مهندسی کشاورزی و زراعت

جزوه آموزشی پرورش قارچ های دارویی (Medicinal Mushrooms)

دانلود جزوه آموزشی پرورش قارچ های دارویی (Medicinal Mushrooms)،
در قالب pdf و در 239 صفحه، شامل:

قارچ شی تاکه LENTINUS EDODES
قارچ ارگوت یا سیخک جو CLAVICEPS PURPUREA
قارچ لینگزی LINGZHI MUSHROOM
قارچ گانودرما یا ری شی Ganoderma lucidum
قارچ شاخ گوزنی GANODERMA TSUGAE
قارچ دُم بوقلمون  TRAMETES VERSICOLOR
قارچ فلامولینا FLAMMULINA VELUTIPES
قارچ پافیلی FLAMMULINA VELUTIPES
قارچ شیزوفیلوم SCHIZOPHYLLUM COMMUNE
قارچ کوردیسِپس CORDYCEPS SINENSIS
قارچ مغز زرد TREMELLA MESENTERICA
قارچ مرغ چوب GRIFOLA FRONDOSA
قارچ گوش ژله ای AURICULARIA AURICULA
قارچ یال شیر HERICIUM ERINACEUS
قارچ کوکوس پوریا PORIA COCOS

توضیحات:
قارچ
های دارویی، دسته از قارچ ها هستند که در پیشگیری و درمان بیماری ها
کاربرد دارند. این مجموعه به معرفی نحوه تکثیر ترکیبات خواص دارویی و نحوه
پرورش بیش از 15 گونه قارچ دارویی می پردازد.

این مجموعه با 240 صفحه و تصاویر متنوع گویا و متعدد تهیه شده است.

دانلود فایل

دانلود فایل”جزوه آموزشی پرورش قارچ های دارویی (Medicinal Mushrooms)”

2019-07-05 06:23:46

مهندسی کشاورزی و زراعت

پاورپوینت خلاصه کتاب گیاه شناسی1 دکتر روح انگیز نادری

دانلود پاورپوینت خلاصه کتاب گیاه شناسی1 دکتر روح انگیز نادری،
در قالب ppt و در 250 اسلاید، قابل ویرایش، شامل:

فصل اول: سلول و بافت های گیاهی
دیواره سلولی (دیواره اسكلتی)
تغییرات دیواره سلولی
پلاسمودسماتا
لان ها
واكوئل ها
تورژسانس و پلاسمولیز
پلاست ها (پلاستید‌ها)
كروموپلاست ها
كلروپلاست ها
هسته (nucelus)
تعریف بافت و انواع آن
بافتهای مریستمی
بافتهای غیر مریستمی
سلول های پارانشیم
بافت كلانشیم
بافت اسكلرانشیم
بافت اپیدرم
بافت های ترشحی
بافت پریدرم (بافت چوب پنبه‌ای)

فصل دوم: مورفولوژی اندام های گیاهی
ریشه (Root)
مورفولوژی (ریخت‌ شناسی) خارجی ریشه
الف) كلاهك (Root cap calyptra)
ب) ناحیه نمو
ج) منطقه تارهای كشنده
د) ریشه‌های فرعی یا جانبی (Secondary Roots)
ﻫ) ریشه‌های نابجا
انواع ریشه
الف) ریشه‌های غده‌ای (Tuberculate roots)
ب) ریشه‌های تنفس‌كننده (Respiratory Roots)
ج) ریشه‌های مكنده (Sucoires Roots)
د) ریشه‌های مركب (Concresiin tes R)
ریخت‌شناسی (مورفولوژی) داخلی ریشه
ساختمان اولیه ریشه
الف) اپیدرم (Epiderme)
ب) پوست (Cortex)
طبقه‌بندی چوب پنبه‌ای
پوست داخلی
آندودرم
استوانه مركزی
ساختمان پسین ریشه
الف) طبقه مولد خارجی یا فلوژن
ب) طبقه مولد داخلی یا پاخیت (Cambium) Pachyte

