فلسفه و منطق

تحقیق فلسفه طبیعت در غرب

دانلود تحقیق در مورد فلسفه طبیعت در غرب،
در قالب word و در 60 صفحه، قابل ویرایش، شامل:

ـ مقدمه
ـ فلسفه طبيعت پيش از سقراط
ـ فلسفه طبيعت بعد از سقراط
ـ فلسفه قرون وسطايي (قبل از رنسانس)
ـ فلسفه طبيعت در دورة رنسانس
ـ فلسفه طبيعت بعد از رنسانس
ـ فلسفه طبيعت در دوره باروك
ـ عصر روشنگري
ـ‌ فلسفه طبيعت در دروه رمانتيسم 
ـ طبيعت گرايي
ـ منابع 



بخشی از متن تحقیق:
فلسفه طبيعت پيش از سقراط:
نخستين فيلسوفان به دنبال تغييرات ظاهري بوده‌اند. آنها سعي داشته تا به قوانين‌اي جاودانه در طبيعت دست يابند. و آنچه را كه در طبيعت رخ مي‌داد از طريق طبيعت توضيح دهند. اين روش و تفكر كه مربوط به پيش از سقراط مي‌باشد. بر ‌مي‌گردد به سه فيلسوف از شهر ميلتوس، طالس1 اين فيلسوف يوناني آب را ماده اولية همه چيز مي‌دانست. زماني كه طالس در مصر به سر مي‌برد. دقيقاً به حاصلخيزي مزارع بعد از طغيان و فرونشستن آب رودخانة نيل توجه داشته و ديده است كه چگونه پس از هر بارندگي قورباغه‌ها و كوهها پيدا مي‌شده‌اند. علاوه بر اين شايد طالس دربارة تبديل آب به يخ و بخار و تبديل دوبارة آنها به آب نيز فكر كرده باشد. سرانجام طالس به اين نتيجه رسيد كه همه چيز پر از خدايان است و به اين ترتيب طالس تصور مي‌كرد كه جهان همه از نيروهاي محرك نامريي است. مسلماً منظور او از خدايان نيز همين نيروهاي محرك بوده است و به خدايان سروده‌هاي هومر ارتباطي ندارد.
فيلسوف ديگر يوناني كه آناكسيماندروس2 نام دارد. اعتقاد داشته است . كه جهان ما تنها يكي از جهان‌هاي بيشمار  است. و اين جهان‌هاي بيشمار از ماده‌اي جاودان پديد آمده است ، به آن باز مي‌گردند. منظور از ماده جاودان را نمي‌توان درك كرد ولي مسلماً وي بر خلاف طالس به ماده‌اي مشخص اشاره ندارد. شايد منظور او اين باشد كه آنچه به وجود آمده است بايد متفاوت از به وجود آورنده‌اش باشد و از آنجا كه هر چه به وجود بيايد، فاني است. پس بايد به وجود آوردنده‌اش جاودان باشد. تا همه چيز بتواند از آن پديد آيد و به آن باز گردد. بدين ترتيب روشن است كه اين مادة اوليه نمي‌تواند همين آب معمولي باشد.
سومين فيلسوف مقيم شهر ميلتوس، آناكسيمنس1 نام دارد كه او هوا را مادة اوليه همه چيز مي‌دانست. آناكسيمنس آب را شكل غليظ شدة هوا مي‌دانست. البته او معتقد بود كه اگر آب غليظ‌تر شود به خاك مبدل خواهد شد. شايد توجه او در اين مورد به خاكي جلب شده بوده است كه پس از آب شدن يخها بر روي زمين نمايان مي‌شد. از سوي ديگر او معتقد بود كه با رقيق شدن هوا، آتش به وجود آمده است. و به اين ترتيب به اعتقاد آناكسيمنس خاك و آب و آتش از هوا بوجود آمده‌اند.

دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق فلسفه طبیعت در غرب”

2020-01-29 11:25:05

فلسفه و منطق

تحقيق مباني فلسفي جاودانگي نزد كانت

دانلود تحقيق با موضوع مباني فلسفي جاودانگي نزد كانت،
در قالب word و در 19 صفحه، قابل ویرایش، شامل:

چکیده
جاودانگي نزد فيلسوفان پيش از كانت
فيلسوفان يونان باستان:
افلاطون
ارسطو
فيلسوفان قرون وسطي
آكوئيناس
فيلسوفان جديد:
دكارت
هیوم
رد دلايل عقل نظري در مورد جاودانگي در ديالكتيك استعلايي
كانت
جاودانگي از نظر كانت
جاودانگي به عنوان يكي از اصول موضوعه عقل عملي
پس از کانت
منابع و مآخذ


