تغذیه

پاورپوینت امنیت غذایی

دانلود پاورپوینت با موضوع امنیت غذایی،
در قالب ppt و در 45 اسلاید، قابل ویرایش، شامل:

هدف نهايی کاربردی علم تغذيه
علوم و صنايع غذايی
علل
امنيت غذای کلان
امنیت غذایی خانوار
سنجش امنیت غذایی خانوار
تاریخچه
مشکلات در سطح ناامنی غذایی خانوار
ویژگی های شاخص خوب
نتایج
منبع
مروری بر پژوهش ها در سایر کشورها
ننتیجه گیری

دانلود فایل

دانلود فایل”پاورپوینت امنیت غذایی”

2019-09-08 03:43:20

تغذیه

گزارش کار آموزی شركت شهد ايران

فهرست مطالب :

مقدمه

محصولات تولید کارخانه

وضعیت بسته بندی

تامین مواد اولیه

تکنولوژی تولید و بسته بندی

تعداد پرسنل

تفاوت آبمیوه

نوشابه بدون گاز

نکتار

سیستم کنترل کیفی

بررسی خط تولید کارخانه

باسکول

سیلو

پرس

پاستورازاسیون

تغلیظ

سالن تتراپک

پاکت سازی

ری اریتور

نحوه گردش کار در انبار

انبار گردانی

روش تجزیه و تحلیل درونی

روند فروش

روند سود

روند سرمایه در گردش

صادرات

استراژی توسعه صادرات

سهام و سرمایه

فروش شرکت

فروش در شرکت شهد ایران

فروش کالا

فروش نسیه

پرسنل بخش واحد فروش شرکت شهد ایران

نقش و ارتباط واحد فروش

اهداف بخش فروش

شرکت سهامی

توزیع نیروی انسانی

مشخصات ماشین آلات تولیدی

منبع                      

قسمتی از متن :

با رشد روز افزون جمعیت افزایش میزان مواد غذایی اهمیت فوق
العاده ای پیدا کرده است . تکنولوژی پیشرفته مواد غذایی سبب شده که ما
بتوانیم حداکثر استفاده را از تولیدات کشاورزی به عمل آوریم و ضایع شدن
محصولات کشاورزی جلوگیری نماییم .

صنعت آبمیوه ( آبمیوه نکتار و پوره میوه ) نیز یکی از جدید
ترین رشته های صنایع غذایی است ، علی رغم اینکه به تازگی در ایران معمول
گردیده به عنوان یکی از روش های حفاظت و جلوگیری از ضایعات میوه از اهمیت
ویژه ای برخوردار است . این صنعت از لحاظ تکنیک بسیار پیشرفته و در عمل به
متخصصین و کارشناسان مجرب و کار آزموده نیاز مند است ، چرا که میوه جات از
لحاظ عطر و طعم و رنگ بسیار حساس بوده و ارزش غذایی آنها هنگامی حفظ می شود
که بتوانیم به خوبی مراحل مختلف تولید آنها را کنترل و اجرا نماییم .
ارزیابی و کنترل قیمت مواد غذایی زمینه مهمی از مطالعه علوم مواد غذایی می
باشد . اگر مصرف کنندگان به دلایلی از مصرف آن خودداری کنند بی ارزش خواهد
شد . رنگ ، طعم و بافت را می توان بوسیله دستگاههای آزمایشگاهی اندازه گیری
کرد . ولی هنوز تجزیه و تحلیل وابسته به حواس انسان به وسیله تست های
چشایی مهمترین ابزار اندازه گیری کیفیت مواد غذایی و مقبولیت پذیرش آن می
باشد . کیفیت یک مواد غذایی نه تنها به قابلیت خوراکی آن بستگی دارد بلکه
به ارزش تغذیه ای ، الگوها و عادات غذایی مردم نیز بر کیفیت غذایی آن تاثیر
می گذارند . کنترل کیفیت در دو سطح باید صورت گیرد . در سطح کارخانه ای ،
کنترل تولید باعث می گردد که یک محصول ایمنی پیدا کرده و کیفیت آن ثابت
بماند . تدوین قوانین غذایی در سطح ملی ، مصرف کنند را در مقابل تقبلات
غذایی ، آلودگی و عملیا ت بهداشتی حفاظت کند . برای اینکه بتوانیم این صفت
را با اصول صحیح برنامه ریزی شده توسعه دهیم لازم است قبل از هر چیز با
اصول علمی و شرایط تولید آن کاملاً آشنا شویم .