فصل سوم: ساقه (Stem)
3-1 مورفولوژی خارجی ساقه
انشعابات ساقه
3-3 انشعابات منوپودیك و سمپودیك
3-4 رشد و نمو طولی ساقه
الف) انواع ساقه‌های هوایی
1. ساقه‌های خزنده
2. ساقه‌های پیچنده (Plantes Volubiles).
4. خارها (Epine).
5. فیلوكلادها (phylloclade).
6. ساقه‌های گوشتی (Plantes succulenles).
7. ساقه‌های ماشوره‌ای (Chaume).
ب) ساقه‌های زیرزمینی
1. ریزوم یا ساقه‌های زیرین (Rhizome)
2. تكمه یا توبركول (Tubercule)
3. سوخ یا پیاز (Bulb)
ج) ساقه‌های آبی
 دوام و عمر و ارتفاع ساقه
1. تغییرات ظاهری ساقه بر حسب شرایط آب و هوایی (كلیماتیك (Climatique)
2. تغییرات ظاهری ساقه بر حسب شرایط ادافیك (Edaphiques).
3-7 برگ (Leaf feuille)
3-7 برگ (Leaf feuille)
مورفولوژی خارجی برگ
اقسام برگ
الف) برگ های ساده (Simple F)
ب: برگ های مركب
1. برگ های مركب شانه‌ای (Pennees F.)
2. برگ های مركب پنجه‌ای (Palmes F.)
3-8 رگبرگها و انشعابات فرعی آن ها (nervure)
3-9 تغییرات برگ
1. فلس (Ecaille)
2. خار (Epine)
3. فیلودها (Phyllodes)
4. پیچك ها
5. برگه (Eracte)
6. برگ نباتات آبزی (Aquatiques plant)
7. برگ نباتات گوشت خوار (Carnivores plantes)
طرز قرار گرفتن برگهای روی ساقه (فیلوتاكسی)
ساختمان داخلی برگ
1. ساختمان دمبرگ
2. ساختمان پهنك
الف) اپیدرم (Epiderme)
ب) پارانشیم برگ یا مزوفیل (Mesophylle)
ج) دسته‌های چوب و آبكش (رگبرگ ها)
3-11 رشد و نمو برگ و مبدأ ساختمان آن
3-12 دوام برگ
3-13 سقوط برگ

فصل چهارم: ساختمان گل و میوه
گل
ساختمان گل
4-1 كاسه گل (كاسبرگ)
4-2 جام گل (Corolle)
4-3 نافه گل یا پرچم (Androceae)
4-4 ساختمان پرچم
الف) میله (Filament)
ب) بساك (Anthere)
4-5 ساختمان بساك
4-6 دانه گرده
4-7 پیرایش و تنوع پرچم ها
4-8 مادگی گل یا ژینسه (Gyneceae)
4-9 ساختمان قسمت های مختلف یك برچه
الف) كلاله (Stigma)
ب) خامه (Style)
ج) تخمدان و ساختمان تخمك
4-10 اقسام تخمك
الف) تخمك های راست یا اورتوتروپ (Orthotropous)
ب) تخمك های واژگون یا آناتروپ (Anatroups).
ج) تخمك های خمیده یا كامپیلوتروپ (Campylotroups)
د) تخمك های اپوتروپ و اپی‌تروپ (Apotrop & Epitrope)
تمكن
4-11 گل های كامل و گلهای ناقص
4-12 طرز قرار گرفتن اجزاء گل نسبت به یكدیگر
4-13 طرز قرار گرفتن اجزاء گل نسبت به محور خود
الف) حالت تخمدان زبرین یا فوقانی (Hypogenous)
ب) حالت تخمدان زیرین (Epigynous)
ج) حالت تخمدان نیمه زیرین (Perigynous)
4-14 پیدایش گل
گل‌آذین (Inflorescence)
الف) گل‌آذین نامحدود
1. گل‌آذین خوشه‌ای (Raceme)
2. گل‌آذین سنبله (Spike)
3. گل‌آذین دیهیم (Corymebe)
4. گل‌آذین چتری (Ombelle)
5. گل‌آذین كپه‌ای یا كلاپركی (Capitale)
ب) گل‌آذین محدود یا گرزنی
1. همودروم (Hemodrome)
2. آنتی‌دروم (Antidrome)
3. هترودروم (Heterodrome)
گرزن یك سویه یا یك جانبی
گرزن دو سویه یا دو جانبی (Bipar)
4-16 لقاح (Fertilization)
4 -17 میوه و دانه (Fruite & Grain)
تشكیل دانه
4-18 ساختمان دانه
1. پوسته (Tegument)
2. مغز (Amande)
4-19 میوه (Fruit)
پارتنوكارپی (Parthenocarpy)
4-20 انواع مختلف میوه
الف) میوه‌های ساده
1. میوه‌های گوشتی و آبدار (F. charnus).
2. میوه‌های خشك
میوه‌های خشك ناشكوفا (Indehiscents):
فندقه یا آكن (Achene)
سامار یا فندقه بالدار (Samar)
گندمه (Caryopsis)
میوه‌های خشك شكوفا (Dehiscents)
نیام (Gousse)
كپسول (Capsule)
خورجین (Silique)
ب) میوه‌های مركب
1. میوه‌های مركب تك گلی
2. میوه‌های مركب چند گلی