چكيده تحقیق:
در ميان فيلسوفان غربي، كساني كه به جاودانگي انسان معتقدند در حوزه عقل نظري به استدلال و اقامه براهين عقلي پرداخته اند ولي هيوم بر خلاف آنان معتقد بود كه اينگونه قضايا، تحليلي بوده و ارزش معرفتي ندارند و كانت نخستين بار با توجه به مباني فلسفي خاص خود در مقابل همه اين نظريات ايستاد و ثابت كرد كه اموري همچون جاودانگي نفس در حوزه عقل نظري امكان اثبات ندارد و همانطور كه مي توان گزاره هايي براي اثبات اين امور بيان كرد همچنين مي توان گزاره هايي نيز در رد اين موارد اقامه نمود. بنابراين؛ نه قابل اثبات و نه قابل رد مي باشند. عقل نظري هيچ راهي براي شناخت چنين اموري ندارد و آنها را بايد به حوزه عقل عملي راند، چرا كه تنها ضامن الزام آور در امور اخلاقي، پاداش ها وكيفرهاي اخروي هستند و در سايه زندگي پس از مرگ و حيات جاودانه است كه پاداش و كيفر اخروي توسط خداوند معنا پيدا مي كند. 

فلاسفه بعد از كانت به شدت تحت تأثير او قرار گرفتند. به گونه اي كه حتي هايدگر كه از فيلسوفان اگزيستانسياليست است با وجود بحث پيرامون مرگ، به طور صريح از جاودانگي و بقاي نفس سخني به ميان نياورده است و باور او به جاودانگي نفس را فقط از مضمون انديشه ها و سخنان وي مي توان يافت.
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقيق مباني فلسفي جاودانگي نزد كانت”

2019-12-10 01:38:43

فلسفه و منطق

تحقیق بررسی برهان وجوب و امکان

دانلود تحقیق با موضوع بررسی برهان وجوب و امکان،
در قالب word و در 193 صفحه، قابل ویرایش.


چکیده تحقیق:
در مورد معانی اعتباري نفس الأمري (وجوب، امكان، امتناع) هميشه ظرف اتصاف جهان خارج است، اگر چه ظرف عروض را عالم انديشه تشكيل مي دهد.

ممكن براي موجود شدن، هم محتاج به علت ايجادي و هم نياز به علت ايجابي دارد. ماهيت ممكن به گونه اي است كه تا وقتي كه از ناحيه علت خود به سر حد وجوب و لزوم نرسد، هرگز موجود نخواهد شد و علت نيز در مقام ترجيح وجود معلول، تا زمانی كه ترجيح خود را به سرحد ايجاب و الزام نرساند، علت نخواهد بود. يعني اين كه شيء تا زماني كه به مرحله ي وجوب و ضرورت نرسد، موجود نمي گردد و مناط نياز ممكن به علت نه حدوث است و نه چيزي ديگري بلكه امكان است و اما ضرورت، ضرورت اقسامي دارد و از ميان اقسام ضرورت آن چه در فلسفه اسلامي و در برهان وجوب و امكان اهميت دارد، ضرورت ازلي است. هم چنين در مقابل هر يك از معاني امكان سلبي يكي از ضرورت ها قرار دارد.

معاني مختلف امكان را مي توان در دو دسته قرار دارد. يك دسته از معاني امكان فقط محدود به ذهن است و آن عبارت است از امكان خاص و امكان عام و دسته ديگر هم مربوط به عالم خارج از ذهن است، مانند امكان فقري، استقبالي، امكان وقوعي و امكان استعدادي.

برهان وجوب و امكان از براهين مهم و متقن در اثبات وجود خداست كه اكثر فلاسفه به آن توجه داشته اند و هر يك از فلاسفه با توجه به شيوه و مسلكشان، تقريرهاي متفاوت از اين برهان دارند. عده ای  براساس امکان ماهوی وعده ای دیگر براساس اصالت وجودی، هریک تقریرهای خاص خود را از این برهان در کتب فلسفی خودشان بیان نموده اند.
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق بررسی برهان وجوب و امکان”