دانلود فایل

دانلود فایل”گزارش کار آموزی شركت شهد ايران”

2019-09-06 01:52:09

تغذیه

پاورپوینت معایب و مزایای رژیم غذایی گیاه خواری

دانلود پاورپوینت با موضوع معایب و مزایای رژیم غذایی گیاه خواری،
در قالب ppt و در 14 اسلاید، قابل ویرایش، شامل:

در مورد رژیم گیاه خواری چه می دانید؟
گیاه خواری چیست؟
دلايل گياه خواري
برخی از منابع غذایی گیاه خواران
مزایای گیاه‌ خواری
معایب رژیم گیاه خواری
منابع

دانلود فایل

دانلود فایل”پاورپوینت معایب و مزایای رژیم غذایی گیاه خواری”

2019-08-14 12:47:54

تغذیه

پاورپوینت تغذيه و بهداشت مواد غذايي

دانلود پاورپوینت با موضوع تغذيه و بهداشت مواد غذايي،
در قالب ppt و در 52 اسلاید، قابل ویرایش، شامل:

مقدمه
تعريف تغذيه
مواد تشكيل‌دهنده غذا
پروتئين‌ها
كربوهيدرات‌ها
چربی‌ها
ویتامین‌ها
مواد معدنی
نيازمندي‌هاي تغذيه‌اي
گروه‌هاي غذايي
و …


بخشی از متن پاورپوینت:
تعريف تغذيه:
عملي كه در طي آن مقداري غذا به منظور رفع نيازهاي بدن مورد استفاده قرار مي‌گيرد تا انرژي آن صرف انجام كارهاي مختلف مي‌شود، تغذيه نام دارد.

غذا: تمام موجودات زنده براي آنكه به زندگي خود ادامه دهند، به غذا نياز دارند.

اين نيازها عبارتند از:
– انرژي لازم براي ادامه كار دستگاه‌هاي مختلف و ساير فعاليت‌هاي بدن
– تامين مواد اوليه براي رشد و نمو
– ترميم و جانشين سلول‌ها و بافت‌هاي مختلف بدن كه دراثر فرسودگي از بين مي‌روند.
و …
دانلود فایل

دانلود فایل”پاورپوینت تغذيه و بهداشت مواد غذايي”

2019-08-08 19:41:51

تغذیه

پاورپوینت بررسی نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری ها در نوجوانان، بزرگسالان و سالمندان

دانلود پاورپوینت با موضوع بررسی نقش تغذیه در پیشگیری از بیماریها در نوجوانان، بزرگسالان و سالمندان،
در قالب ppt و در 76 اسلاید، قابل ویرایش، شامل:

تغذيه در سنین مدرسه
ويژگي هاي سنین دبستان
کليد هاي تغذيه دانش آموزان
اهميت صرف صبحانه
وعده غذایی و ميان وعده
عرضه مواد غذایی در بوفه مدارس
رفتارهای تغذیه ای نامطلوب درکودکان سنین مدرسه
تغذيه در دوران بلوغ
ويژگي هاي دوران نوجواني
اهميت بلوغ از نظرآسیب پذیری تغذيه ای
مشکلات غذا خوردن در سنین مدرسه و بلوغ
اهميت توجه به چاقي درسنين نوجواني
تغذیه بزرگسالان
مهم ترین عوامل خطر دربروز بیماری های مزمن
نحوه ارزیابی بدن
محاسبه نمایه  توده بدني (BMI)
طبقه بندی وضعیت بدنی افرادبزرگسال براساس نمایه توده بدنیBMI
توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از بیماریهای مزمن
افزایش مصرف فیبر
کاهش مصرف موادقندی ونشاسته ای
سالمندي سالم
تغذیه دردوران سالمندی
مهم ترین راهنمای تغذیه ای درسن سالمندی
توصیه های تغذیه ای برای سالمندان …