فصل پنجم: رشد و نمو در گیاهان
5-1 مراحل رشد و نمو:
1. مرحله تكثیر
2. مرحله بزرگ شدن
3. مرحله تمایز
5-2 رشد نخستین و رشد پسین
1. رشد طولی ریشه.
2. رشد طولی ساقه.
5-3 ساخت و كار مریستم نوك ساقه
5-4 پیدایش ریشه‌های فرعی
5-5 رشد پسین
5-6 لایه زاینده چوب‌پنبه- پوست

فصل ششم: متابولیسم
6-1 فتوسنتز
6-2 دی‌اكسیدكربن
6-4 نور
6-5 كلروفیل
6-6 فتوسیستمها
6-7 واكنش های شیمیایی فتوسنتز
6-9 واكنش های مستقل از نور
چرخة كالوین
6-10 بازده فتوسنتز
6-11 عوامل مؤثر بر شدت فتوسنتز
6-12 تنفس
6-13 شدت تنفس
6-15 كسر تنفسی

فصل هفتم: تغذیه گیاه
7-1 روش های بررسی نیاز غذایی گیاه
پرورش گیاه در محلولهای غذایی
7-2 تجزیه و بررسی خاك
7-3 تجزیه بافت و اندام های گیاه
7-4 نقش اختصاصی عناصر كانی در گیاهان
ازت
گوگرد
فسفر
كلسیم
منیزیم
پتاسیم
آهن
منگنز
بر
روی
مس
مولیبدن
كلر
سدیم
سیلیس

فصل هشتم: فتوپریودیسم
8-1 گیاهان روزكوتاه
8-2 گیاهان روز بلند
8-3 گیاهان بی‌تفاوت روز خنثی
گیاهان بینابین
8-4 فتوپریود القائی
8-5 مكانیسم كلی فتوپریودیسم
8-6 فعل و انفعالها در مریستم
8-7 نقش مواد بازدارنده در فتوپریودیسم
8-8 تفاوت های اساسی در واكنش‌ فتوپریودی گیاهان روز بلند و روز كوتاه
8-9 نقش دوره‌های تاریكی و روشنایی

فصل نهم: هورمون های گیاهی
9-1 اكسینها
9-2 كاربرد اكسینها در كشاورزی
9-3 سیتوكنین ها
الف) سیتوكنین های طبیعی
1. Zeatin   
2. Dihydra zeatin
3. Dimethyl- auyl- adenin
4. Methyl Thiozeatin
ب) سیتوكنین های مصنوعی
1. Benzyl adenin
2. Ethoxy ethyl adenin
Tetra- hydro- pyranil- & benzyl- adenin (PBA)
9-4 جیبرلین ها
9-5 اثرات جیبرلین
9-6 هورمون های بازدارنده
9-7 آبسیزین
9-8 اتیلن
اتفن

دانلود فایل

دانلود فایل”پاورپوینت خلاصه کتاب گیاه شناسی1 دکتر روح انگیز نادری”

2019-07-03 00:33:00

مهندسی کشاورزی و زراعت

تحقیق اكسيد منيزيم مورد مصرف در مكمل هاي معدنی

دانلود تحقیق با موضوع اكسيد منيزيم مورد مصرف در مكمل هاي معدنی،
در قالب word و در 27 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
مواد معدني بخش كوچكي از جيره حيوانات را تشكيل مي دهند ولي وجود آنها بسيار حياتي است . مواد معدني در بدن حيوانات در حال رشد نقش مهمي را به عهده داشته و در فعاليت هاي حياتي اعضاي ديگر دخالت دارند . يكي از اين مواد عنصر منيزيم است كه رابطه نزديكي با عنصرهاي كلسيم و فسفر دارد و حدود 70 درصد كل منيزيم در استخوان ها و بقيه در بافتهاي نرم و مايعات بدن حيوان پراكنده است . منيزيم فلزي است از خانواده فلزات قليايي خاكي كه نقش ساختماني در غضروف ها , استخوان ها و دندان ها دارد . منيزيم در تركيب( MgO ) با اكسيژن در رديف مكمل هاي معدني خوراك دام و طيور و آبزيان دسته بندي شده كه شماره خوراك بين المللي آن 16-02-756 با ويژگي هاي خاص خود كه در اين استاندارد آورده شده است مي باشد . منيزيم معمول ترين فعال كننده بعضي آنزيم ها بوده و بعنوان يك ماده تسريع كننده درسوخت وساز كربوهيدرات ها وچربي ها اثر مي گذارد و جهت فعاليت مناسب و تنظيم كار بعضي از آنزيم ها دخالت دارد . كاهش غلظت منيزيم در رژيم غذايي و پس از آن كاهش سطح آن در خون سبب كزاز عضلاني مي شود و همچنين باعث كاهش قابليت دسترسي زيستي2 و ساير مواد مغذي و در نهايت كاهش رشد مي شود. در شرايط بروز اختلالات ناشي از كمبود منيزيم اضافه كردن يونهاي منيزيم با غلظت هاي بيشتر در جيره غذايي سبب بهبود بيماري مي شود . بطوري كه شايعترين بيماري ناشي از كمبود منيزيم خون , در حيوانات بالغ كزاز مرتعي ( كزاز شيرواري3 ) مي باشد . منيزيم بصورت تركيبات مختلف از جمله اكسيد منيزيم ،سولفات منيزيم،كلريد منيزيم،كربنات منيزيم واستات منيزيم مي تواند درمكمل هاي معدني مورد مصرف در خوراك دام و طيور و آبزيان اضافه گرديده و يا بصورت متراكم بشكل آجرليسيدني مورد استفاده قرار گيرد 
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق اكسيد منيزيم مورد مصرف در مكمل هاي معدنی”

