دانلود تحقیق با موضوع آيين كار نگهداري انگور در سردخانه،
در قالب word و در 24 صفحه، قابل ویرایش.
فهرست:
آيين كار نگهداري انگور در سردخانه
مقدمه
هدف
دامنه كاربرد
اصول روش نگهداري انگور
وسايل و مواد لازم
برداشت ـ درجهبندي و بستهبندي
طرز عمل در سردخانه
جلوگيري از فعاليت قارچها
پيوست شماره 1
بخشی از متن تحقیق:
انگور يكي از ميوههايي است كه بشر آن را از ديرباز شناخته و در طول قرون به روشهاي مختلف از آن بهرهگيري نموده است . درخت انگور كه در ايران آن را تاك , رز يا مو نيز مينامند از نظر گياهشناسي داراي 60 گونه است كه مهمترين آنها گونه Vitis vinifera از جنس Vitis و از خانواده Vitaceae ميباشد . ارقام تاك قابليت تطابق با اكثر اقليمهاي آب و هوايي را داشته و به همين لحاظ كاشت آن در مناطق مختلف جهان متداول گشته است . در ايران حدود 400 رقم تاك وجود دارد كه تقريبأ 50 رقم آن در سطح تجاري در مساحتي برابر 160 هزار هكتار اعم از آبي و ديمي مورد كشت و بهرهبرداري است . استفاده از ‘ مو ‘ محدود به ميوه رسيده آن يعني انگور نبوده بلكه برگ و ميوه نارس آن هم ( غوره , آب غوره و غوره خشك ) مصرف غذايي دارد . خود انگور نيز فقط به شكل تازه آن به مصرف نميرسد , بلكه عصاره آن به صورت آب انگور يا شيره و خشك شده آن به صورت كشمش و محصولات تخميري آن به صورت خمر , الكل و سركه مصارف طبي و غذايي دارند . بعضي از ارقام انگور داراي خصوصيات ژنتيكي از قبيل ضخامت پوست حبه و استحكام پيوند دم به خوشه در اكثر موارد درشتي حبه و غيره هستند كه موجب ميشود در مقايسه با ساير ارقام در شرايط مساوي مدت بيشتري تازه بمانند . اين ارقام در مناطقي كه داراي تابستان ملايم و طولاني هستند , قابلت نگهداري بهتري دارند و اگر در زيرزمين خانه كه داراي رطوبت بيشتري و حرارت و نور كمتري است نگاهداري شوند , ممكن است دو يا سه ماه با تبعيت متوسط تازه بمانند . معمولا در روش سنتي خوشهها را از سقف زيرزمين ميآويزند تا هوا به تمام حبهها برسد و فعاليت قارچها , ( كپكها و مخمرها ) را كه باعث سياه شدن , گنديدن و تخمير حبهها ميشوند كاهش دهد . در بعضي از كشورها خوشههاي انگور را در داخل ظروف متخلخل چوبي , مقوايي يا پلاستيكي گذاشته , و بين حبهها و خوشهها را با چوب پنبه خرد شده يا خاك اره حاوي متابي سولفيت پتاسيم كه مولد گاز So2 است پر ميكنند و ظروف را در زيرزمين يا سردخانه قرار ميدهند . با شناخت هرچه بيشتر ويژگيهاي ارقام انگور قابل نگاهداري توليد شده در كشور و با استفاده از تكنولوژي جديد به منظور كنترل درجه حرارت و رطوبت نسبي و جلوگيري از نشو و نماي ميكرو ارگانيسمها ميتوان عمر تازه ماندن ارقام مناسب انگور را تا حدود شش ماه حتي بيشتر نيز افزايش داده و در خارج از فصل آن را به بازار مصرف عرضه نمود .