توضیحات:
این فایل شامل پاورپوینتی با موضوع ‘بررسی نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری ها در نوجوانان، بزرگسالان و سالمندان’ می باشد که در حجم 76 اسلاید،همراه با توضیحات کامل تهیه شده است که می تواند توسط دانشجویان به عنوان ارائه کلاسی (سمینار و کنفرانس کلاسی) مورد استفاده قرار گیرد.

پاورپوینت تهیه شده بسیار کامل و قابل ویرایش بوده و در تهیه آن کلیه اصول و علائم نگارشی و چیدمان جمله بندی رعایت گردیده است و قالب آن را نیز به دلخواه می توان تغییر داد.
دانلود فایل

دانلود فایل”پاورپوینت بررسی نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری ها در نوجوانان، بزرگسالان و سالمندان”

2019-08-05 11:55:00

تغذیه

جزوه آزمایشگاه میکروب شناسی صنایع غذایی

دانلود جزوه آزمایشگاه میکروب شناسی صنایع غذایی،
در قالب pdf و در 127 صفحه، شامل:

هدف از ارائه درس آزمایشگاه میکروب شناسی مواد غذایی
نکات ایمنی
تاریخچه میکروبیولوژی آزمایشگاهی و محیط های کشت میکروبی
مروری بر وسایل آزمایشگاهی
نمونه برداری
مواد ضدعفونی کننده مورد استفاده در آزمایشگاه
آشنایی و کار با میکروسکوپ
انواع محیط کشت و نحوه ساخت آن ها
رقیق سازی
کشت باکتری ها
شکل و حالت کلونی ها
استفاده از معرف های رنگی در محیط های کشت
شمارش کلی باکتری ها
رنگ آمیزی میکروارگانیسم ها (ساده، منفی، گرم، اسپور و کپسول)
کشت و بررسی کپک ها
کشت و بررسی مخمرها
تعیین برخی از میکروارگانیسم های خاص در مواد غذایی- کلی فرم ها
تعیین برخی از میکروارگانیسم های خاص در مواد غذایی- سالمونلا
تعیین برخی از میکروارگانیسم های خاص در مواد غذایی- استافیلوکوکوس اورئوس
تعیین برخی از میکروارگانیسم های خاص در مواد غذایی- باسیلوس سرئوس
تعیین برخی از میکروارگانیسم های خاص در مواد غذایی- کلستریدیوم پرفرنژنس (ولشای)
دانلود فایل

دانلود فایل”جزوه آزمایشگاه میکروب شناسی صنایع غذایی”

2019-08-01 18:55:16

تغذیه

تحقیق نقش زنان در انتخاب الگوهاي مصرف غذاﻳﻰ و ارائه راه کارهاي ﻣﺤﻴط زﻳستي…

دانلود تحقیق با موضوع نقش زنان در انتخاب الگوهاي مصرف غذاﻳﻰ و ارائه راه کارهاي ﻣﺤﻴط زﻳستي (مطالعه موردي در منطقه ٦ تهران)،
در قالب word و در 172 صفحه، قابل ویرایش، شامل:
 