مهندسی کشاورزی و زراعت

تحقیق تكامل گياهان

دانلود تحقیق با موضوع تكامل گياهان،
در قالب word و در 28 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
مقدمه 
گیاه (Plant) در زیست شناسی معمولا’ به یک موجود زنده درحوزه رده بندی گیاهان اطلاق می شود. شاید در کاربردهای روزمره این واژه آنچنانکه درذیل تعریف شده بکار نرود. 
مشکلات موجود برای تعریف 
تعریف کلمه گیاه ازآنچه که ظاهرا’ به نظر می رسد بسیار مشکل تراست. اگرچه گیــــاه شناسان محدوده رده بندی گیاهان را تعریف کرده اند ، مرزهای تعیین کننده اعضاء رده بندی گیاهان بسیار اختصاصی تر از تعریفات رایج ‘ گیاه’است. ما گیاه را بعنوان یک موجود زنده یوکاریوت و دارای تعداد زیادی سلول تعریف می کنیم که عموما’ فاقد اندامهای حسی یا حرکت ارادی بوده و در صورت رشد کامل دارای ریشه ، ساقه و برگ می باشند. اما از نظر گیاه شناسی فقط گیاه آوندی دارای ریشه ، ساقه وبرگ است. اما اگر منصفانه نگاه کنیم گیاهانی که ما هر روز با آنها مواجه هستیم ، گیاهان آوندی می باشند. 
تعریف دیگر گیاه که گسترده تر (فراگیرتر) می باشد، عبارت است از هرچیزی که فتواتوتروف می باشد- یعنی غذای خودش را از مواد خام غیر آلی و نور خورشید تولید کند. برای فردی که بر نقش خاصی که گیاهان در یک اکوسیستم بازی می کنند متمرکزشود این تعریف غیر منطقی نیست .اما در بین فتواتوتروپها ، پروکاریوتهایی ( پیش هسته) مخصوصا’ باکتریهای فتواتوتروپ و سیانوفیتها وجود دارند. سیانوفیتها را گاهی اوقات ( به دلایل خوبی) جلبکهای سبز– آبی می نامند.در اینجا این مشکل بوجود می آید که بیشتر مردم از جمله گیاه شناسان قارچ خوراکی را گیاه می نامند اگرچه قارچ خوراکی اندام باردهی قارچ می باشد ( حوزه قارچها)، و اصلا’ فتواتوتروپ نبوده، بلکه گندخوار( saprophytic) می باشد.
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق تكامل گياهان”

