مهندسی کشاورزی- دام و طیور

تحقیق پرورش و پرواربندی دام

دانلود تحقیق با موضوع پرورش و پرواربندی دام،
در قالب word و در 20 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
مقدمه :
در جامعه امروز نیاز به گوشت قرمز با توجه به نیاز انسان و شهر نشینی و همچنین رشد جمعیت جهان  یک مسئله انکار ناپذیر است  . با توجه به اینکه کشور ما از نظر تولید این محصول در سطح ضعیف می باشد ، می توان با استفاده از  علم و به کار بستن آن با عمل تولید را به سطح خودکفایی و صادرات رساند .
از آنجا که جمعی از دوستان و مشتاقان علم برای اینجانب پیام گذاردند که این پست را کامل کنم ، من را بر این داشت که در رابطه با روشهای پرواربندی در ایران مطالب کامل و مفیدی که با کمک دوست عزیزم آقای علیرضا احمدی مقدم جمع آوری نمودم در اختیار گذارده تا دوستان از آن استفاده نمایند . 
جدول زیر نشان دهنده تولید محصولات دامی و سرانه مصرف در کشور در سالهای مختلف را نشان می دهد .
می توان دریافت که ایران با بحران میزان پروتئین حیوانی موجه است که این امر باعث ضعف توان و قوای جسمی و ذهنی می شود . 
تعریف پروار بندی :
عبارت است از تغذیه متعادل دام برای تامین سرعت رشد کافی در مدت زمان مشخص برای رسیدن به وزن معین  که در اصطلاح همان تولید گوشت برای رفع نیازها می باشد . 
اهمیت پرواربندی دارای دو جنبه می باشد :
1 – پروار بندی صنعتی 
2 – پرواربندی سنتی 
در پرواربندی صنعتی دامهای نر جوان مورد  پروار قرار می گیرند که با توجه به اینکه در سن و وزن مناسب کشتار می شوند باعث افزایش عملکرد می شود .
اما پروار بندی سنتی خود بر دو نوع می باشد :
الف)  کشتار بره ها و گوساله های کم سن و سال ، که این کار توصیه نمی شود .
ب  ) پروار دامهای حذفی + ماده های غیر جایگزین ، که این روش نیز به خاطر اینکه فقط ذخیره چربی می باشد و باعث اتلاف منابع بی جهت می شود توصیه نمی شود . 
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق پرورش و پرواربندی دام”