2019-11-30 14:33:23

فلسفه و منطق

تحقیق پراگما

دانلود تحقیق در مورد پراگما،
در قالب word و در 34 صفحه، قابل ویرایش، شامل:
مقدمه
تاریخچه و پیشگامان پراگماتیسم
ساندرس پیرس (۱۹۱۴ ۱۸۳۹)
ویلیام جیمز (۱۹۱۰ ۱۸۴۲)
جان دیویی
پراگماتیسم و تعلیم و تربیت
موضوعات فلسفی پراگماتیسم
الف: معرفت شناسی
خصوصیات معرفت (شناخت) از نظر جان دیویی
ب: هستی شناسی پراگماتیسم
تأثیر هستی شناسی عملگرایان در تربیت
ج: ارزش شناسی
هدف تربیتی
4) برنامه درسی پراگماتیسمی
5) روش تدریس پراگماتیسمی
6) نقش آموزش وپرورش پراگماتیسمی
هدف آموزش و پرورش در این فلسفه
7) اصول آموزش و پرورش از دید دیویی
8) مفهوم مدرسه از نظر پراگماتیسم ها
9) نقش معلم
10) نقش دانش آموز



بخشی از متن تحقیق:
به طور کلی پراگما (pragma) یک واژه یونانی به معنی کار یا عمل سودمند است. پراگماتیسم یا عمل گرایی نیز فلسفه ای است که در پاسخ این پرسش که معیار حقیقی بودن یک قضیه چیست؟ می گوید سودمندی در عمل و اصل پراگماتیسم این است که هر چیزی که در عمل شایع خوبی را به دنبال داشته باشد خوب است.


مقدمه تحقیق:
زادگاه این مکتب فلسفى، آمریکا است و اسامى دیگر آن عبارتند از: فلسفه علمى، اصالت عمل، فلسفه آلى یا وسیله ای. متفکران معروف این مکتب عبارتند از: پیرس، ویلیام جیمز و جان دیویى. اساس جهان بینى پراگماتیسم بر تجربه به مفهوم وسیع آن یعنى ادراک، احساس، تفکر، قضاوت، مقایسه، توصیف، سیر عقلانى و توجه به ارتباط امور با یکدیگر گذاشته است. محور اندیشه ی مکتب پراگماتیسم، مفید بودن و عملى بودن محتوای اندیشه آدمی است. ارزش حقیقت، در گرو فایده عملى آن است. ملاک صحت و سقم، عمل آدمى است؛ نه نظر یا دلیل عقلى و منطقى او. خواستگاه فلسفه ی اصالت عمل، فرهنگ آمریکایی است. این مکتب، مورد اقبال و توجه اکثر آمریکایى هاست. آمریکایى ها به جنبه هاى عملى بیش از جنبه هاى نظرى اهمیت مى دهند و اصولاً فرهنگ آمریکایى با فلسفه ی اصالت عمل، سازگارتر است؛ زیرا فرهنگى است تنوع گرا و دارای عناصر نامتجانس و غیر همگن. فرهنگ آمریکایى، فاقد ریشه های عمیق و کهن و آیین یک پارچه است. ملت آمریکا نیز از ملیت هاى گوناگون و نامتجانس که پیشینه ی فرهنگى اندکى دارند، تشکیل شده است. از این رو، به سنت هاى کهن، کم تر اعتنا مى کنند و سنت شکنى، فردگرایى، خودکامگى و طرفدارى از تغییر و تنوع از خصایص این ملت است و فلسفه هایى از قبیل «اصالت عمل»، «کنشگرایى»، «ابزارگرایى»، «تجربه گرایى»، و امثال آن ها به مذاق آنان خوش تر مى­ آید.
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق پراگما”

2019-11-23 20:11:56

فلسفه و منطق

تحقیق عشق از دیدگاه فلاسفه

دانلود تحقیق با موضوع عشق از دیدگاه فلاسفه،
در قالب word و در 26 صفحه، قابل ویرایش، شامل:

مقدمه
عشق چیست؟
افلاطون
قدرت عمل اروس
حقیقت اروس در رساله میهمانی
عشق در فی حقیقه العشق سهروردی
عشق نزد امام احمد غزالی
حقیقت نزد شیخ فخرالدین عراقی
حقیقت عشق با ذات مرتبط است نه با صورت عشق نمی تواند به صورت تعلق گیرد
فهرست منابع و مراجع
فلسفه عشق از دیدگاه ابن سینا
مقدمه
معنای عشق
رابطه عشق و ادراک
مراتب عشق
نتیجه گیری
منابع  و ماخذ

دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق عشق از دیدگاه فلاسفه”

2019-11-12 05:49:17

فلسفه و منطق

تحقیق جان دیوئی، فیلسوف آمریکایی

دانلود تحقیق با موضوع جان دیوئی، فیلسوف آمریکایی،
در قالب word و در 18 صفحه، قابل ویرایش، شامل:

مقدمه
هنر از منظر جان ديوئي
رويكرد فلسفي ديوئي
هنر و انتقاد از دوآليسم
ابزار و غایات
نظريه زيبايي شناسي
تجربه
تجربه زيبايي شناسانه به مثابه هسته هنر و زندگي
بررسی تعلیم و تربیت از دیدگاه جان دیوئی
برنامه آموزش
روش آموزش
معلو و تربیت او
دانش آموز و تربیت او

دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق جان دیوئی، فیلسوف آمریکایی”

2019-11-05 04:46:07

فلسفه و منطق

پاورپوینت مبانی حکمت مشاء

دانلود پاورپوینت با موضوع مبانی حکمت مشاء،
در قالب ppt و در 65 اسلاید، قابل ویرایش، شامل:

علت و معلول 
علیت چیست؟
اهمیت اصل علیت
جست و جو و پژوهش
«علت تامه» و «علت ناقصه»
تطبیق و مقایسه
وجوب على و معلولى
وجوب مقدم بر وجود
و …


بخشی از متن پاورپوینت:
علت و معلول:
کهن‌ترین مسئله فلسفه، مسئله علت و معلول است. شاید نخستین مسئله‌اى که فکر بشر را به خود متوجه ساخته و او را به تفکر و اندیشه براى کشف معماى هستى وادار کرده است، مسئله علت و معلول باشد. انسان استعداد «فکرکردن» دارد و مهمترین عاملى که او را در مسیر تفکر می‌اندازد، همانا ادراک قانون کلى علت و معلول است که با اين تعبیر بیان می‌شود: «هر حادثه علتى دارد.»

فلسفه به عنوان دانشى که درباره  موجود از آن حیث که موجود است بحث مي‌کند، با این پرسش‌ها سر و کار دارد: چرا اشیا و موجودات هستند؟ آیا می‌شود اشیا و موجودات نباشند؟ مفهوم «چرا» در مورد وجود اشیا همان استفهامى است که ذهن را متوجه مسئله علیت می‌کند و …
دانلود فایل

دانلود فایل”پاورپوینت مبانی حکمت مشاء”

2019-11-02 17:31:45

فلسفه و منطق

تحقیق فلسفه اشراق

دانلود تحقیق در مورد فلسفه اشراق،
در قالب word و در 34 صفحه، قابل ویرایش، شامل:

مقصود از فلسفه اشراق
معرفی اجمالی چهره های شاخص در فلسفة اشراق
افلاطون
فلوطین
شیخ اشراق
اثبات توحید در فلسفة شیخ اشراق


بخشی از ابتدای تحقیق:
بدون هیچ شکی، آموزه توحید را در میان همه فلاسفه اشراقی که در بستر تمدن یونان و در بستر تمدن اسلام پا به عرصه ظهور نهاده اند، به صورت کاملاً روشن می بینیم، برای اثبات این مطلب، مباحث زیر را پیگیری می کنیم.

یکی از اصطلاحاتی که در مطالعات فلسفی بسیار جلب توجه می کند، کلمه یا اصطلاح اشراق است. اشراق بر وزن افعال، مصدر، اشرق، است یعنی تابش، با توجه به معنی لغوی فوق می توان فلسفه اشراق را فلسفه ای دانست که متکی بر پرتوها و تابش های فطری و شهودی است که با عنایت خداوند، این جرقه ها بر قلب انسان مستعد می تابد …
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق فلسفه اشراق”

2019-10-21 17:29:39

فلسفه و منطق

تحقیق بررسی جامع تصوف از دید عرفانی

دانلود تحقیق با موضوع بررسی جامع تصوف از دید عرفانی،
در قالب word و در 187 صفحه، قابل ویرایش، شامل:

مقدمه

فصل اول:
1- وجه تسميه و اشتقاق كلمه صوفي
2- آغاز پيدايش تصوف در اسلام و اولين كسي كه به اين نام خوانده شد
3- عرفان و تصوف در قرن سوم و چهارم
4- عرفان و تصوف در قرن پنجم
5- عرفان و تصوف در قرن ششم
6- عرفان و تصوف در قرن هفتم
7- تعريف تصوف
8- علل و عوامل پيدايش تصوف
9- منابع و مايه‌هاي عرفان و تصوف اسلامي
10- منابع اسلامي عرفان و تصوف
11- منابع غيراسلامي عرفان و تصوف
12- تأثير مسيحيت در عرفان و تصوف
13- تأثير افكار هندي و بودايي در عرفان و تصوف
14- تأثير فلسفه نوافلاطوني در عرفان و تصوف
15- دلايل پيشرفت تصوف