چکيده
مقدمه
 
فصل اول- کليات
فرضيه، ضرورت ها و اهداف
بيان مسأله
فرضيه
ضرورت و اهميت تحقيق
اهداف    
اهداف اصلي         
اهداف فرعي        
متغيرها   
محدوديت هاي تحقيق
تعاريف نظري و عملياتي       
تعاريف نظري       
تعاريف عملياتي     
تاريخچه تغذيه و الگوی مصرف           
تاريخچه تغذيه و الگوی مصرف در جهان            
تغيير دادن الگوي مصرف از نظر دستور کار          
افزايش دسترسي به غذا و تغذيه از نظر دستور کار  
اهميت موضوع تغذيه و زنان از ديدگاه کنفرانس هاي بين المللي        
تاريخچه تغذيه در ايران        
اهميت الگوي مصرف غذا در برنامه هاي توسعه کشور
فيزيولوژي تغذيه    
الگوي تغذيه         
جريان توليد و تغذيه
تعريف تغذيه        
ماده مغذي           
سوء تغذيه           
تغذيه متعادل        
عادات غلط غذايي  
کربوهيدرات ها     
پروتئين ها           
چربي ها             
ويتامين ها           
عناصر معدني       
تحقيق و توسعه     
صنايع غذايي ايران 
اثرات زيست محيطي توليد و مصرف غذا            
اثرات زيست محيطي کشاورزي           
اثرات زيست محيطي توليد محصولات دامي        
اثرات زيست محيطي فاز فرايند مواد غذايي         
اثرات زيست محيطي مصرف کننده      
بررسي تغذيه در ابعاد فرهنگي، اقتصادي، اجتماعي 
اثرات توسعه فرهنگي بر تغذيه            
الگوهاي فرهنگي غذا          
اثرات توسعه اقتصادي          
اقتصاد مواد غذايي  
دامنه امنيت غذايي در ايران و جهان      
اثرات توسعه اقتصادي بر تغذيه            
اثرات تغذيه بر توسعه اقتصادي
ارزشيابي سياست تغذيه در کلان اقتصاد 
بحران افزايش قيمت مواد غذايي         
رابطه بين درآمد و مصرف     
الگوي مصرف مواد غذايي     
ويژگي الگوي مصرف در کشورهاي ثروتمند        
ويژگي الگوي مصرف در کشورهاي فقير            
وضعيت الگوي مصرف در ايران           
روند مصرف سرانه مواد غذايي در کشور 
موادغذايي و روند عرضه سرانه آن ها    
روند توليد محصولات کشاورزي          
وضعيت توليد و مصرف مواد غذايي       
کيفيت الگوي توليد و مصرف  
مرکز ثقل توليد محصولات کشاورزي در کشور     
تصويري از توليد موادغذايي در کشور    
بررسي وضعيت عرضه محصولات کشاورزي و تأثير آن در الگوي مصرف مواد غذايي در ايران           
استراتژي کاهش ضايعات، وضعيت ايران و ارائه راه کارها      
اثرات اجتماعي      
رشد جمعيت وغذا  
سياست عصر کميابي غذا      
چشم انداز آينده غذا            
اثرات بهبود تغذيه بر سطح نيروي انساني           
اثرات سوء تغذيه بر توسعه اجتماعي      
تأثير عوامل اجتماعي بر الگوي مصرف موا غذايي و نقش خانواده         
زنان      
زنان و توسعه پايدار در دستور کار         
نقش زنان در تغيير الگوي مصرف        
راه کارهاي کاهش مصرف     
نقش آموزش زنان در تغيير الگوي مصرف           
توانمندسازي زنان در الگوها و نحوه مصرف         
نقش زنان در کاهش آلودگي محيط زيست، کاهش جمعيت، کمبود مواد غذايي و کمبود آب   
نقش زنان در تغييرات در الگوي مصرف غذايي و سلامت کودکان
           
فصل دوم- مواد و روش ها          
ويژگي منطقه ٦ تهران         
روش تحقيق        
نوع تحقيق          
جامعه آماري         
نمونه آماري         
حجم نمونه          
روش نمونه گيري  
ابزار گردآوري اطلاعات        
مشخصات پرسش نامه         
روايی و پايايی پرسش نامه
           
فصل سوم- نتايج          
آمار توصيفي         
توزيع سن پاسخگويان         
توزيع وضع تاهل پاسخگويان  
سطح تحصيلات پاسخگويان  
توزيع وضعيت شغل پاسخگويان          
توزيع وضعيت درآمد ماهيانه (خانوار) پاسخگويان   
آمار استنباطي
           