مهندسی کشاورزی- دام و طیور

تحقیق استاندارد روش اندازه ‏گيري اوره و ازت آمونياكي در خوراك دام و طيور

دانلود تحقیق با موضوع استاندارد روش اندازه ‏گيري اوره و ازت آمونياكي در خوراك دام و طيور ،
در قالب word و در 21 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
1 ـ هدف
هدف از تدوين اين استاندارد تعيين روشهاي اندازه‏گيري اوره و ازت آمونياكي در خوراك دام و طيور مي‏باشد .
 2 ـ دامنه كاربرد
اين استاندارد جهت اندازه‏گيري اوره و ازت آمونياكي در خوراك دام و طيور كاربرد دارد .
 3 ـ نمونه‏برداري
طبق استانداردهاي روش نمونه‏برداري در مواد غذائي عمل شود .
4 ـ روش كار
4-1- اندازه‏گيري اوره به طريق اسپكتروفتومتري
4-1-1- وسايل مورد نياز
ـ اسپكتروفتومتر با حداكثر باند 2/4 در طول موج 420nm با سلهاي يك سانتيمتري
4-1-2- معرفها و مواد مورد نياز :
4-1-2-1- محلول پارادي متيل آمينوبنزالدئيد 1
16 گرم پارادي متيل آمينو بنزالدئيد را در يك ليتر الكل و 100 ميلي‏ليتر اسيد كلريدريك حل نمائيد . اين محلول براي يك ماده پايدار مي‏ماند .
4-1-2-2- اسيد استيك
4-1-2-3- محلول استات روي : 22 گرم استات روي 2H2O 2(,OAC)Zn را در آب حل كرده و 3 ميلي‏ليتر اسيد استيك بآن اضافه نمائيد سپس آن را تا حجم 100 ميلي‏ليتر رقيق نمائيد .
4-1-2-4- محلول فروسيانور پتاسيم : 10/6 گرم فروسيانور پتاسيم 6  3H2O(,CN) K2Fe را در آب حل كرده و به حجم 100 ميلي‏ليتر برسانيد .
4-1-2-5- زغال اكتيو ـ (60 – G)
4-1-2-6- محلول بافر فسفات با 7 = PH
4-1-2-7- محلولهاي استاندارد اوره :
الف : محلول استاندارد اوليه با غلظت 5ml/mg
5 گرم اوره را با دقت يك ميلي‏گرم در آب حل كرده و سپس آن را تا حجم يك ليتر برسانيد .
ب : محلولهاي استاندارد مورد استفاده با غلظتهاي 0/2 , 0/4 , 0/6 , 0/8 , 1 , 1/2 , 1/4 , 1/6 , 1/8 و 2 ميلي‏گرم اوره در 5 ميلي‏ليتر : به ترتيب 2,4,6,8,10,12,14,16,18,20 ميلي‏ليتر از محلول اوليه (5ml/mg) را برداشته و در بالن ژوژه‏هاي 50 ميلي‏ليتري ريخته و هر كدام را با محلول بافر فسفات 7 به حجم برسانيد .
ج : محلول مرجع : محلول اوره استاندارد با غلظت 1/mg5ml را كه بشرح فوق تهيه گرديده بعنوان استاندارد مرجع بكار ببريد . اين محلول در حرارت كمتر از 24 درجه سلسيوس به مدت يك هفته ثابت مي‏ماند .
4-1-3- رسم منحني استاندارد اوره :
از هر يك از محلولهاي استاندارد اوره ( طبق بند ب ) 5 ميلي‏ليتر برداشته و در لوله‏هاي 25 ميلي‏ليتري ريخته و به هر كدام 5 ميلي‏ليتر محلول DMAB اضافه نمائيد و يك محلول شاهد نيز حاوي 5 ميلي‏ليتر محلول بافر 7 باضافه 5 ميلي‏ليتر محلول DMAB تهيه نمائيد . لوله‏ها را كاملا تكان داده و بگذاريد 10 دقيقه در بن ماري 25 درجه سلسيوس بماند . سپس جذب هر يك از محلول‏ها را در طول موج 420nm با استفاده از سلهاي يك سانتيمتري در مقابل شاهد ( با جذب صفر ) بخوانيد . آنگاه ميزان جذب محلولها را در مقابل غلظت‏ها رسم نمائيد . منحني بدست آمده بايستي به صورت خط راست باشد در غير اين صورت آزمايش بايستي تكرار شده و محلول DMAB نيز تازه تهيه گردد .
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق استاندارد روش اندازه ‏گيري اوره و ازت آمونياكي در خوراك دام و طيور”

مهندسی کشاورزی- دام و طیور

تحقیق گاو برهمن

دانلود تحقیق با موضوع گاو برهمن،
در قالب word و در 8 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
گاو برهمن
نژاد برهمن كه از گاوهاي بوسينديكاس سرچشمه گرفته، در اصل از هند آورده شده است. طي قرن ها قرار گرفتن در معرض ذخاير غذايي ناكافي، آفات حشره اي، انگل ها، بيماري ها و آب و هواي بسيار گرم هند، گاو بومي، سازگاري هاي قابل توجهي براي بقا ايجاد كرده است. اين گاوها ‘گاوهاي مقدس هند’ هستند و بسياري از كساني كه مذهب هندو دارند از گوشت آنها نمي خورند، اجازه نمي دهند كه آنها را بكشند و آنها را نمي فروشند. اين موارد به علاوة قوانين قرنطينه سازي در ايالات متحده، واردات اين گاوها از هند به آمريكا را مشكل كرده است.
تمام گاوهاي بوسينديكاس با يك برآمدگي در بالاي شانه و گردن شناخته مي شوند. ستون فقرات در زير برآمدگي (كوهان) گسترده شده و بافتهاي ماهيچه اي قابل توجهي روي ستون فقرات را پوشانده است. ديگر ويژگي اين گاوها شاخ آنهاست كه معمولاً به طرف بالا خميده شده و گاهي اوقات به طرف پشت خم شده است، گوشهايشان كه عموماً بزرگ و آويخته هستند و زير گلو و غبغب كه مقدار زيادي پوست اضافي دارد. آنها همچنين نسبت به گاوهاي اروپايي (بوستاروس) غدد عرق كاملاً گسترده اي دارند و مي توانند آزادانه تعرق كنند. گاوهاي بوسينديكاس يك ترشح روغني از غدد چربي دار دارند كه بوي تندي دارد و گفته مي شود كه باعث دفع حشرات مي شود.
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق گاو برهمن”