مهندسی کشاورزی و زراعت

تحقیق ارزيابی فنی اقتصادی روی بحث تبديل ضايعات و پسماندهای محصولات عمده کشاورزی

دانلود تحقیق با موضوع ارزيابی فنی اقتصادی روی بحث تبديل ضايعات و پسماندهای محصولات عمده کشاورزی،
در قالب word و در 22 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
سالانه ميليون ها دلار ارز جهت واردات موادي شامل: 
-خوراك دام و طيور، انواع پروتئين هاي مصرفي انسان، دام و طيور و مواد مكمل آن
– انواع اسيد هاي آمينه و آلي مثل ليزين، آلانين، سيتريك، لاكتيك، گلوتاميك و …..
– انواع مواد شيميايي مثل الكل ها، فورفورال، پكتين، استن و ….
– انواع اسانس ها براي مصارف صنايع غذايي و بهداشتي
– انواع كاغذ و خمير آن
از كشور خارج مي شود و اين روند هر سا له سير صعودي به خود مي گيرد، اين در حاليست كه حجم دور ريز ضايعات كشاورزي در مزارع كشور قابل تأمل ميباشد. اين مسئله زماني اهميت خود را نشان ميدهدكه بدانيم ضايعات و پسماندهاي مزارع در ديگر كشورها منبع اصلي تأمين مواد مذكور براي صادرات به ايران وكشورهاي مشابه مي باشند. در تمامي فرايند هاي كشاورزي و صنايع مربوطه علاوه بر توليد محصولات اصلي، محصولات جانبي نيز توليد مي شود كه حجم وسيعي را شامل مي گردد و به علت اين كه محدودة وسيعي براي به كارگيري اين محصولات وجود دارد، بسياري از كشورهاي پيشرفته و در حال توسعه، ارزش بالاتري را براي آنها در نظرمي گيرند، بگونه ايكه در بعضي موارد از محصول اصلي نيز بسيار با ارزش تر مي باشد. از طرفي براساس آمارهاي موجود در ايران تقريباً نيمي از محصولات كشاورزي بدون اينكه به مصرف برسد در مراحل مختلف از بين مي روند و صنايع تبديلي موجود در ايران به آن حد از رشد نرسيده كه بتواند از تمامي اجزاء يك محصول كشاورزي بهره مناسب و كامل را ببرد. همانطور كه ذكر شد، كليه اقلام وارداتي مذكور و صدها ماده پر ارزش ديگر در حال حاضر در سراسر دنيا از ضايعات و محصولات جانبي كشاورزي و طي يك برنامه منسجم در صنايع تبديلي توليد مي شوند و با توجه به آمار و ارقام مربوط به حجم مواد مذكور در ايران در صورت داشتن برنامه اي مدون و ساز و كار مناسب در جهت برنامه ريزي، كسب تكنولوژي هاي نداشته و ساماندهي داشته ها مي توان از اين مواد كه در اكثر مواقع نيز مسايل زيست محيطي حادي را هم بدنبال دارد در جهت استفاده بهينه و تبديل آنها به مواد با ارزش گامي در جهت شكوفايي اقتصاد كشاورز و كشاورزي برداشت. گزارشات منتشر شده جهاني نشان مي دهد كه كار بر روي اين زمينه يعني دست يابي به فرايندهايي مقرون به صرفه و قابل انجام جهت بازيافت و فرآوري محصولات جانبي و ضايعات در سالهاي اخير رشد فراواني داشته است و بي شك در اين رابطه علم بيو تكنولوژي نقشي اساسي داشته است. 1-4 در اين تحقيق، با بررسي جامع بر روي كليه محصولات كشاورزي كه در داخل كشور توليد مي‌گردد، مهمترين اقلامي را كه مي توان برروي ضايعات آنها سرمايه گذاري نمود انتخاب و مطالعه شده است. اقلام مورد مطالعه شامل. ضايعات كشاورزي و صنعتي، گندم، شلتوك، دانه هاي روغني، گوجه فرنگي، سيب زميني، چغندر قند، پنبه، نيشكر، مركبات، سيب، انگور، خرما، پسته، بادام، گردو، چاي و زيتون مي گردد که به جهت محدوديت صفحات به تشريح اطلاعات بدست آمده در مورد تعدادي از موارد مذکور پرداخته ميشود
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق ارزيابی فنی اقتصادی روی بحث تبديل ضايعات و پسماندهای محصولات عمده کشاورزی”

مهندسی کشاورزی و زراعت

تحقیق راهنمای انواع گلخانه (جنس، محصولات قابل کشت، سیستم های مورد نیاز و …)