فصل چهارم- نتيجه گيری و پيشنهادات  
بحث و نتيجه گيري
مقدمه    
بحث و نتيجه گيري پرسش نامه         
نتيجه گيري از فرضيه اول و سؤالات پژوهشي مربوطه        
نتيجه گيري از فرضيه دوم و سؤالات پژوهشي مربوطه        
نتيجه گيري از فرضيه سوم و سؤالات پژوهشي مربوطه       
نتيجه گيري از سوالات مربوط به ميزان مصرف مواد غذايي  
پيشنهادات           
نقش دولت          
پيشنهاداتی برای دولت در ارائه برنامه های آموزشی            
ساير فعاليت های مؤثر دولت در زمينه الگوی مصرف غذا      
نقش زنان           
پيشنهادات براي زنان           
 
پيوست   
پيوست الف- پرسش نامه در خصوص نقش زنان در اصلاح الگوهای مصرف غذايی            
منابع      
منابع فارسي         
منابع انگليسي       
اينترنت  
چکيده انگليسي     
 

چکیده تحقیق:
يکي از بحران هاي زيست محيطي، مسأله انتخاب الگوهاي نامناسب مصرف و در واقع مصرف بي رويه است. افزايش مصرف به معني افزايش ضايعات و آلودگي محيط زيست است و غذا يکي از مهم ترين بخش هاي اقتصادي است که توليد آن به اندازه کافي بستگي به توليد در بخش کشاورزي و روند افزايش جمعيت دارد.

زنان مي توانند به عنوان همسر، مادر، مدير و برنامه ريز خانواده و کسي که نقش اصلي را در تنظيم خريد و چگونگي مصرف به عهده دارد و نيز به عنوان مربي و فرهنگساز نسل آينده، نقش بسيار مهمي در تغيير الگوي مصرف غذايي و در نتيجه کاهش آلودگي محيط زيست داشته باشد.

در اين تحقيق، محقق به دنبال اهداف اصلي خويش يعني افزايش نقش زنان در انتخاب الگوهاي مصرف غذايي مناسب و نهايتاً کاهش فشار وارد بر محيط زيست به علت الگوهاي بي رويه مصرف مي باشد.

جامعه آماري در اين تحقيق، زنان منطقه ٦ تهران مي باشند که تعداد ١١۰۵٧ نفر را تشکيل مي دهند. افراد نمونه به حجم ٣۲۵ نفر بر اساس نمونه گيري چند مرحله اي خوشه اي تصادفي انتخاب شدند. به منظور آزمون فرضيه هاي تحقيق، پرسش نامه ويژه اي براي کسب اطلاعات تهيه شده که براي بررسي صحت و سقم فرضيات تحقيق از آزمون کي دو و اسپيرمن استفاده گرديد و نتايج آن اين چنين بيان گرديد. مطابق نظر پاسخگويان در مورد فرضيه اول با توجه به اين که ضرائب 0.263 و0.223 از مقدار جدول 0.148 بيشتر است. بين سطح سواد و نوع الگوي مصرف غذا، رابطه معني دار وجود دارد. يعني هرچه ميزان تحصيلات زنان افزايش مي يابد، ميزان آشنايي آنان با الگوهاي مصرف غذايي افزايش مي يابد. هم چنين با توجه به اين که اکثر پاسخ ها ۲/٣۴ درصد در مورد ارتباط سن با الگوي مصرف غذا به سمت گزينه متوسط بوده، پس ارتباط معني داري بين اين دو وجود ندارد. در مورد رابطه شاغل بودن زنان و نوع الگوي مصرف، ٣/٦۸ درصد به سمت گزينه هاي خيلي زياد و زياد گرايش داشته و کي دو به دست آمده ٧٧/١٣٨ از مقدار جدول بزرگ تر است، پس رابطه معني دار مي باشد. در مورد تأثير نقش زنان در اقتصاد خانواده در زمينه الگوي مصرف غذا پاسخ ها به سمت گزينه خيلي زياد گرايش داشته و در مورد تأثير نقش زنان بدون همکاري دولت در الگوي مصرف غذا با توجه به مقادير کي دو به دست آمده ٦۴٦/۴۲۴ و ۵۲٣/۲١٦ از مقدار جدول بزرگتر است. پس نقش زنان به تنهايي نمي تواند مؤثر باشد. بين آموزش زنان و کاهش ميزان پسماندها و کاهش در اسراف مواد غذايي و کاهش مشکلات زيست محيطي  ارتباط معني دار وجود دارد.  هم چنين هر چه سواد تغذيه اي زنان بيشتر باشد،  وضعيت تغذيه و سلامت خانواده بهتر مي شود. بين نقش زنان و سلامت غذاي مصرفي ارتباط معنادار وجود دارد. بين افزايش درآمد و بهبود در وضعيت تغذيه خانواده، ارتباط معنادار وجود دارد.