مهندسی کشاورزی- دام و طیور

تحقیق همه چیز در مورد بوقلمون

دانلود تحقیق با موضوع همه چیز در مورد بوقلمون،
در قالب word و در 18 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
تغذیه بوقلمونها
اصول کلی تغذیه بوقلمونها مشابه تغذیه مرغان بوده تفاوتهای اصلی به سطوح پروتئین مورد نیاز و اهمیت ویتامینهای بیوتین و پیریدوکسین در جیره بوقلمون مربوط می باشد . 
تغذیه جوجه بوقلمونها : جوجه بوقلمونها (poults) را باید سریعا پس از سر از تخم درآوردن به اب و غذا رساند . وقتی تغذیه و اب دادن تاخیری 36 ساعته داشته باشد،جوجه بوقلمونها به سختی غذاخوردن را یاد میگیرند و شاید تغذیه اجباری برای شروع به غذا خوردن انها نیاز باشد به غذایی که جوجه بوقلمونها در ابتدا مصرف مینماید،جیره استار تر گویند . پروتئین این جیره باید در حدود 28% باشد . جیره استار تر را جیره آغازگر یا شروع کننده نیز میگویند که تنها تا سن یک هفتگی استفاده میشود . این جیره حاوی بیشترین سطوح انتی بیوتیک ها،ویتامین ها،اسیدهای امینه و انرژی میباشد . جیره شروع کننده بخصوص در زمانی که جوجه بوقلمون تحت شرایط استرس قرار دارد بسیار مورد نیاز است . از سن 4 تا 8 هفتگی،درصد پروتئین جیره 26% و سطح انرژی باید بالاتر باشد . 
تغذیه بوقلمون های درحال رشد : بوقلمون های درحال رشد را میتوان بر روی مرتع یا در محوطه بسته تغذیه نمود . سن در حال رشد برای بوقلمون ها 8 تا 10 هفتگی میباشد . تغذیه در محوطه بسته باعث رشد سریعتر حیوان میشود . معهذا تغذیه بر روی مرتع نیز سبب ذخیره بیش از 10% غذا ذخیره و کاهش هدر رفتن غذا میشود . یک مرتع خوب حاوی علوفه یا محصولات غله ای و دانه ای است . تعداد گله بوقلمون که در مرتع پرورش داده میشوند بین 100 تا 250 بوقلمون در هر ایکر ( واحد سطح معادل 4047 مترمربع )  میباشد . بوقلمونهای درحال رشد را باید براساس جنس جدا نمود زیرا بوقلمونهای نر نسبت به ماده،به پروتئین بیشتری بناز دارد . بوقلمونها عموما وقتیکه جیره های کامل مصرف مینمایند ضریب تبدیل غذایی بهتری دارند . تغذیه جیره پلت شده بهترین نتایج رادربردارد . هرچه سن بوقلمون بالاتر میرود ،سطح انرژی جیره افزایش و سطح پروتئین کاهش میابد . اب و هوای گرم سبب افزایش مصرف اب میشود همچنین مصرف اب در بوقلمونها در اب هوای معتدل ( 20 تا 25 درجه سانتی گراد ) در سن یک هفتگی در نر و ماده به ترتیب به ازای هر 1000 راس در هر روز 55 لیتر و تا سن 17 هفتگی در نر و ماده به ترتیب 3/994 لیتر و 680 لیتر میباشد . جیره بوقلمونهای نر در سن 8 تا 12 هفتگی و ماده 8 تا 11 هفتگی حاوی 22% پروتئین ،جیره نر 12 تا 16 هفتگی و ماده 11 تا 14 هفتگی حاوی 19%پروتئین،جیره نر 16 تا 20 هفتگی و ماده 14 تا 17 هفتگی حاوی 5/16% پروتئین و جیره نر 20 تا 24 هفتگی و ماده 17 تا 20 هفتگی باید حاوی 14% پروتئین باشد . بوقلمونهای نر در حدود 24 هفتگی و بوقلمونهای ماده در حدود 20 هفتگی سن از خود به بازار عرضه میشوند . 
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق همه چیز در مورد بوقلمون”