دانلود تحقیق با موضوع راهنمای انواع گلخانه (جنس، محصولات قابل کشت، سیستم های مورد نیاز و …)،
در قالب word و در 11 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
مقدمه:
احداث گلخانه براي توليد ميوه هاي خارج از فصل و همچنين گل و گياهان زينتي از قرن 17 ميلادي در اروپا آغاز و در سالهاي اخير به منظور استفاده بهينه از منابع خاك وآب و يا اشتغال زايي در سراسر جهان گسترش يافته است.
اين صنعت در استان اصفهان از سال 1340 در منطقه فلاورجان با گلخانه هاي چوبي شروع شــــده و هم اكنون با احداث گلخانه هاي مدرن در سراسر استان, انواع محصولات نظير خيار, گوجه فرنگي, فلفل دلمه اي رنگي, طالبي آناناسي, توت فرنگي, انواع گلهاي شاخه بريده مانند رُز, ژربرا و……. در حال توليد است كه علاوه بر تأمين بازارهاي داخلي استان, به ساير استانها و مقداري نيز به خارج از كشور صادر مي گردد.
براي اطلاع رساني مناسب به متقاضيان احداث گلخانه در استان, سازمان جهادكشاورزي اصفهان مجموعه اي تحت عنوان (آشنايي با كشت هاي گلخانه اي) تدوين نموده كه حاوي اطلاعات اجمالي از انواع محصولات گلخانه اي سازه ها و چگونگي صدور پروانه تأسيس گلخانه مي باشد. كه اميد است مورد استفاده علاقه مندان توليدات محصولات گلخانه اي قرار گيرد.
1- تعريف گلخانه: 
 گلخانه بخش محدودي از فضاست كه در آن كليه عوامل محيطي قابل كنترل بوده و براي كشتهاي متراكم و توليد محصول خارج فصل و يا خارج از محيط طبيعي گياه احداث ميگردد.
2- انواع گلخانه ها :
گلخانه ها از نظر نوع تو ليد و نوع تيپ سازه داراي انواع مختلفي به شرح ذيل مي باشند.
تقسيم بندي بر اساس نوع توليد: 
1-2- گلخانه هاي توليدي سبزي و صيفي شامل محصولاتي نظير خيار, گوجه فرنگي, توت فرنگي, فلفل, بادمجان, طالبي, سبزيجات برگي(ريحان- شاهي و……..) مي باشد.
2-2- گلخانه هاي توليد گل و گياهان زينتي براي توليد انواع گلهاي شاخه بريده(رُز- ژربرا – گلايول – داودي) وگلهاي آپارتماني مي باشد.
3-2- سالنهاي گلخانه اي توليد قارچ دكمه اي و قارچ صدفي
از نظر نوع سازه گلخانه ها به دو دسته چوبي يا سنتي و مدرن يا فلزي تقسيم مي شوند.
4-2- گلخانه هاي چوبي
اسكلت اصلي اين گلخانه ها از چوب با پوشش پلاستيك مـي باشد. ارتفاع در ايـن سازه هـا 2 تا 3 متر و سيستم گرمايي و تهويه مناسبي ندارد و بدليل ارتفاع پايين مناسب كشت محصولاتي نظير خيار و گوجه فرنگي نمي باشد. مزيت اين گلخانه ها قيمت ارزان احداث هر واحد آن مي باشد ولي بدليل نامناسب بودن محيط داخلي براي رشد گياه معمولاً ميزان توليد در واحد سطح در مقايسه با گلخانه هاي مدرن بسيار كمتر است. بدلايل ذكر شده اين نوع گلخانه ها توسعه نيافته است و گلخانه هاي چوبي كه قبلاً احداث شده به تدريج به گلخانه هاي مدرن تبديل مي شوند.
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق راهنمای انواع گلخانه (جنس، محصولات قابل کشت، سیستم های مورد نیاز و …)”

مهندسی کشاورزی و زراعت

تحقیق كاشت گياهان بدون استفاده از خاك (هیدروپونیک) گوجه

دانلود تحقیق با موضوع كاشت گياهان بدون استفاده از خاك (هیدروپونیک) گوجه،
در قالب word و در 49 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
مقدمه:
هيدروپونيک در عمل به معني کاشت گياهان در آب و محلول غذايي بدون استفاده از خاک مي باشد. کشت هيدروپونيک اين امکان را به کشاورز مي دهد که در زمان کوتاهتر با زحمت کمتر محصولي با راندمان بيشتر را کشت نمايد.علم هيدروپونيک ثابت کرده است که براي رشد گياهان به خاک احتياجي نيست اما به عناصري که در خاک موجود است( مواد معدني، موادآلي) احتياج است. هر گياهي را مي توان به صورت هيدروپونيک کشت کرد ولي بعضي از آنها موفقيت بيشتري در اين سيستم دارند. کشت هيدروپونيک براي ميوه هايي با محصولات مقاوم از قبيل گوجه – خيار – فلفل – گياهان برگي مثل کاهو – سبزي و گياهاني که رشد سريعي دارند ايده آل است.
امروزه از کشت هيدروپونيک براي توليد علوفه دام استفاده هاي زيادي مي شود و اين امر به يک راه اقتصادي و مناسب براي توليد علوفه دامداران تبديل شده است. 
در کشت هيدروپونيک در صورتي مي توانيد پيشرفت کنيد که محلول غذايي صحيحي براي تامين احتياجات گياه تهيه کنيد. 
اغلب اعمالي که براي کشت هيدروپونيک انجام مي شود شبيه اعمال کاشت گياهان در خاک است. کشت تجاري هيدروپونيک شامل ترکيبي از تکنولوژي هيدروپونيک با کنترل عوامل محيطي براي رسيدن به بهترين کيفيت محصول مي باشد. در ساختار گلخانه شما با کنترل دما ، رطوبت و نور قادر به کشت در تمام طول سال مي باشيد.
برخي از مزاياي کشت هيدروپونيک
به دليل نبود خاک و علف هرز عمليات هاي کشاورزي ساده تر است 
با حذف خاک آفات موجود در خاک نيز حذف مي شود. 
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق كاشت گياهان بدون استفاده از خاك (هیدروپونیک) گوجه”