در آخر به ارائه پيشنهاد در دو بخش مجزا، يعني پيشنهاداتي براي دولت و زنان پرداخته شده است.
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق نقش زنان در انتخاب الگوهاي مصرف غذاﻳﻰ و ارائه راه کارهاي ﻣﺤﻴط زﻳستي…”

2019-08-01 18:39:44

تغذیه

پاورپوینت تغذيه در سنين بلوغ و نوجوانی

دانلود پاورپوینت با موضوع تغذيه در سنين بلوغ و نوجوانی،
در قالب ppt و در 36 اسلاید، قابل ویرایش، شامل:

1) رشد و توسعه کشورها
2) سوء تغذیه
3) مشکلات الگوي مصرف غذايي كودكان و نوجوانان
4) دلایل عمده آسیب‌پذیری تغذیه در نوجوانی
5) نیازهای تغذیه‌ای در نوجوانی
6) رشد قدی
7) رشد وزنی
8) انرژی
9)پروتئین
10) ویتامینD و A
11) اهمییت صرف صبحانه
12) نقش میان وعده‌ها
13) مراحل تصحیح تغذیه دانش‌آموزان
14) گروه‌های غذایی
15) رفتارهای تغذیه نامطلوب
16) نکاتی در مورد تغذیه دانش‌آموزان

بخشی از متن پاورپوینت:

مشکلات الگوي مصرف غذايي كودكان و نوجوانان دانش آموز:
– بي‌نظمي در  وعده‌هاي اصلي غذا ، بويژه صبحانه و شام
– مصرف
تنقلات كم ارزش از نظر تغذيه‌اي كه اغلب مقادير بالاي قند، نمك، چربي يا
نگهدارنده ها را دارند و كودك را در معرض خطر اضافه وزن يا چاقي، مصرف كمتر
مواد غذايي مهم در اين سنين مانند شير (كاهش مصرف كلسيم) و افزايش خطر
پوسيدگي دندان‌ها
و …
دانلود فایل

دانلود فایل”پاورپوینت تغذيه در سنين بلوغ و نوجوانی”

2019-07-30 19:27:56

تغذیه

پاورپوینت انواع ویتامین B و C

دانلود پاورپوینت انواع ویتامین B و C،
در قالب ppt و در 37 اسلاید، قابل ویرایش، شامل:

توضیح کامل ويتامين B1
منابع غذايي ويتامين B1
توضیح کامل ويتامين B2
منابع غذايي ويتامين B2
توضیح کامل ويتامين B3
منابع غذايي ويتامين B3
توضیح کامل ويتامين B6
منابع غذايي ويتامين B6
توضیح کامل ويتامين B9
منابع غذايي ويتامين B9
توضیح کامل ويتامين B12
منابع غذايي ويتامين B12
توضیح کامل ويتامين C
منابع غذايي ويتامين C

دانلود فایل

دانلود فایل”پاورپوینت انواع ویتامین B و C”