مهندسی کشاورزی- دام و طیور

تحقیق تب نزله ای بدخیم گاوها یا MCF

دانلود تحقیق با موضوع تب نزله ای بدخیم گاوها یا MCF،
در قالب word و در 20 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
تب نزله ای بدخیم گاوهایا MCF
این بیمار حاد کشنده با واگیری محدود ، مختص گاو است . بین حیوانات اهلی تنها گاو و گومیش به این بیماری مبتلا شده و علائم ظاهری را از خود نشان می دهند و در سایر نشخوار کنندگان علائم بیماری دیده نمی شود . گاو در تمام سنین به این بیماری مبتلا می شود افزایش فصلی بیماری نشان می دهد که ویروس به وسیله واسطه ای چون گوسفند بیشتر باعث ابتلا می شود و در جاهایی که گاو و گوسفند باهم نگهداری می شوند بیماری بیشتر دیده شده است .
شانیهای ظاهری در دام بیمار 
مرحله نهتفتگی بیماری در حالتهای طبیعی بین 3 تا 8 هفته متغیر است ، ولی شکل عادی بیماری بسیار شایع  و تشخیص آن هم آسان است ، این شکل باتب 40 تا 41.5  درجه به طور ناگهانی و بیحالی مفرط آغاز می شود  ریزش آب از بینی ابتدا مخاطی سپس چرکی و بعد زرد رنگ شده و به زودی تشکیل کبره می دهد ، پوست پوزه حیوان بیشتر تحت تاثیر قرار گرفته و ملتهب و نقاط نکروزه وزخمهای سطحی روی مخاط بینی دیده می شود .
ریزش آب از چشم با ورم کم و بیش مشخص و تورم پلکها ،  پر خونی مویرگهای سفیده چشم و کدر شدن قرنیه از علائم مشخصه بیماری است .
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق تب نزله ای بدخیم گاوها یا MCF”

مهندسی کشاورزی- دام و طیور

تحقیق بولتن آموزشي آنفلوانزاي طيور

دانلود تحقیق با موضوع بولتن آموزشي آنفلوانزاي طيور،
در قالب word و در 2 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
برخي ‌ازتمهيدات‌انجام‌گرفته‌توسط‌اداره‌كل‌دامپزشكي‌خراسان‌رضوي‌
به منظور ‌پيشگيري‌از ‌وقوع‌آنفلوانزاي‌فـوق‌حـادطيور :
1- تشكيل ستاد پيشگيري و مقابله با آنفلوانزاي فوق حاد طيور در سازمان جهاد كشاورزي و اداره‌كل دامپزشكي خراسان رضوي ،
2- تشكيل كميته آنفلوانزا در شهرستانها، 
3- انجام مراقبت فعال در مزارع طيور، كشتارگاهها، مرزهاي شرقي و …… ،
4- اعمال مقررات ‌شديد بهداشتي- قرنطينه‌اي ‌در مورد واردات هرگونه‌ پرنده ‌و فرآورده‌هاي‌ آن از مبادي ‌ورودي شرقي (زميني‌و يا هوايي‌) باتوجه ‌به احتمال وجود ‌منبع ‌خطر خارجي، 
5- پيگيري سياست امحاء و معدوم‌سازي طيور از طريق سازمان جهادكشاورزي، در صورت بروز هرگونه كانون آلوده، 
6- برنامه ريزي به منظوربرگزاري ‌سمينارآنفلوانزا جهت‌معاونين فني، مسئولين طيور و آزمايشگاهها و كلينيسين هاي بخش خصوصي،
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق بولتن آموزشي آنفلوانزاي طيور”

مهندسی کشاورزی- دام و طیور

تحقیق قرقاول مشخصات بيولوژيكي و اهميت و سودمندي ها نكات مديريتي در پرورش و كنترل بيماري متداول