مهندسی کشاورزی و زراعت

تحقیق گیاه ریحان

دانلود تحقیق با موضوع گیاه ریحان،
در قالب word و در 12 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
گیاهی است علفی ، یکساله، معطر، دارای ساقه منشعب از قاعده و به ارتفاع 15 تا 45 سانتی متر ریشه ریحان مستقیم و مخروطی شکل است. طول ریشه بین 10 تا 16 سانتی متر می باشد. ریشه انشعابات فراوانی دارد. برگهائی متقابل، بیضوی نوک تیز با کناره های دندانه دار و گلهائی معطر به رنگ های سفید، گلی و گاهی بنفش و مجتمع به صورت دسته های 4 تا 6 تائی در طول قسمت انتهایی ساقه دارد. اولین گلها در اواخر بهار (خرداد) ظاهر می شوند و گل دهی تا اواخر شهریور ادامه می یابد. دانه سیاه رنگ یا قهوه ای تیره است وزن هزار دانه 2/1 تا 8/1 گرم است. 
نیاز اکولوژیکی 
ریحان در طول رویش به هوای گرم تابش نور کافی نیاز دارد. درجه حرارت مطلوب برای جوانه زنی بذر 18 تا 20 درجه سانتی گراد است. این گیاه به سرما بسیار حساس است. در طول رویش به آب کافی نیاز دارد. خاک مناسب برای کاشت ریحان خاکهای با بافت متوسط یا خاکهای لوم شنی یا مقادیر فراوان ترکیبات موهوسی است. نیاز ریحان به پتاس بسیار زیاد است پتاس نقش عمده ای در  
افزایش عملکرد پیکر رویشی و همچنین افزایش عملکرد اسانس دارد.  
آماده سازی خاک 
پس از برداشت محصول کود حیوانی پوسیده به خاک اضافه می شود همچنین پس از انجام شخم عمیق و قبل از کشت 30 تا 40 کیلوگرم در هکتار ازت، 55 تا 70 کیلوگرم در هکتار اکسید فسفر و 60 تا 80 کیلوگرم در هکتار اکسید پتاس باید به خاک اضافه کرد. اواخر زمستان بستر خاک را برای کشت ریحان باید آماده نمود. فصل بهار هنگام آماده سازی زمین 30 تا 40 کیلوگرم در هکتار ازت و همچنین پس از اولین برداشت 40 تا 50 کیلوگرم در هکتار ازت به خاک می توان اضافه نمود. 
تاریخ و فواصل کاشت 
ریحان را باید با گیاهانی به تناوب کشت کرد که نه تنها زمین را از مواد و عناصر غذایی تهی نکنند بلکه مانع از گسترش علفهای هرز ریشه ای (چند ساله) نیز بشوند گیاهان وجینی برای تناوب کشت، با ریحان مناسب هستند. نیمه اول اردیبهشت زمان مناسبی برای کشت مستقیم بذر در زمین اصلی است. در کشت مستقیم فاصله ردیفهای کاشت بین 40 تا 50 سانتی متر مناسب است. عمق بذر ریحان موقع کاشت باید بین 5/0 تا 1 سانتی متر باشد.بذر مورد نیاز برای هر هکتار زمین سه تا چهار کیلوگرم است. در کشت غیر مستقیم نیمه دوم اسفند زمان مناسبی برای کاشت بذر در خزانه زیر پلاستیک است. بذرها در ردیفهایی به فاصله 15 تا 20 سانتی متر در خزانه زیر پلاستیک کشت می‌شوند عمق بذر ریحان در خزانه باید بین 5/0 تا 1 سانتی متر باشد. بذر مورد نیاز برای هر هکتار زمین یک کیلوگرم است. نشاء ها در ردیفهایی به فاصله 40 تا 50 سانتی متر در زمین اصلی کشت می شوند فاصله دو بوته در هر متر طولی 30 سانتی متر مناسب است. 
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق گیاه ریحان”