فصل دوم: برخي از عقايد و نظريات صوفيه
1- وحدت وجود
2- نظر و گفتار عرفا و صوفيه درباره شريعت و طريقت و حقيقت
3- عشق و عقل از نظر صوفيه
4- علم از نظر صوفيه
5- نظر عرفا و صوفيه درباره اديان و مذاهب
6- نظر عرفا و صوفيه درباره ولي
7- كرامات و خوارق عادات
8- نظر و گفتار عرفا و صوفيه درباره سماع
9- نفس از نظر صوفيه
10- مقامات و احوال

فصل سوم: تأثير عرفان و تصوف بر ادبيات
1- تأثير عرفان و تصوف بر نثر
2- تأثير عرفان و تصوف بر نظم
3- سخنان برخي از مشـايخ صوفـيه شـامل سخنـان: رابـعه عـدويه،‌ بايـزيد بسـطامي، سـري سـقـطي، حـارث محـاسبي، جنـيد بغـدادي، ذوالـنون مصـري، سـهل تسـتري، منـصور حـلاج، ابـوبكر شـبلي، ابـوالحـسن خـرقاني …

بخشی از متن تحقیق:

وجه تسميه و اشتقاق كلمه صوفي:
پيرامون وجه تسميه «صوفي» و اين كه اين كلمه از چه چيزي مشتق شده است و علت ناميدن اين گروه به ايـن نام چيست، نظـرات مخـتلفي بيان شده است كه در اينجا به پاره ‌اي از اين نظريات اشاره مي‌كنيم:
1- گروهي بر اين عقيده‌اند كه تصوف منسوب است به اهل «صُفّه» كه اينان گروهي از فقراي بدون مال و ثروت و خانواده بودند كه در مسجد پيامبر (ص) براي آنان صفّه‌اي ساخته بودند و با كمك مالي ساير مسلمين زندگي خود را اداره مي‌كردند و پيامبر (ص) به ايشان سلام مي‌داد كه «السلام عليكم يا اهل الصُفة، كيف اصبحتم؟». اما …
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق بررسی جامع تصوف از دید عرفانی”

2019-10-19 23:33:38

فلسفه و منطق

تحقیق استقراء ناقص و چگونگي تعميم آن

دانلود تحقیق با موضوع استقراء ناقص و چگونگي تعميم آن،
 در قالب word و در 15 صفحه، قابل ویرایش، شامل:

مقدمه پژوهشگر
بيان مسئله و مقدمات موردنياز بحث
استقراء در منطق مرحوم مظفر (ره)
نظريات مختلف در چگونگي تعميم
الف: نظريه منطقيون ارسطويي
ب: نظريه شرقي (ماركسيسمي)
ج: نظريه غربي (فيلسين شاله)
د: نظريه شهيد صدر
نتيجه
منابع و مآخذ


بخشی از متن تحقیق:
بيان مسئله و مقدمات مورد نياز بحث:
عقيم بودن استقراء نكته‌اي نوين نيست. از بدو تدوين منطق اين مطلب همواره مورد تاييد منطقيان بوده است كه مقارنت دو چيز در موارد محدود به ما اجازه نمي‌د‌هد كه آن مقارنت را در همه موارد جاري و صادق بدانيم. از اين رو در باب جحت تنها راه معتبر يقيني را قياس محسوب كرده و تمثيل و استقراء را دو راه عقيم مي‌شمردند. مشكلي كه در اينجا پيدا مي‌شود آنست كه بخش عظيمي از قضاياي كلي به كار رفته در علوم، منبع و مبدئي جز حس ندارد و با فروريزي استقراء همه آنها فرو مي‌ريزد. قضايايي نظير آب، رفع عطش مي‌كند. آتش،‌آهن را ذوب مي‌كند. و بي‌شمار ديگر از اين دست قضايا. سوالي كه در اينجا مطرح است اينست كه مگر در اين قضايا غير از مقارنت‌‌هايي كه در موارد معدود ديده‌ايم، چيز ديگري وجود دارد. پس مجوز منطقي اين تعميم چيست؟ منطق ارسطويي از آنجا كه تنها راه استنتاج را قياس مي‌شمارد، مي‌كوشد تا به نحوي استقرا را به قياس تبديل كند و با نام نهادن تجربه بر اين گونه استقراءها مشكل راه‌حل نمايد. به عبارتي اين منطق …
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق استقراء ناقص و چگونگي تعميم آن”

2019-09-19 07:35:41