دانلود تحقیق با موضوع قرقاول مشخصات بيولوژيكي و اهميت و سودمندي ها نكات مديريتي در پرورش و كنترل بيماري متداول،
در قالب word و در 14 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
تاريخچه قرقاول در ايران:
پرورش قرقاول در سالهاي اخير در بسياري از كشورهاي جهان به خاطر استفاده از گوشت، رهاسازي در شكارگاهها و بهره برداري به صورت شكار به يك شاخه مهم از پرورش پرندگان تبديل شده است. با آن كه پرورش اين پرنده در عمل به دليل ريزه كاريهايش مشكلاتي را در بردارد اما در مقياس كوچكتر با توجه به قابليت استفاده از محيط زيست و نادر بودن نوع وحشي آن، يكي از سودآورترين پرندگان نسبت به ديگرا پرندگان همطراز از خود است.
قرقا ول از جمله پرندگان بومي و نادر در ايران است كه در مراتع و بوته زارها زندگي مي كند . اين پرنده در زبان محلي تورنگ يا تيرنگ ناميده مي شود.قرقاول يكي از زيباترين پرندگان ايران است و به نوعي جز مجموعه تنوع زيستي ايران محسوب مي شود كه با تغذيه از دانه هاي گياهي و حشرات مي تواند در حفظ محصولات كشاورزي مفيد باشد.
قرقاولهاي ايران همه از يك گونه اند ولي با توجه به پراكندگي جغرافيايي و تفاوتهاي ظاهري برخي آنها را به 4 زير گونه تقسيم مي كنند:
1- قرقاولهاي ارسباران و دشت مغان
2- قرقاولهاي تالش از آستارا تا چالوس
3- قرقاولهاي گلستان از بابل تا گلستان
4- قرقاولهاي سرخس و حوالي رودخانه مرزي هريرود
طبق مدارك موجود در سازمان محيط زيست كشور، اين پرنده در دهه چهل شمسي به علت ابتلا به بيماري نيوكاسل مرغي، تخريب محيط زيست و مهاجرت مردم به مناطق ميان دشت و ارتفاعات براي ساخت بناهاي مسكوني و نيز به علت شكار بي رويه و سم پاشي هاي مزارع و باغها در معرض انقراض و نابودي قرار گرفت .اما با تلاشهاي و پيگيري دوستداران طبيعت و محيط زيست قوانين و مقررات شكار و صيد در بيست و نهم خرداد 1346 به تصويب رسيد كه به موجب آن حمايت و حفاظت از قرقاول در دستور كار مسئولان قرار گرفت و مناطقي از جنگلها و مراتع شمال ايران به محلهاي حفاظت شده براي وحوش نادر تبديل شد.
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق قرقاول مشخصات بيولوژيكي و اهميت و سودمندي ها نكات مديريتي در پرورش و كنترل بيماري متداول”