مهندسی کشاورزی و زراعت

تحقیق تکنولوژی برنج و نگاهی به صنعت شالی کوبی کشور

دانلود تحقیق با موضوع تکنولوژی برنج و نگاهی به صنعت شالی کوبی کشور ،
در قالب word و در 7 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
مقدمه
برنج ، گیاهی است که به علت نیاز زیادی که اغلب مردم جهان به آن دارند در بین غلات بعد از گندم در سطح بسیار وسیعی از زمین های زراعتی برخی از کشور های مختلف جهان کشت می گردد. کشت و کار برنج در دنیا و تولید آن از نظر کیفیت و کمیت دارای اهمیت خاصی است، زیرا برنج یکی از نباتاتی است که دانه آن برای تامین غذای اصلی بیش از نصف مردم جهان(6/1 میلیارد نفر) بکار می رود. در بخش عظیمی از قاره آسیا ، برنج تامین کننده بیش از 80 درصد کالری و 75 درصد پروتئین مصرفی مردم می باشد. خاستگاه اصلی برنج ، آسیای جنوب شرقی است و از آنجا بتدریج به سایر نقاط جهان راه یافته است. بنا بر اسناد تاریخی ،کشت برنج در چین و هند پیشینه هفت هزار ساله دارد. در مورد ورود برنج به ایران، برخی آن را به زمان هخامنشیان و عده ای به زمان ساسانیان و گروهی به دوره بعد از ورود عرب ها به ایران نسبت می دهند. بنابر اظهار لا توفر كشت برنج در ايران پس از تسلط اعراب به ایران رونق گرفته است. حدود 95 درصد برنج دنیا در کشورهای در حال توسعه و عمدتا در قاره آسیا تولید می شود . همچنین 90 درصد برنج آسیا به مصرف داخلی رسیده و تنها حدود 5-4 درصد تولید در تجارت جهانی وارد می شود. برنج دارای جنس و گونه های زیادی است که مهمترین جنس أن oryza وگونه زراعتی آن sativa است. گونه sativa که در تغذیه انسان ، نقش مهمی دارد بدون عملیات تبدیل ، قابل مصرف غذایی انسان نمیباشد، اما در روند تبدیل، دانه برنج دچار خسارت کمی و کیفی شده و اجزاء و ( by-product ) های مختلف از آن تولید می گردد که متاسفانه در شرایط کنونی به دلیل عدم وجود تکنولوژی و تجهیزات مناسب و مدرن ،بلا استفاده مانده اند. کشور ما با تولید حدود8/2 میلیون تن شلتوک و وجود بیش از 4000 واحد شالی کوچک در استانها، پتانسیل مناسبی برای فرآوری و تولید محصولات با ارزش افزوده می باشد.
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق تکنولوژی برنج و نگاهی به صنعت شالی کوبی کشور”

مهندسی کشاورزی و زراعت

تحقیق طراحي گاوآهن بشقابي دوطرفه با سنتز يك مكانيزم پنج رابطي خط مستقيم

دانلود تحقیق با موضوع طراحي گاوآهن بشقابي دوطرفه با سنتز يك مكانيزم پنج رابطي خط مستقيم،
در قالب word و در 19 صفحه، قابل ویرایش.
بخشی از متن تحقیق:
گاوآهن بشقابي يكي از ادوات مهم خاكورزي مي باشد كه به كارگيري نوع دوطرفه آن به سبب صرفه جويي در وقت و هزينه و افزايش راندمان فرايندهاي زراعي حائز اهميت بالايي مي باشد. با انگيزه ساده سازي و اصلاح طرح هاي موجود، پس از بررسي انواع مکانيزم ها طراحي نوع جديدي از گاوآهن بشقابي دوطرفه به انجام رسيد. ساختار اين گاوآهن، يك مكانيزم پنج رابطي خط مستقيم است كه پس از بهينه سازيِ مكانيزم چهار رابطي خط مستقيم دانيل به دست آمد. در اين طرح، علاوه بر مكانيزم هاي تغيير جهت بشقاب ها و چرخ شيار عقبي، مواردي از جمله تثبيت موقعيت گاوآهن در شرايط شخم و مكانيزمي براي تغيير زاويه تمايل طولي بشقاب ها لحاظ گرديده است. اين طرح، سپس از جنبه نيرويي تحليل شد و نمودارهايي براي تعيين روند تغييرات آن براي بخش هاي مختلف مكانيزم، به دست آمد. تحليل ابعادي اين گاوآهن در دو مرحله انجام گرفت. مرحله اول مربوط به طول رابط ها و موقعيت مفصل ها براي توليد حركات مورد نظر (بهينه سازي مكانيزم) و مرحله دوم مربوط به مقطع عرضي بخش هاي مختلف با در نظر گرفتن شرايط نيرويي و انتخاب ماده و ضريب اطمينان مشخص. گاوآهن جديد به سبب طراحي ساده و عدم نياز به قطعات مكانيكي كمكي خصوصيات شاخصي مثل كاربري آسان، هزينه تمام شده پايين و حداقل نياز به سرويس و نگهداري را خواهد داشت. بخش اعظم فرايند مدل سازي توسط نرم افزار CATIA انجام پذيرفته است
دانلود فایل

دانلود فایل”تحقیق طراحي گاوآهن بشقابي دوطرفه با سنتز يك مكانيزم پنج رابطي خط مستقيم”