2019-07-18 14:01:53

تغذیه

تحقيق امنيت غذا و تغذيه

بخشی از متن:
توسعه انساني، هم هدف و هم مسير توسعه ملي و امنيت
غذايي يكي از معيارها و ابزارهاي توسعه انساني است. با استفاده از تعبير
‘زندگي در سلامت و رفاه’ بعنوان يكي از مؤلفه هاي توسعه انساني، حصول به
سطح مناسبي از سلامت و امنيت غذا و تغذيه اي يكي از مقاصد جدي در
سياستگذاريهاي ملي و زير ملي شناخته  مي شود. بنا به تعریف، امنیت غذایی
وقتی وجود دارد که ‘همه مردم در تمام اوقات دارای دسترسی فیزیکی و اقتصادی
به غذای کافی، سالم و مغذی برای تامین نیازهای تغذیه ای و ترجیحات غذایی’
خود باشند.  بدين ترتيب دسترسي به غذاي كافي و مطلوب و سلامت تغذيه اي از
محورهاي اصلي توسعه، سلامت جامعه و زير ساخت نسل هاي آينده كشور است.
از
سوي ديگر مبتني بر نگرشهاي علمي دهه هاي اخير، دسترسي اقتصادي و فيزيكي به
غذای کافی بمنظور زندگي سالم و فعال، از سويي بعنوان حق آحاد جامعه براي
شكوفايي قابليت ها و از سويي ديگر بعنوان آزادي مثبت و وظيفه اي براي دولت
در جهت تأمين آن دانسته مي شود.
در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، در
اصول سوم، بيست و نهم و چهل و سوم، ضرورت تأمين نيازهاي اساسي، رفع فقر و
برطرف ساختن هر نوع محروميت در زمينه تغذيه، رفاه فردي و اجتماعي مورد
تأكيد قرار گرفته است. همچنين جمهوري اسلامي ايران چندين بار و بويژه در
نشست هزاره سران، همراه ساير كشورهاي جهان، رسما’ تعهد سياسي و عزم كلي خود
را براي كاهش گرسنگي، سوء تغذيه و دستيابي به امنيت غذايي پايدار اعلام
كرده است. نمود اين رويكرد در سياستگذاريهاي سطح ملي در قالب «سند   چشم
انداز جمهوري اسلامي ايران در افق 1404 هجري شمسي»، «سياستهاي كلي برنامه
چهارم توسعه جمهوري اسلامي ايران» و «برنامه چهارم توسعه»، بخوبي بيانگر
اهميت موضوع و تعهد دولت به آن است.
 نقطه ثقل در موضوع امنيت غذا و
تغذيه، چندضابطه ای و فرابخشي بودن آن است. به اين ترتيب كه فارغ از
فرابخشي بودن آن در سطح تئوريك و سياستگذاري، پياده سازي برنامه هاي
اجرايي، نيازمند ارتباط، تعامل و اجراي مشترك توسط بخشها و زير بخشهاي
مختلف است. چنانكه زير سيستمهاي «توليد و عرضه»، «نگهداري، فراوري و
توزيع»،«مصرف» و«سلامت» بطور كامل پوشش داده شوند. چرا كه هرگونه اختلال در
هر يك از زيرسيستمها بر امنيت غذايي سطح خانوار و فرد تأثير منفي خواهد
داشت.
به اين ترتيب سند فرابخشي حاضر، نه تجميعي از مسائل درون بخشها
بلكه نقاط ثقل و حلقه هاي اصلي ارتباط بين بخشها در امر غذا و تغذيه را
مورد توجه قرار مي دهد. با اين رويكرد كه در صورتيكه بتوانيم هسته هاي اصلي
را مورد اعمال سياست قرار دهيم، ساير حوزه ها بطور خود بخود و در اثر
ارتباط سيستميك، متأثر شده و در راستاي اهداف مورد نظر حركت كرده بهبود
خواهند يافت.

دانلود فایل

دانلود فایل”تحقيق امنيت غذا و تغذيه”

2019-07-16 22:20:32