مهندسی کشاورزی- دام و طیور

تحقیق اختلالات متابولیکی در گاوهای شیری

دانلود تحقیق با موضوع اختلالات متابولیکی در گاوهای شیری ،
در قالب word و در 15 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
اختلالات متابولیکی در گاوهای شیری
زايمان و اولين ماه بعد از زايمان دوره بحراني گاوهاي شيري مي باشد بنابراين مديريت صحيح گاوهاي خشك نقش مهمي در كنترل بيماريهاي متابوليكي در زايمان يا دوره نزديك به زايمان را بر عهده دارد، مسائل عمده بوجود آورنده اين اختلالات متابوليكي كه با يكديگر در ارتباط هستند از مسائل مديريتي تغذيه ناشي مي گردند.
اختلالات عمده متابوليكي در گاوها تازه زا عبارتند از:
1- تب شير 
2- ادم يا خيز پستاني 
3- كتوزيس
4- سندرم كبد چرب
5- جفت ماندگي
6- جابجايي شيردان 
7- اسيدوزيس
8- لنگش (Laminitis) 
تب شير:
تب شير يا فلج ناشي از زايمان يكي از اختلالات متابوليكي معمول در دوره زايمان مي باشد منظور از بيماري تب شير داشتن تب واقعي نيست. بروز تب شير در گاو با سن دا م مرتبط مي باشد و اكثراً در گاوهاي پر توليد با سن بالا ديده مي شود. در حدود 75 % از موارد بروز تب شير 24 ساعت و حدود 5% آن 48 ساعت بعد از زايمان روي مي دهد.
علايم عمومي بروز تب شير:
– از دست دادن اشتها
– عدم فعاليت دستگاه گوارش 
– سرد شدن گوشها و خشك شدن پوزه
علايم اختصاصي بروز تب شير:
– عدم تعادل حين راه رفتن
– زمين گير شدن گاو كه اين حالت در سه مرحله انجام مي گيرد:
– ايستادن همراه با لرزش
– افتادن روي سينه 
– افتادن روي پهلو و بي اعتنا بودن به تحريكات محيطي
تغييرات عمده در خون گاو مبتلا به تب شير شامل كاهش سطح كلسيم خون است, حد طبيعي كلسيم در خون گاوهاي خشك 8- 10 ميلي گرم در 100 ميلي ليتر خون مي باشد، كه اين مقدار در حين زايمان به كمتر از 8 ميلي گرم در 100 ميلي ليتر خون مي رسد. در گاو مبتلا به تب شير سطح كلسيم خون به ترتيب در سه مرحله ذكر شده به 5/6, 5/5 و 5/4 ميلي گرم در 100 ميلي ليتر خون كاهش مي يابد كه اين كاهش سطح كلسيم خون همراه با كاهش فسفر و افزايش سطوح پتاسيم و منيزيم خون مي باشد.
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق اختلالات متابولیکی در گاوهای شیری”

مهندسی کشاورزی- دام و طیور

تحقیق كاربردهاي بيوتكنولوژي در ژنتيك و اصلاح دام

دانلود تحقیق با موضوع كاربردهاي بيوتكنولوژي در ژنتيك و اصلاح دام،
در قالب word و در 15 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
كاربردهاي بيوتكنولوژي در ژنتيك و اصلاح دام
بيوتكنولوژي يا فنآوري زيستي، كه به صورت توانائي بكارگيري فرآيندهاي زيستي در بعد صنعتي تعريف ميشود در دو دههِ گذشته، كاربردهاي گستردهاي در عرصه هاي كشاورزي وبهداشت، محيط زيست و غيره يافته است.
بيوتكنولوژي در مفهوم عام و نزد اكثريت مردم معناي درآمد بي دردسر را تداعي نموده است و در دههِ اخير اين كلمه را غالبا به مفهوم همه چيز براي همهِ مردم كار مي برند.
تاريخچه بيوتكنولوژي نشان مي هد كه سابقه استفاده از آن به 8 هزار سال قبل مي رسد. درزمان سومريان و روميها از ميكروارگانيزمها استفاده ميكردند. حتي در جنگ جهاني نيز آلمانها كه ازواردات گليسرول براي تهيه مادهِ منفجره نااميد شده بودند از راه توليد ميكروبي از مخمر به گليسرول رسيدند از دهه1980، بيوتكنولوژي زمينهِ جديدي را براي رشد پيدا نمود كه‌اين تغيير مرهون پيشرفتي است كه حاصل فن‌آوري برش و اتصال مولكولDNA به صورت دلخواه ميباشد. اكنون اين تفكر كه بيوتكنولوژي با تكيه بر دستاوردهاي مهندسي ژنتيك قادر است منافع عظيمي را نصيب بشريت نمايند، به شدت تقويت يافته است.
مهندسي ژنتيك در واقع انقلاب عظيمي را در علوم زيستي به وجود آورده‌و با سابقهِ كوتاه قريب بيست سال، سرشار از نتايج مثبت است. تحليلگران آگاه قرن آينده را قرن امپراطوري مهندسي ژنتيك، كامپيوتر و ليزر ناميده‌اند. امروزه در اثر مطالعات عميق و بررسيهاي ژرف مرزهاي ژنتيك مولكولي و يافته هاي‌ مربوطه شناخت ژنها به گونه‌اي دور از تصور گسترش يافته و حجم اط‌اعات حاصله و رشد روزافزون آن قابل مقايسه با هيچ دوراني نمي باشد. نمودار زير به بعضي ازتوانمنديهاي بيوتكنولوژي در علوم مختلف اشاره مي كند
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق كاربردهاي بيوتكنولوژي در ژنتيك و اصلاح دام”

