانيسمهاي سلولي ومولكولي متخصصين علومزيستيتوانستند تا به
اصلاح و تغيير خصوصيات (ميكرو) ارگانيسمها بپردازند و(ميكرو)
ارگانيسمهائي باخصوصيات كاملاً جديد بوجود آوردند تا با استفاده از
آنها بتوان تركيبات جديد را بامقادير بسيار بيشتر و كارائي بالاتر توليد
نمود.
فهرست:
تاریخچه بیوتکنولوزی
بیوتکنولوزی چیست؟
کاربردهای بیوتکنولوزی
تاریخچه تراشه های زیستی
تراشه زیستی چیست؟
کاربردهای تراشه زیستی
دانلود فایل”تحقيق تراشه های زیستی”
2019-07-29 14:13:33