مهندسی کشاورزی- دام و طیور

تحقیق خوراک دادن دام

دانلود تحقیق با موضوع خوراک دادن دام،
در قالب word و در 9 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
پروتئین یکی از مهمترین ساختار های بدن است. آن یک ماکرو ملکول می باشد که سیستم عصبی و بافت پیوندی را تشکیل می دهد. پروتئین از واحدهایی به نام آمینو اسید تشکیل شده است.یک رژیم غذایی با پروتئین کافی برای رشد، نگهداری، شیردهی، تولید مثل ضروری است. پروتئین به ترکیبات مختلف براساس قابلیت حل شان در شکمبه تقسیم می شوند.پروتئین حل شده در شکمبه توسط میکروبهای شکمبه گوارش می شود. پروتیئن غیر محلول در شکمبه دست نخورده باقی می ماند و بدون تغییر به قسمتهای بعدی می رود.پروتیئن عبوری در روده کوچک هضم و جذب می شود.
مواد معدنی:
مواد معدنی گوناگون جهت رشد، شکل دهی استخوان، تولید مثل و خیلی از کارهای دیگر بدن مورد نیازند. آن دسته از مینرال ها که مقدارشان زیاد است.ماکرو مینرال نام دارند که شامل سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و فسفر می شوند.بسته به نوع و کیفیت خوراک محتویات مینرالی آنها متغیر است.برای افزودن مینرالی مکمل باید از میزان دقیق مورد احتیاج آگاه باشیم نوع مخلوط مینرال های مکمل مورد نیاز براساس مواد غذایی در جیره و احتیاجات حیوان تعیین می شود.
ویتامینها:
ویتامینها نقش کاتالیزورهای زیستی را در بدن موجود زنده دارند. ویتامینهای A،D،E معمولاً در علوفه های تازه به وفور یافت می شوند. در سیلاژها به خاطر تخمیر بیشتر ویتامینهایشان تخریب می شود. دانه ها معمولاً حاوی مقدار کمی از این نوع ویتامینها هستند.
ویتامین A برای رشد طبیعی، تولید مثل و نگهداری ضروری است. کمبود این ویتامین عوارض متعددی بسته به نوع فعالیت و جنس گاو دارد. ویتامین D برای رشد مناسب استخوان نیاز است. کمبود این ویتامین در گوساله موجب قوسی شدن استخوانهای دراز و نرم شدن آنها می شود. در حیوانات مسن تر کمبود ویتامینD سبب سستی و شکنندگی استخوانها می گردد. ویتامین E به همراه سلنیوم برای توسعه بافت ماهیچه ای مورد نیاز است. کمبود این ویتامین به همراه سلنیوم موجب بیماری عضله سفید می شود. از این بیماری می توان با تزریق E/Se به گوساله تازه متولد شده و به گاوهای ماده با خوراندن مکمل های E/Se به گاوهای مادر جلوگیری کرد. کاربرد کمپلکس ویتامین Bدر جیره های غذایی گاوها به غیر از در موارد استثنا معمولاً نیاز نیست. این ویتامین به طور عمده توسط میکروبهای شکمبه تولید می شود و سپس بوسیله دیواره شکمبه جذب می شوند.کاربرد این ویتامین در جیره گوساله های جوان که هنوز میکروبهای شکمبه آنها فعال نشده اند اهمیت دارد و همچنین گاوی که شکمبه اش فاقد جمعیت میکروبی است به مکمل ویتامینB احتیاج دارد.
مواد خوراکی: 
گاها از مواد خوراکی زیادی می توانند استفاده کنند.این خوراک ها در رده های مختلف براساس محتوی غذایی و شکل فیزیکی تقسیم بندی می شود. این خوراکها به شرح زیرند:
1- علوفه ها:
– حاوی فیبر بالا( سلولز و همی سلولز) و انرژی پایین
– دارای پروتیئنهای متنوع و گسترده، که البته به سن و گونه گیاه وابسته است
– برای مثال علوفه خشک و تر، کاه، سبوس دانه های روغنی و مواد متراکم  
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق خوراک دادن دام”